פסטה ברוטב ארבע גבינות. מנה מפנקת, כמו במסעדה
אחת ממנות הפסטה הכי מבוקשות במסעדות היא פסטה ברוטב ארבע גבינות. ביס עשיר ומפנק שמשלב גבינות טובות ושמנת שעוטפות את הפסטה ומפנקות אותה. הכי קל ומהיר, לכו להכין!
אחת ממנות הפסטה הכי מבוקשות במסעדות היא פסטה ברוטב ארבע גבינות. ביס עשיר ומפנק שמשלב גבינות טובות ושמנת שעוטפות את הפסטה ומפנקות אותה. הכי קל ומהיר, לכו להכין!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 706.4 קק״ל 2825.5 קק״לפחמימות 44.4 גרם 177.8 גרםשומן 42.2 גרם 168.9 גרםנתרן 900.0 מ״ג 3600.0 מ״גחלבון 33.6 גרם 134.2 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.7 גרםשומן רווי 25.7 גרם 102.8 גרםכולסטרול 120.6 מ״ג 482.5 מ״גסידן 636.7 מ״ג 2546.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 198.2 מ״ג 792.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות706
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 706.4 קק״ל 2825.5 קק״לפחמימות 44.4 גרם 177.8 גרםשומן 42.2 גרם 168.9 גרםנתרן 900.0 מ״ג 3600.0 מ״גחלבון 33.6 גרם 134.2 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.7 גרםשומן רווי 25.7 גרם 102.8 גרםכולסטרול 120.6 מ״ג 482.5 מ״גסידן 636.7 מ״ג 2546.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 198.2 מ״ג 792.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 706 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פסטה פנה
רוטב הגבינות
-
50 גרם חמאה
-
1 כף קמח לבן
-
1מיכל או 500 גרם שמנת לבישול 15%אפשר להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים או נמוכים יותר
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
2 שיני שוםכתוש
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
100 גרם גבינת מוצרלה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
100 גרם גבינת אמנטלמגוררת
-
50 גרם גבינה כחולהמפוררת
עיטור
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת או אמנטל
אופן הכנה
- ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצרת רביכה סמיכה וללא גושים. מוסיפים את השמנת ואת היין ומערבבים כל הזמן. מוסיפים מלח, פלפל, שום ואגוז מוסקט ומערבבים. כאשר הרביכה כמעט מגיעה לרתיחה מורידים מיד מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- דקה או שתיים לפני סיום בישול הפסטה מחזירים את רביכה לאש ומוסיפים אליה את הגבינות תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות.
- מערבבים את הרוטב בפסטה המסוננת. מגררים מעט פרמזן מעל ומגישים.
אופן הכנה
- ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצרת רביכה סמיכה וללא גושים. מוסיפים את השמנת ואת היין ומערבבים כל הזמן. מוסיפים מלח, פלפל, שום ואגוז מוסקט ומערבבים. כאשר הרביכה כמעט מגיעה לרתיחה מורידים מיד מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- דקה או שתיים לפני סיום בישול הפסטה מחזירים את רביכה לאש ומוסיפים אליה את הגבינות תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות.
- מערבבים את הרוטב בפסטה המסוננת. מגררים מעט פרמזן מעל ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את הגבינות לפי מה שיש במקרר.
הערות
- ניתן להחליף את הגבינות לפי מה שיש במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (28)
יצא מאוד סמיך. עדיף אולי לשים פחות קמח או לדלג עליו. הוספתי חלב כדי לדלל את הרוטב קצת ויצא יותר טוב
אהבתי שבאתר שלכם אפשר לדעת כמה גרם במצרכים צריך לשים לפי מספר המנות
תודה!
יש לי מוצרלה, ריקוטה וגבינה צהובה עם שמנת ישאר המצרכים. אין לי את כל הגבינות שכתבתם. עדיין זה יצא טוב?
יצא מצויין. המוצרלה והגבינה הצהובה יהיו מצויינות.