פאייה: תבשיל אורז ספרדי עם פרגית
פאייה היא תבשיל אורז מהמטבח הספרדי, כזה שעושה חשק להתאסף עם המשפחה סביב השולחן ולהתפנק על התבשיל. מנה חמימה וטעימה, חובה לנסות אותה בבית
פאייה היא תבשיל אורז מהמטבח הספרדי, כזה שעושה חשק להתאסף עם המשפחה סביב השולחן ולהתפנק על התבשיל. מנה חמימה וטעימה, חובה לנסות אותה בבית
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 331.0 קק״ל 1985.9 קק״לפחמימות 8.7 גרם 52.0 גרםסוכר 5.3 גרם 31.6 גרםשומן 16.7 גרם 100.2 גרםנתרן 1493.2 מ״ג 8959.2 מ״גחלבון 32.9 גרם 197.4 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 25.6 מ״ג 153.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 403.8 מ״ג 2422.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות331
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 331.0 קק״ל 1985.9 קק״לפחמימות 8.7 גרם 52.0 גרםסוכר 5.3 גרם 31.6 גרםשומן 16.7 גרם 100.2 גרםנתרן 1493.2 מ״ג 8959.2 מ״גחלבון 32.9 גרם 197.4 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 25.6 מ״ג 153.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 403.8 מ״ג 2422.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 331 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות
-
800 גרם סטייק פרגית400 גרם חתוכות לרצועות + 400 גרם חתוכות לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
2 כפיות שמן זית
ציר עוף
-
1 ליטר מים רותחים
-
1 כף גדושה ציר עוף
פאייה
-
5 כפות שמן זית
-
1/2 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 בצל סגול בינוניקצוץ
-
1 פלפל אדום בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות
-
2 כוסות אורז ריזוטו
-
4 עגבניות בינונייםמגוררות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
כף פפריקה מתוקהבשמן
-
5 יחידות חוטי זעפרן
אופן הכנה
- מתבלים את הפרגיות: מחלקים את הפרגיות לקערות נפרדות, את הקערה עם רצועות הפרגית מתבלים בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית שמן זית ומערבבים.
- בקערה עם קוביות הפרגית שמים חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, כפית שמן זית ומערבבים.
- מכינים ציר עוף בקלות: בסיר שמים ליטר מים רותחים עם כף של ציר העוף של קנור ומרתיחים 4-5 דקות.
- מחממים מחבת רחבה ודקה, שמתאימה לפאייה. צולים את קוביות הפרגיות, לאחר מכן צולים את רצועות הפרגית כ-2 דקות מכל צד ומוציאים את הפרגיות לצלחת.
- במחבת שמים כ-5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול והלבן עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה הקצוצה, 2 שיני שום קצוצות ומערבבים.
- מוסיפים שתי כוסות אורז ריזוטו ומערבבים כחצי דקה. מצרפים למחבת את העגבניות המגוררות ומתבלים בכפית מלח, כפית פלפל שחור וכף פפריקה מתוקה בשמן (אפשר להוסיף פפריקה חריפה אם רוצים).
- בכוס עם מים רותחים שמים את הזעפרן, מערבבים כדי שיוציא את הצבע שלו. מוסיפים 4 כוסות מציר העוף שהכנו למחבת ואת הכוס עם מי הזעפרן. מערבבים ערבוב אחד בלבד ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
- מסדרים את הפרגיות מעל האורז ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- לאחר כ-20 דקות מסירים מהאש, מכסים במגבת ל-5 דקות ומקשטים בפטרוזיליה ולימון.
אופן הכנה
- מתבלים את הפרגיות: מחלקים את הפרגיות לקערות נפרדות, את הקערה עם רצועות הפרגית מתבלים בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית שמן זית ומערבבים.
- בקערה עם קוביות הפרגית שמים חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, כפית שמן זית ומערבבים.
- מכינים ציר עוף בקלות: בסיר שמים ליטר מים רותחים עם כף של ציר העוף של קנור ומרתיחים 4-5 דקות.
- מחממים מחבת רחבה ודקה, שמתאימה לפאייה. צולים את קוביות הפרגיות, לאחר מכן צולים את רצועות הפרגית כ-2 דקות מכל צד ומוציאים את הפרגיות לצלחת.
- במחבת שמים כ-5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול והלבן עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה הקצוצה, 2 שיני שום קצוצות ומערבבים.
- מוסיפים שתי כוסות אורז ריזוטו ומערבבים כחצי דקה. מצרפים למחבת את העגבניות המגוררות ומתבלים בכפית מלח, כפית פלפל שחור וכף פפריקה מתוקה בשמן (אפשר להוסיף פפריקה חריפה אם רוצים).
- בכוס עם מים רותחים שמים את הזעפרן, מערבבים כדי שיוציא את הצבע שלו. מוסיפים 4 כוסות מציר העוף שהכנו למחבת ואת הכוס עם מי הזעפרן. מערבבים ערבוב אחד בלבד ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
- מסדרים את הפרגיות מעל האורז ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- לאחר כ-20 דקות מסירים מהאש, מכסים במגבת ל-5 דקות ומקשטים בפטרוזיליה ולימון.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן