עוגת קפה בזיגוג שוקולד לבן
מחפשים עוגה טעימה, רכה ואוורירית שלא תוכלו להפסיק ליישר? נטלי לוין מכינה עוגת קפה בזיגוג שוקולד לבן. עוגה קלה להכנה ומושלמת ליד הקפה
מחפשים עוגה טעימה, רכה ואוורירית שלא תוכלו להפסיק ליישר? נטלי לוין מכינה עוגת קפה בזיגוג שוקולד לבן. עוגה קלה להכנה ומושלמת ליד הקפה
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4804.6 קק״ל 4804.6 קק״לפחמימות 558.7 גרם 558.7 גרםשומן 245.0 גרם 245.0 גרםנתרן 2009.7 מ״ג 2009.7 מ״גחלבון 107.7 גרם 107.7 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 61.5 גרם 61.5 גרםכולסטרול 1245.2 מ״ג 1245.2 מ״גסידן 1190.5 מ״ג 1190.5 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 2096.4 מ״ג 2096.4 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4805
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4804.6 קק״ל 4804.6 קק״לפחמימות 558.7 גרם 558.7 גרםשומן 245.0 גרם 245.0 גרםנתרן 2009.7 מ״ג 2009.7 מ״גחלבון 107.7 גרם 107.7 גרםסיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 61.5 גרם 61.5 גרםכולסטרול 1245.2 מ״ג 1245.2 מ״גסידן 1190.5 מ״ג 1190.5 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 2096.4 מ״ג 2096.4 מ״גאבץ 10.3 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4805 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבן
-
2 כפיות קפה נמס
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1/2כוס או 125 מ"ל שמן קנולה
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
3/4כוס או 75 גרם שקדים טחוניםאו פקאן טחון
זיגוג
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קישוט
-
1 חופן אגוזי פקאןאו שקדים קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה.
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר, הקפה, המלח והוניל במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד.
- מוסיפים את השמן והחלב ומערבלים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים הטחונים ומקפלים בעדינות את התערובת בעזרת מרית עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה למגע. מצננים לחלוטין והופכים על צלחת הגשה.
- מצפים את העוגה: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
- יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומקשטים באגוזים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה.
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר, הקפה, המלח והוניל במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד.
- מוסיפים את השמן והחלב ומערבלים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים הטחונים ומקפלים בעדינות את התערובת בעזרת מרית עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה למגע. מצננים לחלוטין והופכים על צלחת הגשה.
- מצפים את העוגה: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
- יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומקשטים באגוזים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן