פסטה ברוטב חצילים ועגבניות
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 675.8 קק״ל 2703.3 קק״לפחמימות 115.0 גרם 460.0 גרםשומן 17.2 גרם 68.6 גרםנתרן 879.1 מ״ג 3516.4 מ״גחלבון 19.3 גרם 77.0 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 29.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.3 מ״ג 249.3 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 863.8 מ״ג 3455.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות676
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 675.8 קק״ל 2703.3 קק״לפחמימות 115.0 גרם 460.0 גרםשומן 17.2 גרם 68.6 גרםנתרן 879.1 מ״ג 3516.4 מ״גחלבון 19.3 גרם 77.0 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 29.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.3 מ״ג 249.3 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 863.8 מ״ג 3455.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
ארוחות השבת בצהריים שלנו בדרך כלל מתקיימות אצל ההורים שלי, אבל לאחרונה חלה התרופפות במשמעת ואמא שלי מבריזה מהן יותר ויותר. זאת אומרת, היא אומרת לנו לא לבוא ואנחנו צריכים להיות אחראיים על ארוחת הצהריים שלנו.
בדרך כלל זה נגמר בשניצל או בולונז, כי היי, זה קל והילדים מתים על זה. אבל אנחנו מנסים להפחית בבשר (שגם ככה אנחנו לא אוכלים המון ממנו, אבל הילדים כן במסגרות שלהם) וכאן אנחנו חוגגים בדרך כלל עם פסטה. שוב, כי הילדים אוהבים וזה קל ומהיר יחסית, אבל זו גם דרך מצוינת לדחוף להם עוד קצת ירקות לתפריט, במיוחד כאלו שהם לא אוכלים בדרך כלל, כמו חצילים. הפסטה הזאת לא מאוד מהירה, והיא מצריכה תנור, סיר ומחבת, אבל באלוהים היא שווה את זה.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 676 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל גדול
-
6 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
-
2 כוסות עגבניות שרי
-
4 גבעולי טימין טרירק העלים
-
1/2 כפית מלח גס
-
3 שיני שום
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/4 כפית פפריקה חריפהלא חובה
-
400 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1חבילה או 500 גרם פסטה קצרה
הגשה
-
מגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- קולפים את החציל בצורת זברה - פס קליפה ופס בלי כלום. חותכים אותו לקוביות לא קטנות מדי, מעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל כשתי כפות שמן זית ומלח בנדיבות. מערבבים ומעבירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהחציל משחים מעט.
- חוצים את עגבניות השרי ומעבירים אותן אל תבנית גדולה נוספת מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעליהן את עלי התימין, מתבלים במלח לפי הטעם ומזלפים מעל כף או שתיים של שמן זית. מערבבים ואופים 25-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות מעט.
- מחממים מחבת גדולה. מוסיפים כף או שתיים של שמן זית ומוסיפים את השום הפרוס, הפפריקה המעושנת והפלפל החריף. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-30 שניות את השום והתבלינים.
- מוסיפים למחבת את החציל והעגבניות האפויות, ולא מוותרים על המיצים שבתחתית תבנית העגבניות. מוסיפים גם את פחית העגבניות המרוסקות.
- ממלאים חצי מהפחית במים מהברז ומוסיפים למחבת, יחד עם מלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- אחרי 10 דקות בישול, טועמים ומתקנים תיבול, ומכבים את האש. מוסיפים סיבוב של חומץ בלסמי למחבת, ומערבבים.
- בזמן שהרוטב מתבשל, מחממים סיר גדול עם הרבה מים רותחים. מוסיפים מלח בנדיבות ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה ממי הבישול. אם מתכוונים לאכול את הפסטה מיד, אין צורך לשטוף אותה אלא רק לערבב עם הרוטב. אם מתכננים לשדך ביניהם אח”כ, שוטפים את הפסטה.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- קולפים את החציל בצורת זברה - פס קליפה ופס בלי כלום. חותכים אותו לקוביות לא קטנות מדי, מעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל כשתי כפות שמן זית ומלח בנדיבות. מערבבים ומעבירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהחציל משחים מעט.
- חוצים את עגבניות השרי ומעבירים אותן אל תבנית גדולה נוספת מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעליהן את עלי התימין, מתבלים במלח לפי הטעם ומזלפים מעל כף או שתיים של שמן זית. מערבבים ואופים 25-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות מעט.
- מחממים מחבת גדולה. מוסיפים כף או שתיים של שמן זית ומוסיפים את השום הפרוס, הפפריקה המעושנת והפלפל החריף. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-30 שניות את השום והתבלינים.
- מוסיפים למחבת את החציל והעגבניות האפויות, ולא מוותרים על המיצים שבתחתית תבנית העגבניות. מוסיפים גם את פחית העגבניות המרוסקות.
- ממלאים חצי מהפחית במים מהברז ומוסיפים למחבת, יחד עם מלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- אחרי 10 דקות בישול, טועמים ומתקנים תיבול, ומכבים את האש. מוסיפים סיבוב של חומץ בלסמי למחבת, ומערבבים.
- בזמן שהרוטב מתבשל, מחממים סיר גדול עם הרבה מים רותחים. מוסיפים מלח בנדיבות ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה ממי הבישול. אם מתכוונים לאכול את הפסטה מיד, אין צורך לשטוף אותה אלא רק לערבב עם הרוטב. אם מתכננים לשדך ביניהם אח”כ, שוטפים את הפסטה.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
הערות
- הפסטה הזאת היא הזדמנות טובה להשתמש בעגבניות שרי רכות מדי, שכבר לא כיף לאכול אותן בסלט. אפשר גם לשים כמות גדולה יותר שלהן אם תרצו
- אל תוותרו על החומץ הבלסמי, הוא מוסיף טעם מעולה ומאזן את החמיצות של רוטב העגבניות
הערות
- הפסטה הזאת היא הזדמנות טובה להשתמש בעגבניות שרי רכות מדי, שכבר לא כיף לאכול אותן בסלט. אפשר גם לשים כמות גדולה יותר שלהן אם תרצו
- אל תוותרו על החומץ הבלסמי, הוא מוסיף טעם מעולה ומאזן את החמיצות של רוטב העגבניות
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
מתכון מעולה תמיד מכינה משאריות של החציל שנישאר לי
מתכון מעולה תודה רבה?
ממש שלמות בתור אחת חובבת חצילים חייבת לנסות
בהצלחה ושבת שלום (: