עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן – עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - עוגה חגיגית יפהפיהאפויה, בשני צבעים, שמכינים עם תוספת שוקולד לבן ולשוקולד מריר
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5745.7 קק״ל 5745.7 קק״לפחמימות 552.6 גרם 552.6 גרםשומן 301.5 גרם 301.5 גרםנתרן 4217.6 מ״ג 4217.6 מ״גחלבון 180.4 גרם 180.4 גרםסיבים תזונתיים 17.8 גרם 17.8 גרםשומן רווי 168.6 גרם 168.6 גרםכולסטרול 2212.4 מ״ג 2212.4 מ״גסידן 1762.5 מ״ג 1762.5 מ״גברזל 22.5 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 3726.6 מ״ג 3726.6 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות5746
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5745.7 קק״ל 5745.7 קק״לפחמימות 552.6 גרם 552.6 גרםשומן 301.5 גרם 301.5 גרםנתרן 4217.6 מ״ג 4217.6 מ״גחלבון 180.4 גרם 180.4 גרםסיבים תזונתיים 17.8 גרם 17.8 גרםשומן רווי 168.6 גרם 168.6 גרםכולסטרול 2212.4 מ״ג 2212.4 מ״גסידן 1762.5 מ״ג 1762.5 מ״גברזל 22.5 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 3726.6 מ״ג 3726.6 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 11.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 5746 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם פתי בר וניל
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
1/4 כוס אבקת סוכר
-
100 גרם חמאה
מלית
-
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
תערובת שוקולד לבן
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/3כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כף או 10 גרם קורנפלור
מלית שוקולד מריר
-
150 גרם שוקולד מריר
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית קפה נמס
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
- לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
- לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
- מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
- לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
- לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך - הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
- מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם אפשר להכין את העוגה עם שוקולד חלב במקום לבן?
כן, אבל אז לא יהיה ממש את אפקט הספירלה עם הצבעים השונים 🙂