עראייס, מתכון מושלם של שגב משה
- משה שגב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 493.0 קק״ל 4929.6 קק״לפחמימות 56.5 גרם 565.0 גרםשומן 19.2 גרם 192.0 גרםנתרן 1025.4 מ״ג 10253.9 מ״גחלבון 22.6 גרם 225.9 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 26.2 גרםשומן רווי 7.9 גרם 79.3 גרםכולסטרול 55.7 מ״ג 557.0 מ״גסידן 97.0 מ״ג 969.8 מ״גברזל 3.2 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 325.8 מ״ג 3258.4 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 42.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות493
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 493.0 קק״ל 4929.6 קק״לפחמימות 56.5 גרם 565.0 גרםשומן 19.2 גרם 192.0 גרםנתרן 1025.4 מ״ג 10253.9 מ״גחלבון 22.6 גרם 225.9 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 26.2 גרםשומן רווי 7.9 גרם 79.3 גרםכולסטרול 55.7 מ״ג 557.0 מ״גסידן 97.0 מ״ג 969.8 מ״גברזל 3.2 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 325.8 מ״ג 3258.4 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 42.0 מ״גסגור
יש אנשים שכותבים עראייס, יש כאלה שכותבים ערייס, ואם תשאלו חמישה אנשים איך אומרים את זה, תקבלו כנראה חמש תשובות שונות. בדבר אחד כולם מסכימים, והוא שהמנה הזאת פשוט ממכרת. הפיתה הצלויה שסופגת את המיצים והטעמים של הבשר, הקראנצ’יות של כל ביס עם העסיסיות מבפנים וההכנה המהירה והפשוטה, כל אלה הופכים את העראייס למנה מנצחת.
אז איך מכינים עראייס? אתם אולי מכירים עראייס במחבת פסים או אפילו עראייס בתנור, שתי שיטות נפוצות להכנה וממש לא מסובכות, אבל אני הולך לחדש לכם ולשתף אתכם בשיטה הכי קלה שיש – מתכון לעראייס בטוסטר לחיץ!
זה לא משנה אם אתם אשפים במטבח או אם אתם ובישול רחוקים שנות אור, טוסטים כולנו יודעים להכין נכון? זאת בדיוק הסיבה שעם המתכון הזה אתם לא יכולים לטעות. כל מה שאתם צריכים זה בשר טחון, קצת תבלינים, פיתות וטוסטר לחיץ, ותוך חצי שעה יש לכם ביד מנה חלומית עם טעם וריח משכרים. אני מציע לכם מראש לסגור את כל החלונות, אחרת עוד יתייצבו אצלכם כל השכנים… בתאבון!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 493 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת בשר
-
1 קישוא בינוני
-
1 צרור כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
5 עלי נענע
-
3 שיני שום
-
3 פרוסות לחם אחיד
-
100 גרם שומן כבש
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 קורט קינמון טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
10 פיתות בינוניות
-
1/4 כוס ממרח לימון כבוש
-
1/4 כוס טחינה מוכנה
אופן הכנה
- טובלים את פרוסות הלחם במים וסוחטים.
- במטחנת בשר טוחנים את כל מרכיבי תערובת הבשר. מתבלים בתבלינים ומערבבים היטב.
- חוצים פיתות לחצאים וממלאים כל חצי בתערובת הבשר.
- צולים את חצאי הפיתות בטוסטר לחיץ, עד שתערובת הבשר עשויה.
- מגישים לצד ממרח לימון כבוש וטחינה.
אופן הכנה
- טובלים את פרוסות הלחם במים וסוחטים.
- במטחנת בשר טוחנים את כל מרכיבי תערובת הבשר. מתבלים בתבלינים ומערבבים היטב.
- חוצים פיתות לחצאים וממלאים כל חצי בתערובת הבשר.
- צולים את חצאי הפיתות בטוסטר לחיץ, עד שתערובת הבשר עשויה.
- מגישים לצד ממרח לימון כבוש וטחינה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מתאים לוולנטינס דיי עם כוס יין אדום לי ולאישתי
לגמרי! תהנו ((:
אפשר להכין עראייס גם במחבת?
נראה סוף.. אחרי תשעה באב אכין