פאייה: תבשיל אורז ספרדי עם פרגית

פאייה היא תבשיל אורז מהמטבח הספרדי, כזה שעושה חשק להתאסף עם המשפחה סביב השולחן ולהתפנק על התבשיל. מנה חמימה וטעימה, חובה לנסות אותה בבית
פאייה היא תבשיל אורז מהמטבח הספרדי, כזה שעושה חשק להתאסף עם המשפחה סביב השולחן ולהתפנק על התבשיל. מנה חמימה וטעימה, חובה לנסות אותה בבית
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    331
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 331.0 קק״ל 1985.9 קק״ל
    פחמימות 8.7 גרם 52.0 גרם
    סוכר 5.3 גרם 31.6 גרם
    שומן 16.7 גרם 100.2 גרם
    נתרן 1493.2 מ״ג 8959.2 מ״ג
    חלבון 32.9 גרם 197.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 25.6 מ״ג 153.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 403.8 מ״ג 2422.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    331
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 331.0 קק״ל 1985.9 קק״ל
    פחמימות 8.7 גרם 52.0 גרם
    סוכר 5.3 גרם 31.6 גרם
    שומן 16.7 גרם 100.2 גרם
    נתרן 1493.2 מ״ג 8959.2 מ״ג
    חלבון 32.9 גרם 197.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.8 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 25.6 מ״ג 153.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 403.8 מ״ג 2422.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
קובי אדרי
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פרגיות

ציר עוף

פאייה

הגשה


אופן הכנה

  1. מתבלים את הפרגיות: מחלקים את הפרגיות לקערות נפרדות, את הקערה עם רצועות הפרגית מתבלים בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית שמן זית ומערבבים.
  2. בקערה עם קוביות הפרגית שמים חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, כפית שמן זית ומערבבים.
  3. מכינים ציר עוף בקלות: בסיר שמים ליטר מים רותחים עם כף של ציר העוף של קנור ומרתיחים 4-5 דקות.
  4. מחממים מחבת רחבה ודקה, שמתאימה לפאייה. צולים את קוביות הפרגיות, לאחר מכן צולים את רצועות הפרגית כ-2 דקות מכל צד ומוציאים את הפרגיות לצלחת.
  5. במחבת שמים כ-5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול והלבן עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה הקצוצה, 2 שיני שום קצוצות ומערבבים.
  6. מוסיפים שתי כוסות אורז ריזוטו ומערבבים כחצי דקה. מצרפים למחבת את העגבניות המגוררות ומתבלים בכפית מלח, כפית פלפל שחור וכף פפריקה מתוקה בשמן (אפשר להוסיף פפריקה חריפה אם רוצים).
  7. בכוס עם מים רותחים שמים את הזעפרן, מערבבים כדי שיוציא את הצבע שלו. מוסיפים 4 כוסות מציר העוף שהכנו למחבת ואת הכוס עם מי הזעפרן. מערבבים ערבוב אחד בלבד ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
  8. מסדרים את הפרגיות מעל האורז ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
  9. לאחר כ-20 דקות מסירים מהאש, מכסים במגבת ל-5 דקות ומקשטים בפטרוזיליה ולימון.
פאייה עם פרגיות2
פאייה עם פרגיות2. צילום: קובי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות