עוגת שיפון אוורירית וגבוהה
עוגת שיפון אוורירית וגבוהה, כזאת שמרגישה כמו ענן והיא נשמרת טרייה ועסיסית גם אחרי שלושה ימים. תהנו ממתכון קליל וטעים לצד הקפה והתה שלכם
עוגת שיפון אוורירית וגבוהה, כזאת שמרגישה כמו ענן והיא נשמרת טרייה ועסיסית גם אחרי שלושה ימים. תהנו ממתכון קליל וטעים לצד הקפה והתה שלכם
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2279.8 קק״ל 2279.8 קק״לפחמימות 257.9 גרם 257.9 גרםשומן 117.6 גרם 117.6 גרםנתרן 236.1 מ״ג 236.1 מ״גחלבון 46.5 גרם 46.5 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרםשומן רווי 18.7 גרם 18.7 גרםכולסטרול 1247.7 מ״ג 1247.7 מ״גסידן 432.6 מ״ג 432.6 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 515.4 מ״ג 515.4 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות2280
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2279.8 קק״ל 2279.8 קק״לפחמימות 257.9 גרם 257.9 גרםשומן 117.6 גרם 117.6 גרםנתרן 236.1 מ״ג 236.1 מ״גחלבון 46.5 גרם 46.5 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרםשומן רווי 18.7 גרם 18.7 גרםכולסטרול 1247.7 מ״ג 1247.7 מ״גסידן 432.6 מ״ג 432.6 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 515.4 מ״ג 515.4 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 2280 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
120מ"ל או 1/2 כוס חלב 3%
-
6 חלמונים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות סוכר לבן
-
80 מ"ל שמן קנולה
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
6 חלבונים L
-
1/3 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
- בוחרים בתוכנית “אפייה”, מכוונים לטמפרטורה של 170 מעלות, לזמן של 35 דקות ולוחצים start\stop להתחלה של החימום מראש.
- מנפים בקערה את הקמח עם יחד עם 3 כפות הסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מתחילים לערבל ולהכניס פנימה בהדרגתיות את החלמונים, השמן, תמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת בלילה צמיגה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים יחד עם שליש כוס הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- מקפלים את תערובת החלמונים יחד עם החלבונים בתנועות קיפול עדינות. עד שהתערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים מניחים את התבנית וסוגרים את המכסה.
- לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה בתוך התבנית במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים סכין חדה מסביב לתבנית ומשחררים בעדינות את העוגה מהתבנית.
- לבסוף הופכים את העוגה על רשת צינון מלא. מגישים עם אבקת סוכר מעל ובתיאבון.
אופן הכנה
- בוחרים בתוכנית “אפייה”, מכוונים לטמפרטורה של 170 מעלות, לזמן של 35 דקות ולוחצים start\stop להתחלה של החימום מראש.
- מנפים בקערה את הקמח עם יחד עם 3 כפות הסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מתחילים לערבל ולהכניס פנימה בהדרגתיות את החלמונים, השמן, תמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת בלילה צמיגה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים יחד עם שליש כוס הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- מקפלים את תערובת החלמונים יחד עם החלבונים בתנועות קיפול עדינות. עד שהתערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים מניחים את התבנית וסוגרים את המכסה.
- לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה בתוך התבנית במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים סכין חדה מסביב לתבנית ומשחררים בעדינות את העוגה מהתבנית.
- לבסוף הופכים את העוגה על רשת צינון מלא. מגישים עם אבקת סוכר מעל ובתיאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
אי אפשר לערבב בקיפול את הקצף של החלבונים עם היציקה שנוצרת מהקמח, הביצים והשמן, ממש לא!
הי, פספסתי משהו ? העוגה לא אמורה להכיל קמח שיפון ?
היי מירב, לא, שיפון הוא השם של העוגה – זו עוגה גבוהה ואוורירית
היי עוגה מענינת אפשר לאפות בתנור או רק בנינגה
העוגה תצא מושלם גם בתנור. סביב ה30-40 דקות על 180 מעלות