עראייס כרובית – הפיתה הכי טובה שתכינו לעצמכם!
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 187.6 קק״ל 3002.3 קק״לפחמימות 30.5 גרם 488.6 גרםשומן 3.8 גרם 61.3 גרםנתרן 842.5 מ״ג 13479.3 מ״גחלבון 7.3 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 63.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 10.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.5 מ״ג 1272.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 27.7 מ״גאשלגן 433.7 מ״ג 6939.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 187.6 קק״ל 3002.3 קק״לפחמימות 30.5 גרם 488.6 גרםשומן 3.8 גרם 61.3 גרםנתרן 842.5 מ״ג 13479.3 מ״גחלבון 7.3 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 63.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 10.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.5 מ״ג 1272.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 27.7 מ״גאשלגן 433.7 מ״ג 6939.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.6 מ״גסגור
יום העצמאות נתפס כחג של קרניבורים, אוהבי בשר! כי כאילו, אם כבר מרימים מנגל, אז נעלה עליו ירקות?
אלכס ואני אוהבים בשר, שלא תתבלבלו, אבל אנחנו גם מאוד אוהבים ירקות.
הכיף הגדול בלהעמיד מנגל זה שכל מה שעולה עליו, מקבל את הטעם הטוב הזה של האש הוא מדהים בין אם זה ירקות כמו כרוב צלוי, חצילים, עגבניות, בשר, דגים וכמובן פחמימות שבראשן עומדות, המלכות הנימוחות: הפיתות!
בשנים האחרונות נכנס שחקן חדש למגרש, העראייס! כבר לא צריך להתאמץ כדי להרכיב פיתה עם קבב, בעראייס הכל נצלה יחד ומה שנותר זה לטבול בטחינה ולהוסיף ליד סלטים.
אבל כמו שכבר אמרנו, אנחנו גם מאוד אוהבים ירקות וכשנזכרנו בעראייס המפורסם החלטנו שחייבים למצוא לו תאום צמחוני. אז קבלו את העראייס כרובית שלנו, שמה שהכי שווה במתכון הזה שהוא טעים על המנגל אבל טעים לא פחות גם במחבת פשוטה על הגז.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 פיתות בינוניותחצויות
-
1 כרובית גדולה
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוץ
-
1/2 צרור כוסברהקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כף שטוחה תבלין שווארמה
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 כף עמבה
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 לימון קטןסחוט
-
לפי הצורך
אופן הכנה
- שוטפים את הכרובית ומפרידים לתפרחות. שמים בסיר עם מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך 10 דקות עד לריכוך הכרובית. מסננים וקוצצים את הכרובית.
- במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מכינים את הטחינה: חשוב להכין טחינה יחסית סמיכה - כי היא החומר שמאחד את העיסה למסה אחידה. מערבבים את כל מצרכי הטחינה בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- בקערה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם המלח ותבלין השווארמה, שיעטפו טוב את הכרובית. מוסיפים את עשבי התיבול, הצ’ילי (לפי הטעם), הבצל הקצוץ, עמבה ומחצית מכמות הטחינה ומערבבים, מתקנים טעמים עם מלח ותבלין שווארמה לפי הטעם ומוסיפים טחינה במידה וחסר.
- התערובת צריכה להיות עטופה בטחינה אבל לא לשחות בטחינה.
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הכרובית בנדיבות (בערך 2-3 כפות) וצורבים על המנגל או על מחבת משומנת.
אופן הכנה
- שוטפים את הכרובית ומפרידים לתפרחות. שמים בסיר עם מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך 10 דקות עד לריכוך הכרובית. מסננים וקוצצים את הכרובית.
- במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מכינים את הטחינה: חשוב להכין טחינה יחסית סמיכה - כי היא החומר שמאחד את העיסה למסה אחידה. מערבבים את כל מצרכי הטחינה בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- בקערה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם המלח ותבלין השווארמה, שיעטפו טוב את הכרובית. מוסיפים את עשבי התיבול, הצ’ילי (לפי הטעם), הבצל הקצוץ, עמבה ומחצית מכמות הטחינה ומערבבים, מתקנים טעמים עם מלח ותבלין שווארמה לפי הטעם ומוסיפים טחינה במידה וחסר.
- התערובת צריכה להיות עטופה בטחינה אבל לא לשחות בטחינה.
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הכרובית בנדיבות (בערך 2-3 כפות) וצורבים על המנגל או על מחבת משומנת.
טיפים
- כשצולים על המנגל אין שום סיבה לשמן את הפיתות.
- המלית צריכה להיות דחוסה היטב בפיתה על מנת שלא תצא איך חשוב לשים לב לא לקרוע אותה.
- אם המלית דחוסה כראוי ניתן להתחיל מצריבה של הפתח על האש לקבלת קראסט וצבע יפה גם מצד הזה.
- האש חזקה זה נצלה במהירות אז שימו לב שלא ישרף.
טיפים
- כשצולים על המנגל אין שום סיבה לשמן את הפיתות.
- המלית צריכה להיות דחוסה היטב בפיתה על מנת שלא תצא איך חשוב לשים לב לא לקרוע אותה.
- אם המלית דחוסה כראוי ניתן להתחיל מצריבה של הפתח על האש לקבלת קראסט וצבע יפה גם מצד הזה.
- האש חזקה זה נצלה במהירות אז שימו לב שלא ישרף.
תגובות (13)
יצא מושלם!!!
יצא ממש ממש טעים!
תודה ששיתפת!
אפשר להפוך את התערובת לקבב/קציצות בלי הפיתה?
כן בטח, רק להוסיף מעט קמח לתערובת כדי שהקציצות לא יתפרקו.