עוף ממולא בורגול, צנוברים וחמוציות
מנה חגיגית לשבתות וחגים: עוף ממולא בורגול ועוד דברים טעימים וטובים, אפוי בתנור ברוטב רימונים וסויה. מנה מנצחת שמתאימה לכולם.
מנה חגיגית לשבתות וחגים: עוף ממולא בורגול ועוד דברים טעימים וטובים, אפוי בתנור ברוטב רימונים וסויה. מנה מנצחת שמתאימה לכולם.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.1 קק״ל 1842.4 קק״לפחמימות 38.8 גרם 232.7 גרםשומן 13.2 גרם 79.3 גרםנתרן 551.9 מ״ג 3311.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 8.1 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסידן 16.1 מ״ג 96.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 215.3 מ״ג 1292.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות307
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.1 קק״ל 1842.4 קק״לפחמימות 38.8 גרם 232.7 גרםשומן 13.2 גרם 79.3 גרםנתרן 551.9 מ״ג 3311.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 8.1 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסידן 16.1 מ״ג 96.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 215.3 מ״ג 1292.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 307 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג עוף שלם
-
2 כפות רכז רימונים
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כף שמן זית
מלית
-
1 1/2 כוסות בורגול עבהמושרה בקערה עם 4 כוסות מים רותחים
-
1 כוס חמוציות מיובשות
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
-
1/4 כוס מים
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות רכז רימונים
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב ברב מגבת ג’מבו.
- מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את העוף במלית וקושרים את הרגליים בחוט שפגאט. מניחים את המלית שנותרה בתבנית. - מערבבים רכז רימונים, סויה ושמן זית בקערית. מורחים את העוף בתערובת מכל הצדדים ומניחים על הבורגול.
- אופים 40 דקות, הופכים ואופים עוד כ-40 דקות, עד שהעוף שחום ומוכן. מערבבים מדי פעם את מצע הבורגול.
אופן הכנה
- מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב ברב מגבת ג’מבו.
- מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את העוף במלית וקושרים את הרגליים בחוט שפגאט. מניחים את המלית שנותרה בתבנית. - מערבבים רכז רימונים, סויה ושמן זית בקערית. מורחים את העוף בתערובת מכל הצדדים ומניחים על הבורגול.
- אופים 40 דקות, הופכים ואופים עוד כ-40 דקות, עד שהעוף שחום ומוכן. מערבבים מדי פעם את מצע הבורגול.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
נראה נהדר. מה אפשר לשים במקום רכז רימונים? ואיך יצא בלעדיו?
סירופ מתקתק אחר, אולי מייפל, דבש. הטעם ישתנה כמובן