עוגת תפוחים זריזה עם פירורי קינמון
איילת הירשמן מלמדת איך להכין עוגת תפוחים זריזה וקלה להכנה שמתאימה לאירוח בחגי תשרי ובכלל. מצפים את העוגה בפירורי קינמון ונהנים מעוגה משגעת
איילת הירשמן מלמדת איך להכין עוגת תפוחים זריזה וקלה להכנה שמתאימה לאירוח בחגי תשרי ובכלל. מצפים את העוגה בפירורי קינמון ונהנים מעוגה משגעת
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 533.6 קק״ל 5335.8 קק״לפחמימות 75.6 גרם 756.1 גרםשומן 23.3 גרם 233.2 גרםנתרן 537.0 מ״ג 5370.2 מ״גחלבון 8.2 גרם 82.0 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 10.6 גרם 105.9 גרםכולסטרול 110.6 מ״ג 1105.6 מ״גסידן 21.0 מ״ג 209.8 מ״גברזל 1.2 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 110.3 מ״ג 1102.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות534
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 533.6 קק״ל 5335.8 קק״לפחמימות 75.6 גרם 756.1 גרםשומן 23.3 גרם 233.2 גרםנתרן 537.0 מ״ג 5370.2 מ״גחלבון 8.2 גרם 82.0 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 10.6 גרם 105.9 גרםכולסטרול 110.6 מ״ג 1105.6 מ״גסידן 21.0 מ״ג 209.8 מ״גברזל 1.2 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 110.3 מ״ג 1102.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 534 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
עוגה
-
100 גרם חמאה
-
1/3כוס או 80 מ"ל שמן קנולה
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
2 גביעי שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
3 ביצים L
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת תפוחן. לחלופין, חותכים לרבעים ומנקים מגרעינים.
- חותכים את התפוחים לפיסות בגדול 2 ס”מ. מעבירים לקערה, זורים את הסוכר והקינמון ומשאירים כך עד להמשך האפייה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- ממיסים את החמאה. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכול יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים 1 ו-1/4 כוסות מהפירורים לקערה נפרדת (קערת הפירורים).
- מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים בכמה תנועות אחידות.
- מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת היטב. מוציאים, מצננים קצת ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת תפוחן. לחלופין, חותכים לרבעים ומנקים מגרעינים.
- חותכים את התפוחים לפיסות בגדול 2 ס”מ. מעבירים לקערה, זורים את הסוכר והקינמון ומשאירים כך עד להמשך האפייה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- ממיסים את החמאה. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכול יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים 1 ו-1/4 כוסות מהפירורים לקערה נפרדת (קערת הפירורים).
- מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים בכמה תנועות אחידות.
- מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת היטב. מוציאים, מצננים קצת ומגישים.
הערות
- אפשר להכין עוגה גבוהה וגדולה במיוחד, ואפשר להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש קייק. אם מכינים שתי עוגות - אפשר להקפיא אחת בסוף ההכנה. מפשירים בטמפרטורת החדר
- אם לא אוכלים את העוגה מיד, שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר
הערות
- אפשר להכין עוגה גבוהה וגדולה במיוחד, ואפשר להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש קייק. אם מכינים שתי עוגות - אפשר להקפיא אחת בסוף ההכנה. מפשירים בטמפרטורת החדר
- אם לא אוכלים את העוגה מיד, שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
לחצתי 5 ובטעות נלחץ 4. חבל שאי אפשר לשנות. המרתי שמנת חמוצה ביוגורט, הוספתי חצי מכמות הסוכר והשתמשתי בקמח מלא עם אבקת אפייה. אפיתי כבר 3 פעמים ותמיד יוצא מאוד מוצלח והכי חשוב- באמת קל להכנה.
היי אילנה, תודה על הפידבק 🙂
נשמע כמו רעיון ממש טוב כדי להפוך את העוגה לבריאה ומזינה יותר, תודה על השיתוף!