-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 271.2 קק״ל 2712.1 קק״לפחמימות 124.3 גרם 1242.5 גרםשומן 99.9 גרם 999.4 גרםנתרן 795.1 מ״ג 7950.6 מ״גחלבון 103.4 גרם 1033.8 גרםסיבים תזונתיים 97.9 גרם 978.9 גרםשומן רווי 96.9 גרם 969.0 גרםכולסטרול 214.2 מ״ג 2141.6 מ״גסידן 125.4 מ״ג 1254.3 מ״גברזל 96.9 מ״ג 969.4 מ״גאשלגן 192.3 מ״ג 1923.5 מ״גאבץ 96.6 מ״ג 966.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות271
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 271.2 קק״ל 2712.1 קק״לפחמימות 124.3 גרם 1242.5 גרםשומן 99.9 גרם 999.4 גרםנתרן 795.1 מ״ג 7950.6 מ״גחלבון 103.4 גרם 1033.8 גרםסיבים תזונתיים 97.9 גרם 978.9 גרםשומן רווי 96.9 גרם 969.0 גרםכולסטרול 214.2 מ״ג 2141.6 מ״גסידן 125.4 מ״ג 1254.3 מ״גברזל 96.9 מ״ג 969.4 מ״גאשלגן 192.3 מ״ג 1923.5 מ״גאבץ 96.6 מ״ג 966.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 271 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 כף גדושה חרדל דיז’וןאו ממרח חרדל
-
2 כפות דבש
-
3 כפות מיץ לימון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
2 כפיות אבקת צ’יליחריף או פפריקה חריפה
-
2 כפות אורגנו יבש
-
2 כפות אבקת שום
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפיות פלפל שחור טחוןאו גרוס
-
2 כוסות קמח לבן
-
2 שקית זיפלוק גדולות
-
לטיגון עמוק
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, האורגנו, אבקת השום, הפלפל שחור, המלח והצ’ילי.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם המיץ לימון, הדבש והחרדל.
- מניחים את שוקי העוף בשקית זיפלוק גדולה.
- מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב, כך שהתבלינים יחדרו לעוף.
- מוסיפים לשקית עם העוף את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 2-4 שעות ועד לילה שלם.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בשקית זיפלוק גדולה מערבבים את הקמח עם שארית תערובת התבלינים.
- מעבירים את שוקי העוף מהשקית של המרינדה לשקית של הקמח ומשקשקים היטב, עד שהעוף מצופה לחלוטין בקמח.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה של בערך 3-4 ס”מ. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 160-179 מעלות. אם אין לכם מדחום למבטח, אפשר לזרוק מעט קמח לשמן ולראות אם הוא תוסס ומבעבע.
- מטגנים את שוקי העוף במשך כמה דקות משני הצדדים עד להזהבה.
- מעבירים את שוקי העוף המטוגנים מהשמן ישר לרשת צלייה. אם אין ברשותכם רשת צלייה- הניחו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את שוקי העוף המטוגנים לתנור למשך 7-10 דקות.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, האורגנו, אבקת השום, הפלפל שחור, המלח והצ’ילי.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם המיץ לימון, הדבש והחרדל.
- מניחים את שוקי העוף בשקית זיפלוק גדולה.
- מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב, כך שהתבלינים יחדרו לעוף.
- מוסיפים לשקית עם העוף את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 2-4 שעות ועד לילה שלם.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בשקית זיפלוק גדולה מערבבים את הקמח עם שארית תערובת התבלינים.
- מעבירים את שוקי העוף מהשקית של המרינדה לשקית של הקמח ומשקשקים היטב, עד שהעוף מצופה לחלוטין בקמח.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה של בערך 3-4 ס”מ. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 160-179 מעלות. אם אין לכם מדחום למבטח, אפשר לזרוק מעט קמח לשמן ולראות אם הוא תוסס ומבעבע.
- מטגנים את שוקי העוף במשך כמה דקות משני הצדדים עד להזהבה.
- מעבירים את שוקי העוף המטוגנים מהשמן ישר לרשת צלייה. אם אין ברשותכם רשת צלייה- הניחו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את שוקי העוף המטוגנים לתנור למשך 7-10 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הכנתי, בדיוק לפי המתכון והעוף יצא פשוט נא…
כנראה היה צריך קצת יותר זמן אפייה בתנור.. תמיד עדיף לבדוק- אם הבשר עדיין ורוד מבפנים, אז צריך לאפות עוד ואם הבשר לבן, ואז הוא מוכן.
מה זה שקיות זיפלוק?
שקיות זיפלוק הן שקיות עמידות עם סגירה חזקה במיוחד.