פיצה לבנה עם תפוחי אדמה ברוטב גבינות
פיצה לבנה עם רוטב לבן ומניפת תפוחי אדמה, כן גם הם לבנים. אוהבי הפחמימות להתפקד - הפיצה המושלמת בדרך אליכם, והיא גם טעימה במיוחד
פיצה לבנה עם רוטב לבן ומניפת תפוחי אדמה, כן גם הם לבנים. אוהבי הפחמימות להתפקד - הפיצה המושלמת בדרך אליכם, והיא גם טעימה במיוחד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3189.6 קק״ל 3189.6 קק״לפחמימות 396.9 גרם 396.9 גרםשומן 125.5 גרם 125.5 גרםנתרן 9227.6 מ״ג 9227.6 מ״גחלבון 114.6 גרם 114.6 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרםשומן רווי 67.7 גרם 67.7 גרםכולסטרול 311.0 מ״ג 311.0 מ״גסידן 1585.6 מ״ג 1585.6 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 975.5 מ״ג 975.5 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות3190
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3189.6 קק״ל 3189.6 קק״לפחמימות 396.9 גרם 396.9 גרםשומן 125.5 גרם 125.5 גרםנתרן 9227.6 מ״ג 9227.6 מ״גחלבון 114.6 גרם 114.6 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרםשומן רווי 67.7 גרם 67.7 גרםכולסטרול 311.0 מ״ג 311.0 מ״גסידן 1585.6 מ״ג 1585.6 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 975.5 מ״ג 975.5 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 3190 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
תוספת
-
2 תפוחי אדמה גורמה בינונייםקלופים
-
טיפה שמן זית
-
חופן גבינת פרמזן
-
קורט מלח דק
-
גבעול רוזמריןאו תימין
רוטב
-
30 גרם חמאה
-
2 שיני שוםכתושות
-
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
-
150 גרם גבינת מוצרלה
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בתוך קערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
- מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים עם מלח עד שהם מתרככים (כמה דקות). מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
- מכניסים לשמנת הרותחת גם את הגבינות, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות והרוטב אחיד וסמיך.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפיצה: מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעצבים צורה של פיצה עגולה בעובי כסנטימטר בעזרת ידיים משומנות.
- מורחים מעל את הרוטב הלבן.
- מסדרים מעליו את תפוחי האדמה בצורת מניפה.
- מזלפים קצת שמן זית, מפזרים קצת מלח, פרמז’ן ועשבי תיבול ואופים במשך כ-15 דקות או עד שהפיצה שחומה.
צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בתוך קערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
- מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים עם מלח עד שהם מתרככים (כמה דקות). מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
- מכניסים לשמנת הרותחת גם את הגבינות, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות והרוטב אחיד וסמיך.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפיצה: מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעצבים צורה של פיצה עגולה בעובי כסנטימטר בעזרת ידיים משומנות.
- מורחים מעל את הרוטב הלבן.
- מסדרים מעליו את תפוחי האדמה בצורת מניפה.
- מזלפים קצת שמן זית, מפזרים קצת מלח, פרמז’ן ועשבי תיבול ואופים במשך כ-15 דקות או עד שהפיצה שחומה.
צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אני פשוט בהלם.. חידשתם לי בתחום הפיצות.. אני אכין לנכדים שלי