עוף בתנור עם שום, בצל ויין לבן
שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם שום ובצל ב-10 דקות הכנה עם רוטב יין לבן ותימין שכיף לאכול עם אורז. והבונוס? המנה ללא גלוטן ומתאימה לפסח
שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם שום ובצל ב-10 דקות הכנה עם רוטב יין לבן ותימין שכיף לאכול עם אורז. והבונוס? המנה ללא גלוטן ומתאימה לפסח
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 385.1 קק״ל 2310.5 קק״לפחמימות 19.6 גרם 117.6 גרםשומן 16.6 גרם 99.3 גרםנתרן 402.8 מ״ג 2416.5 מ״גחלבון 33.8 גרם 202.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.9 גרםשומן רווי 3.0 גרם 17.7 גרםכולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״גסידן 28.9 מ״ג 173.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 447.3 מ״ג 2684.0 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 17.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 385.1 קק״ל 2310.5 קק״לפחמימות 19.6 גרם 117.6 גרםשומן 16.6 גרם 99.3 גרםנתרן 402.8 מ״ג 2416.5 מ״גחלבון 33.8 גרם 202.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.9 גרםשומן רווי 3.0 גרם 17.7 גרםכולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״גסידן 28.9 מ״ג 173.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 447.3 מ״ג 2684.0 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 17.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 385 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ירכי עוף עם עור בינוניות
-
4 ראשי שום
-
2 בצלים בינוניים
-
2/3 כוס יין לבן יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שמן זית
-
3 גבעולי טימין טרי
אופן הכנה
- מוציאים את העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
- מפרקים את שיני השום מהראש ומשאירים בקליפתן. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מניחים שום ובצל בתבנית, יוצקים יין ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים מעל את העוף, מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים גבעולי תימין. מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור החם שעה וחצי.
- מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
אופן הכנה
- מוציאים את העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
- מפרקים את שיני השום מהראש ומשאירים בקליפתן. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מניחים שום ובצל בתבנית, יוצקים יין ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים מעל את העוף, מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים גבעולי תימין. מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור החם שעה וחצי.
- מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
חבל שלא צרפתם קישור לקטע מהתוכנית; בתוכנית היא הוסיפה איזה תבלין – שבמתכון כאן הוא לא מוזכר, כמו שגב’ רחל מידניק ציינה…
היי אופיר, לצערנו אין לנו את הקטע הספציפי בתכנית. בכל אופן, המתכון הוא מעולה גם ככה ולא יגרע דבר מהטעם 🙂
היה עוד תבלין לעוף מה הוא
מה הכוונה עוד תבלין לעוף?
הכנתי את המתכון לכבוד שבת קודש, אני לא מערבבת בין בצל לשום במתכונים ולכן הכנתי רק עם שום יצא מ-ד-ה-י-ם !!!!
משמח לקרוא!! שבוע טוב