עוגת שוקולד ואבוקדו טבעונית ומפתיעה!
עוגת שוקולד טבעונית עם אבוקדו, בתוך העוגה וגם בציפוי. נשמע מוזר אמנם, אך הטעם המתקבל הוא עשיר ושוקולדי בטירוף, של עוגה אקסטרה עסיסית!
עוגת שוקולד טבעונית עם אבוקדו, בתוך העוגה וגם בציפוי. נשמע מוזר אמנם, אך הטעם המתקבל הוא עשיר ושוקולדי בטירוף, של עוגה אקסטרה עסיסית!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4604.9 קק״ל 4604.9 קק״לפחמימות 954.4 גרם 954.4 גרםשומן 95.0 גרם 95.0 גרםנתרן 235.2 מ״ג 235.2 מ״גחלבון 84.2 גרם 84.2 גרםסיבים תזונתיים 77.7 גרם 77.7 גרםשומן רווי 20.4 גרם 20.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 633.3 מ״ג 633.3 מ״גברזל 35.7 מ״ג 35.7 מ״גאשלגן 3924.2 מ״ג 3924.2 מ״גאבץ 25.1 מ״ג 25.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות4605
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4604.9 קק״ל 4604.9 קק״לפחמימות 954.4 גרם 954.4 גרםשומן 95.0 גרם 95.0 גרםנתרן 235.2 מ״ג 235.2 מ״גחלבון 84.2 גרם 84.2 גרםסיבים תזונתיים 77.7 גרם 77.7 גרםשומן רווי 20.4 גרם 20.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 633.3 מ״ג 633.3 מ״גברזל 35.7 מ״ג 35.7 מ״גאשלגן 3924.2 מ״ג 3924.2 מ״גאבץ 25.1 מ״ג 25.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 4605 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
60גרם או 6 כפות אבקת קקאו
-
קורט מלח דק
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
-
400גרם או 2 כוסות סוכר לבן
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן קנולה
-
2 אבוקדו של גליל בינונייםבשלים, קלופים ומגולענים
-
480מ"ל או 2 כוסות מים חמים
-
2 כפות חומץ 5%או מיץ לימון
-
2 כפיות תמצית וניל
ציפוי
-
2 אבוקדו של גליל בינונייםבשלים, קלופים ומגולענים
-
140גרם או 1 כוס אבקת קקאו
-
180מ"ל או 3/4 כוס סירופ מייפל
-
קורט מלח דק
-
2 כפיות תמצית וניל
קישוט
-
או שבבי קוקוס קלויים/אגוזים קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים קלות 2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 20 ס”מ.
- מכינים את העוגה: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן מהירות בינונית עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
- מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין שתי התבניות ומיישרים.
- אופים בתנור במשך 35-40 דקות, או עד שהעוגות מתייצבות וקפיציות למגע. מצננים לגמרי בתוך התבניות ורק לאחר מכן מחלצים.
- מכינים את הציפוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון או בלנדר וטוחנים לתערובת אחידה, חלקה וקרמית. חשוב שהאבוקדו יהיה בשל ורך.
- טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מייפל למתיקות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מרכיבים את העוגה: מניחים את שכבת העוגה התחתונה על צלחת הגשה ומורחים מעליה 1/3 מכמות הקרם.
- מניחים מעל את העוגה השנייה ומורחים מעליה 1/3 נוסף מכמות הקרם.
- משתמשים בשליש האחרון של הקרם למריחה על דפנות העוגה.
- מיישרים, מפזרים מעל העוגה פיסטוק קצוץ או כל קישוט אחר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים קלות 2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 20 ס”מ.
- מכינים את העוגה: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן מהירות בינונית עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
- מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין שתי התבניות ומיישרים.
- אופים בתנור במשך 35-40 דקות, או עד שהעוגות מתייצבות וקפיציות למגע. מצננים לגמרי בתוך התבניות ורק לאחר מכן מחלצים.
- מכינים את הציפוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון או בלנדר וטוחנים לתערובת אחידה, חלקה וקרמית. חשוב שהאבוקדו יהיה בשל ורך.
- טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מייפל למתיקות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מרכיבים את העוגה: מניחים את שכבת העוגה התחתונה על צלחת הגשה ומורחים מעליה 1/3 מכמות הקרם.
- מניחים מעל את העוגה השנייה ומורחים מעליה 1/3 נוסף מכמות הקרם.
- משתמשים בשליש האחרון של הקרם למריחה על דפנות העוגה.
- מיישרים, מפזרים מעל העוגה פיסטוק קצוץ או כל קישוט אחר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
האם אפשרי להוסיף קמח כוסמין במקום הקמח הלבן ?
מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח שבמתכון לקמח כוסמין.
זה נראה כמו חלום! בטוח שטבעונית?!
בוודאי, את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא 🙂