עוגת שוקולד יום הולדת בקלי קלותה!
מה נעים ומה נחמד, שכל בן וכל בת, לא נולדו ביום אחד רק ביום הולדת... ושאפשר להכין גם עוגת שוקולד מושלמת במכשיר נינג'ה לכבוד יום ההולדת
מה נעים ומה נחמד, שכל בן וכל בת, לא נולדו ביום אחד רק ביום הולדת... ושאפשר להכין גם עוגת שוקולד מושלמת במכשיר נינג'ה לכבוד יום ההולדת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.3 קק״ל 7101.5 קק״לפחמימות 20.3 גרם 730.9 גרםשומן 11.9 גרם 427.2 גרםנתרן 36.0 מ״ג 1296.8 מ״גחלבון 3.1 גרם 113.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 44.7 גרםשומן רווי 4.0 גרם 143.1 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 1548.8 מ״גסידן 24.6 מ״ג 884.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 106.2 מ״ג 3823.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 19.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות197
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.3 קק״ל 7101.5 קק״לפחמימות 20.3 גרם 730.9 גרםשומן 11.9 גרם 427.2 גרםנתרן 36.0 מ״ג 1296.8 מ״גחלבון 3.1 גרם 113.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 44.7 גרםשומן רווי 4.0 גרם 143.1 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 1548.8 מ״גסידן 24.6 מ״ג 884.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 106.2 מ״ג 3823.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 19.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 197 | כמות מנות 36 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%או חלב צמחי
-
6 ביצים M
-
1 1/2כוסות או 350 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1 1/4כוסות או 320 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
3כפות או 30 גרם אבקת קקאומנופה
ציפוי וקישוט
-
200 גרם שוקולד מריר
-
0.8מיכל או 200 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית
אופן הכנה
- שמים בקערה את השוקולד והחלב וממיסים ביחד במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- שמים במעבד מזון עם להב לישת הבצק את הביצים והסוכר ולוחצים על תוכנית HIGH. מערבבים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים בזרם דק תוך כדי פעילות המעבד את השמן דרך פתח הכנסת המזון שעל גבי מכסה מעבד המזון, וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה ומכפילה את נפחה.
- מוסיפים באותה הדרך את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל עד לאיחוד הבלילה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, לוחצים על תוכנית MIX וממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים ומצננים.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 170 מעלות למשך 45 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם העוגה למכשיר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
- יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומיישרים. מפזרים מעל בנדיבות סוכריות צבעוניות. מעבירים לקירור של כ-20 דקות, או עד שציפוי השוקולד מתייצב.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- שמים בקערה את השוקולד והחלב וממיסים ביחד במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- שמים במעבד מזון עם להב לישת הבצק את הביצים והסוכר ולוחצים על תוכנית HIGH. מערבבים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים בזרם דק תוך כדי פעילות המעבד את השמן דרך פתח הכנסת המזון שעל גבי מכסה מעבד המזון, וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה ומכפילה את נפחה.
- מוסיפים באותה הדרך את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל עד לאיחוד הבלילה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, לוחצים על תוכנית MIX וממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים ומצננים.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 170 מעלות למשך 45 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם העוגה למכשיר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
- יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומיישרים. מפזרים מעל בנדיבות סוכריות צבעוניות. מעבירים לקירור של כ-20 דקות, או עד שציפוי השוקולד מתייצב.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מאז שגיליתי את המתכון הזה הוא הולך איתי לכל מקום! מעולהההה
איזה כיף! תודה ושבת שלום!