-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3719.2 קק״ל 3719.2 קק״לפחמימות 256.1 גרם 256.1 גרםשומן 256.0 גרם 256.0 גרםנתרן 1415.3 מ״ג 1415.3 מ״גחלבון 73.0 גרם 73.0 גרםסיבים תזונתיים 25.2 גרם 25.2 גרםשומן רווי 159.1 גרם 159.1 גרםכולסטרול 1198.2 מ״ג 1198.2 מ״גסידן 436.5 מ״ג 436.5 מ״גברזל 22.6 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 1220.9 מ״ג 1220.9 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות3719
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3719.2 קק״ל 3719.2 קק״לפחמימות 256.1 גרם 256.1 גרםשומן 256.0 גרם 256.0 גרםנתרן 1415.3 מ״ג 1415.3 מ״גחלבון 73.0 גרם 73.0 גרםסיבים תזונתיים 25.2 גרם 25.2 גרםשומן רווי 159.1 גרם 159.1 גרםכולסטרול 1198.2 מ״ג 1198.2 מ״גסידן 436.5 מ״ג 436.5 מ״גברזל 22.6 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 1220.9 מ״ג 1220.9 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 3719 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת ספוג
שימון תבנית
קרם מסקרפונה
-
1קופסה או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2כוס או 60 גרם אבקת סוכר
-
1 מקל וניל
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מכינים את עוגת הספוג: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים.
- מקציפים ביצים, סוכר ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים בתנור החם 9-8 דקות רק עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע. נזהרים לא לייבש.
- מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.
- מרכיבים את הרולדה ומצפים: מורחים את המלית על עוגת הספוג ומגלגלים.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את הציפוי על הרולדה ומחליקים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת הספוג: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים.
- מקציפים ביצים, סוכר ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים בתנור החם 9-8 דקות רק עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע. נזהרים לא לייבש.
- מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.
- מרכיבים את הרולדה ומצפים: מורחים את המלית על עוגת הספוג ומגלגלים.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את הציפוי על הרולדה ומחליקים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
הערות
- לעוגת הספוג יש להוציא את הביצים מהמקרר לפחות שעה לפני ההקצפה
- לקרם יש להוציא את גבינת המסקרפונה לפחות שעה לפני ההקצפה
הערות
- לעוגת הספוג יש להוציא את הביצים מהמקרר לפחות שעה לפני ההקצפה
- לקרם יש להוציא את גבינת המסקרפונה לפחות שעה לפני ההקצפה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן