ארוחה לכל המשפחה – פסטה עם דג סלמון ברוטב עגבניות ובזיליקום
ארוחה שלמה וטעימה שמכינים בחצי שעה: פסטה עם דג סלמון ברוטב עגבניות ובזיליקום. ארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה שגם הילדים יאהבו
ארוחה שלמה וטעימה שמכינים בחצי שעה: פסטה עם דג סלמון ברוטב עגבניות ובזיליקום. ארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה שגם הילדים יאהבו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 294.4 קק״ל 1177.6 קק״לפחמימות 14.5 גרם 57.9 גרםסוכר 9.1 גרם 36.6 גרםשומן 18.1 גרם 72.2 גרםנתרן 790.5 מ״ג 3161.8 מ״גחלבון 17.8 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 35.3 מ״ג 141.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 246.7 מ״ג 986.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות294
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 294.4 קק״ל 1177.6 קק״לפחמימות 14.5 גרם 57.9 גרםסוכר 9.1 גרם 36.6 גרםשומן 18.1 גרם 72.2 גרםנתרן 790.5 מ״ג 3161.8 מ״גחלבון 17.8 גרם 71.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 35.3 מ״ג 141.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 246.7 מ״ג 986.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 294 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטה פנהאו מכל סוג אחר שאוהבים
-
2 ליטר מים רותחיםמומלחים
-
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
-
300 גרם פילה דג סלמון
-
2 זוקיני ירוק בינונייםפרוס דק
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את הפסטה בסיר עם המים הרותחים כ-10 דקות עד שהפסטה מתרככת. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
- מניחים את הסלמון והזוקיני על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים בשמן זית ומתבלים במלח.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 10 דקות (הסלמון לא צריך להתבשל לגמרי שלא יתייבש).
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל עם שמן קנולה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות בזיליקום של קנור ומבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
- חותכים את הסלמון שהכנו מראש לקוביות (אפשר גם לפרק אותו עם היד לחתיכות גסות), מוסיפים את קוביות הסלמון והזוקיני לסיר הפסטה, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את הפסטה בסיר עם המים הרותחים כ-10 דקות עד שהפסטה מתרככת. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
- מניחים את הסלמון והזוקיני על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים בשמן זית ומתבלים במלח.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 10 דקות (הסלמון לא צריך להתבשל לגמרי שלא יתייבש).
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל עם שמן קנולה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות בזיליקום של קנור ומבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
- חותכים את הסלמון שהכנו מראש לקוביות (אפשר גם לפרק אותו עם היד לחתיכות גסות), מוסיפים את קוביות הסלמון והזוקיני לסיר הפסטה, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן