העראייס של אהרוני – פיתה צלויה במילוי בשר טחון וצנוברים
פיתות צלויות במילוי בשר עסיסי עם צנוברים ועשבי תיבול שמכינים במהירות – אהרוני מלמד אתכם איך להכין עראייס, המנה שתשדרג כל מנגל
פיתות צלויות במילוי בשר עסיסי עם צנוברים ועשבי תיבול שמכינים במהירות – אהרוני מלמד אתכם איך להכין עראייס, המנה שתשדרג כל מנגל
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.3 קק״ל 2901.2 קק״לפחמימות 56.5 גרם 225.8 גרםשומן 35.8 גרם 143.3 גרםנתרן 1101.5 מ״ג 4405.8 מ״גחלבון 42.5 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.8 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 113.1 מ״ג 452.3 מ״גברזל 5.7 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 609.7 מ״ג 2438.8 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 39.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות725
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.3 קק״ל 2901.2 קק״לפחמימות 56.5 גרם 225.8 גרםשומן 35.8 גרם 143.3 גרםנתרן 1101.5 מ״ג 4405.8 מ״גחלבון 42.5 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.8 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 113.1 מ״ג 452.3 מ״גברזל 5.7 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 609.7 מ״ג 2438.8 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 39.0 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 725 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פיתות בינוניות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל סגול בינוני
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 צרור כוסברה
-
3 כפות שמן זית
-
4 כפות צנוברים קלויים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- במעבד מזון מניחים את הבצל, השום, הכוסברה, הפלפל הירוק החריף ושמן הזית ומרסקים לתערובת פירורית.
- מערבבים את התערובת עם הבשר הטחון, מוסיפים צנוברים, מלח ופלפל שחור.
- חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים בתערובת הבשר.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה ומתיזים תרסיס שמן.
- מתיזים תרסיס שמן על חצאי הפיתות.
- קולים את הפיתות משני הצדדים עד שהפיתות מקבלות סימני חריכה.
- מעבירים את הפיתות לתנור ל-5 דקות עד שהבשר עשוי.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- במעבד מזון מניחים את הבצל, השום, הכוסברה, הפלפל הירוק החריף ושמן הזית ומרסקים לתערובת פירורית.
- מערבבים את התערובת עם הבשר הטחון, מוסיפים צנוברים, מלח ופלפל שחור.
- חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים בתערובת הבשר.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה ומתיזים תרסיס שמן.
- מתיזים תרסיס שמן על חצאי הפיתות.
- קולים את הפיתות משני הצדדים עד שהפיתות מקבלות סימני חריכה.
- מעבירים את הפיתות לתנור ל-5 דקות עד שהבשר עשוי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אהרוני אולי תקוע בשנות ה80 כמו הסבתות כשנתנו פעם מתכון ,מה זה בשר בקר ??? איסה נתח ? להוסיף שומן ?
היי איתי, ניתן להשתמש בכל בשר טחון שמתאים לקציצות
טעים מאוד! אבל חסר קצת תבלון שמתי בהרט
אני הוספתי ליד המנה, סלט ירקות מתובל +כוס יין/כוסית עראק..יצא מדהים..