פסטה אליו אוליו – האמא של כל הפסטות האיטלקיות!

בחמש דקות עבודה בלבד יש לכם ארוחה איטלקית אמיתית של פסטה ברוטב קלאסי של שמן זית ושום כמו בטרטוריה איטלקית אמיתית רק בלי המאמא במטבח
בחמש דקות עבודה בלבד יש לכם ארוחה איטלקית אמיתית של פסטה ברוטב קלאסי של שמן זית ושום כמו בטרטוריה איטלקית אמיתית רק בלי המאמא במטבח
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    370
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 369.9 קק״ל 1479.5 קק״ל
    פחמימות 44.9 גרם 179.5 גרם
    שומן 16.4 גרם 65.4 גרם
    נתרן 585.2 מ״ג 2341.0 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 45.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 102.8 מ״ג 411.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 8.1 מ״ג 32.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    370
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 369.9 קק״ל 1479.5 קק״ל
    פחמימות 44.9 גרם 179.5 גרם
    שומן 16.4 גרם 65.4 גרם
    נתרן 585.2 מ״ג 2341.0 מ״ג
    חלבון 11.5 גרם 45.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 102.8 מ״ג 411.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 8.1 מ״ג 32.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור

רוטב אליו אוליו (באיטלקית אליו=שום, אוליו=שמן) הוא הרוטב האיטלקי הבסיסי המלווה את הפסטה. מדובר במנה פשוטה וגאונית שכשמכינים אותה באופן מדויק עם חומרי גלם טובים, היא יוצאת הכי גורמה שאפשר.

פסטה אליו אוליו
פסטה אליו אוליו, הבסיס של המטבח האיטלקי

טיגון השום בשמן הוא הבסיס לרוטב, לזה אפשר להוסיף אם רוצים מגוון אפשרויות: מעשבי תיבול, פלפל צ’ילי, עגבניות שרי, גבינות ומה לא?!

אבל זכרו שלא תמיד חייבים להוסיף… פסטה אל-דנטה טובה עטופה בשמן זית ושום באמת לא צריכה יותר!

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

להגשה


פסטה-אלי-אוליו
זה כל מה שאתם צריכים כדי שתהיה לכם פסטה אליו אוליו בבית!

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים 2 מצקות ממי הבישול לאחר הסינון).
  2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום ומזהיבים (הזהרו שלא יישרף).
  3. מעבירים את הפסטה המסוננת למחבת עם 2 מצקות ממי הבישול ומערבבים היטב.
  4. מתבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף גם צ’ילי חריף או פלפל צ’ילי אדום/ירוק או אורגנו או פטרוזיליה קצוצה) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מגישים עם פרמזן מגורר בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה אליו אוליו – האמא של כל הפסטות האיטלקיות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בטח. אפשר להכין עם כל פסטה שאוהבים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות