-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4616.4 קק״ל 4616.4 קק״לפחמימות 384.9 גרם 384.9 גרםשומן 293.6 גרם 293.6 גרםנתרן 2273.8 מ״ג 2273.8 מ״גחלבון 81.2 גרם 81.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 79.7 גרם 79.7 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 276.4 מ״ג 276.4 מ״גברזל 4.8 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 358.7 מ״ג 358.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות4616
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4616.4 קק״ל 4616.4 קק״לפחמימות 384.9 גרם 384.9 גרםשומן 293.6 גרם 293.6 גרםנתרן 2273.8 מ״ג 2273.8 מ״גחלבון 81.2 גרם 81.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 79.7 גרם 79.7 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 276.4 מ״ג 276.4 מ״גברזל 4.8 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 358.7 מ״ג 358.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״גסגור
אחרי שעמלתם כל כך קשה על ארוחת החג, אין שום סיבה להתאמץ כל כך גם בשביל קינוח מושלם! קבלו מתכון פשוט ונהדר של עוגת תפוחים בחושה מקמח כוסמין לבן עם המון תפוחי עץ חמצמצים ורוטב קרמל מלוח שתרצו לזלול גם בלי העוגה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 4616 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת תפוחים בחושה
-
4 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
3/4 כוס שמן זית
-
2 כוסות קמח כוסמיןסוגת
-
2 כפיות אבקת אפייהסוגת
-
4 יחידות תפוחי עץ גרני סמיטאו פינק ליידי, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
רוטב קרמל מלוח
-
3/4 כוס סוכר לבן דק דקסוגת
-
או שמנת צמחית לגרסת פרווה
-
1/2 כפית מלח גסמלח הארץ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 (או שתי תבניות אינגליש קייק).
- מכינים את העוגה: טורפים בקערה עם מטרפה ידנית את הביצים והסוכר 2-3 דקות לתערובת בהירה. מוסיפים את השמן וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים להטמעה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומעבירים את הבלילה לתבנית האפייה.
- אופים את העוגה 40-50 דקות או עד שהיא יציבה וקפיצית למגע.
- מכינים את רוטב הקרמל המלוח: שמים במחבת את הסוכר הדק דק והשמנת המתוקה או הצמחית וממיסים תוך כדי ערבוב עד שנוצר רוטב בצבע ענברי. מוסיפים את המלח גס ומערבבים.
- מזלפים את רוטב הקרמל על העוגה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 (או שתי תבניות אינגליש קייק).
- מכינים את העוגה: טורפים בקערה עם מטרפה ידנית את הביצים והסוכר 2-3 דקות לתערובת בהירה. מוסיפים את השמן וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים להטמעה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומעבירים את הבלילה לתבנית האפייה.
- אופים את העוגה 40-50 דקות או עד שהיא יציבה וקפיצית למגע.
- מכינים את רוטב הקרמל המלוח: שמים במחבת את הסוכר הדק דק והשמנת המתוקה או הצמחית וממיסים תוך כדי ערבוב עד שנוצר רוטב בצבע ענברי. מוסיפים את המלח גס ומערבבים.
- מזלפים את רוטב הקרמל על העוגה ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין הלבן בשתי כוסות קמח כוסמין תופח סוגת.
הערות
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין הלבן בשתי כוסות קמח כוסמין תופח סוגת.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן
הי חנה, רק בקמח 1:1.
אפשר להשתמש בקמח רגיל
בהחלט
אפשר להקפיא?
כן, ללא הרוטב. בהגשה – להוסיף את הרוטב