עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה
עוגת שושנים מבצק שמרים, רכה ומנחמת, עשירה במלית בשוקולד וחלבה שמפיצה ניחוחות משגעים בכל הבית שתשגע גם את הגדולים וגם את הקטנים
עוגת שושנים מבצק שמרים, רכה ומנחמת, עשירה במלית בשוקולד וחלבה שמפיצה ניחוחות משגעים בכל הבית שתשגע גם את הגדולים וגם את הקטנים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5360.3 קק״ל 5360.3 קק״לפחמימות 708.7 גרם 708.7 גרםשומן 233.5 גרם 233.5 גרםנתרן 2445.6 מ״ג 2445.6 מ״גחלבון 113.7 גרם 113.7 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרםשומן רווי 91.6 גרם 91.6 גרםכולסטרול 1114.5 מ״ג 1114.5 מ״גסידן 826.7 מ״ג 826.7 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1373.2 מ״ג 1373.2 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות5360
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5360.3 קק״ל 5360.3 קק״לפחמימות 708.7 גרם 708.7 גרםשומן 233.5 גרם 233.5 גרםנתרן 2445.6 מ״ג 2445.6 מ״גחלבון 113.7 גרם 113.7 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרםשומן רווי 91.6 גרם 91.6 גרםכולסטרול 1114.5 מ״ג 1114.5 מ״גסידן 826.7 מ״ג 826.7 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1373.2 מ״ג 1373.2 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 5360 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרכיבים העוגה ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בשוקולד, מפזרים מעל חלבה ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
- משמנים תבנית בתרסיס שמן. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טורפים ביצה עם כף חלב ומברישים את העוגה.
- אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרכיבים העוגה ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בשוקולד, מפזרים מעל חלבה ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
- משמנים תבנית בתרסיס שמן. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טורפים ביצה עם כף חלב ומברישים את העוגה.
- אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן