לא רק לשפן הקטן – עוגת תפוגזר נפלאה במיוחד
אין כמו עוגה לחה, רכה ועסיסית לצד ספל קפה חם. זהר לוסטיגר בשן מכינה עוגת תפוגזר מושלמת שמכינים משמן זית וקמח כוסמין. גם טעימה וגם בריאה יותר
אין כמו עוגה לחה, רכה ועסיסית לצד ספל קפה חם. זהר לוסטיגר בשן מכינה עוגת תפוגזר מושלמת שמכינים משמן זית וקמח כוסמין. גם טעימה וגם בריאה יותר
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4629.8 קק״ל 4629.8 קק״לפחמימות 374.4 גרם 374.4 גרםשומן 270.8 גרם 270.8 גרםנתרן 1629.3 מ״ג 1629.3 מ״גחלבון 89.7 גרם 89.7 גרםסיבים תזונתיים 27.2 גרם 27.2 גרםשומן רווי 40.7 גרם 40.7 גרםכולסטרול 604.3 מ״ג 604.3 מ״גסידן 580.3 מ״ג 580.3 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 1870.9 מ״ג 1870.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4630
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4629.8 קק״ל 4629.8 קק״לפחמימות 374.4 גרם 374.4 גרםשומן 270.8 גרם 270.8 גרםנתרן 1629.3 מ״ג 1629.3 מ״גחלבון 89.7 גרם 89.7 גרםסיבים תזונתיים 27.2 גרם 27.2 גרםשומן רווי 40.7 גרם 40.7 גרםכולסטרול 604.3 מ״ג 604.3 מ״גסידן 580.3 מ״ג 580.3 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 1870.9 מ״ג 1870.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4630 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםאפשר להחליף בכל זן אחר, רצוי להשתמש בתפוחים חצמצים
-
2 גזרים בינוניים
-
2 ביצים L
-
1 כוס סוכר קניםאפשר להחליף בסוכר דמררה
-
1 כוס שמן זיתרצוי שמן זית בטעם מעודן
-
1גביע או 200 גרם יוגורט 3%
-
3 כוסות קמח כוסמיןניתן להשתמש בחצי כמות קמח מלא וחצי כוסמין רגיל או בכל שילוב אחר
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית קליפת לימון
עיטור
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ.
- מגררים את הגזרים על החלק העבה של המגררת.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה כ-3 דקות עד שהתערובת תופחת מעט.
- מוסיפים בהדרגה שמן זית ויוגורט.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון, צפורן טחון ואגוז מוסקט ומערבלים כדקה עם וו גיטרה רק עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים את התפוחים, גזר וגרידת לימון ומערבבים בעזרת מרית או כף עד שכל התפוחים והגזרים נטמעים בתערובת.
- מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לגמרי לפניי שמפזרים מעליה אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ.
- מגררים את הגזרים על החלק העבה של המגררת.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה כ-3 דקות עד שהתערובת תופחת מעט.
- מוסיפים בהדרגה שמן זית ויוגורט.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון, צפורן טחון ואגוז מוסקט ומערבלים כדקה עם וו גיטרה רק עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים את התפוחים, גזר וגרידת לימון ומערבבים בעזרת מרית או כף עד שכל התפוחים והגזרים נטמעים בתערובת.
- מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לגמרי לפניי שמפזרים מעליה אבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות