פסטייה עם עוף ופירות יבשים: לא תאמינו כמה היא קלה להכנה!
אחת המנות שמכינים במעט השקעה והתוצאה נראית מרשימה. פסטייה מרוקאית מבצק פילו ממולא בעוף, פירות יבשים ומועשרת ברוטב סודי. יפהפיה וטעימה בטרוף
אחת המנות שמכינים במעט השקעה והתוצאה נראית מרשימה. פסטייה מרוקאית מבצק פילו ממולא בעוף, פירות יבשים ומועשרת ברוטב סודי. יפהפיה וטעימה בטרוף
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4114.2 קק״ל 4114.2 קק״לפחמימות 579.9 גרם 579.9 גרםסוכר 350.6 גרם 350.6 גרםשומן 375.7 גרם 375.7 גרםנתרן 3170.4 מ״ג 3170.4 מ״גחלבון 354.4 גרם 354.4 גרםסיבים תזונתיים 215.3 גרם 215.3 גרםשומן רווי 251.9 גרם 251.9 גרםכולסטרול 192.8 מ״ג 192.8 מ״גסידן 532.3 מ״ג 532.3 מ״גברזל 202.3 מ״ג 202.3 מ״גאשלגן 2404.6 מ״ג 2404.6 מ״גאבץ 1578.0 מ״ג 1578.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות4114
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4114.2 קק״ל 4114.2 קק״לפחמימות 579.9 גרם 579.9 גרםסוכר 350.6 גרם 350.6 גרםשומן 375.7 גרם 375.7 גרםנתרן 3170.4 מ״ג 3170.4 מ״גחלבון 354.4 גרם 354.4 גרםסיבים תזונתיים 215.3 גרם 215.3 גרםשומן רווי 251.9 גרם 251.9 גרםכולסטרול 192.8 מ״ג 192.8 מ״גסידן 532.3 מ״ג 532.3 מ״גברזל 202.3 מ״ג 202.3 מ״גאשלגן 2404.6 מ״ג 2404.6 מ״גאבץ 1578.0 מ״ג 1578.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 4114 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילומקוררת
-
400 גרם חזה עוף שלםטחון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
חתוכים לרבעים
-
50 גרם שקדים פרוסים
-
חופן שומשום
-
1/2 צנצנת רוטב לבישול שום ודבש קנור
-
4 בצלים גדולים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
בזיקה
אופן הכנה
- מרססים מחבת גדולה בספריי שמן ומטגנים בו את הבצלים. אחרי כמה דקות מוסיפים 3 כפות מים וממשיכים לטגן עד שהמים מתאדים והבצל מתרכך ומזהיב מעט.
- מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים תוך כדי מעיכה כדי לפורר אותו היטב בין הבצלים.
- מוסיפים את הצימוקים, המשמשים, השומשום והשקדים. מערבבים היטב ומוסיפים רוטב שום דבש, קינמון ומלח. מערבבים ומקררים את התערובת מעט.
- מניחים על משטח עבודה דף פילו אחד ומרססים אותו בספריי שמן. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ומשמנים גם אותו.
- מרססים את תחתית התבנית ואת הדפנות ומניחים את שני עלי הבצק בתוכה כך ששוליהם עוברים את הדפנות. חוזרים על הפעולה עם עוד שני דפי פילו ומניחים אותם בתבנית כך ששוליהם יוצאים מהתבנית מכיוון אחר. כך עושים את זה עם עוד שני זוגות עלי פילו עד שהדפנות מכוסות היטב ושוליהם של דפי הפילו מציצים החוצה.
- יוצקים את המילוי אל תוך התבנית.
- לוקחים עלה פילו נוסף ומרססים אותו, ועליו עוד עלה ושוב מרססים.
- מניחים את הזוג מעל המילוי ומקפלים את השוליים שלהם מתחת לעלים המשתפלים מהתבנית.
- אוספים את שולי הבצק המשתפלים ומקפלים אותם פנימה לתוך התבנית.
- מרססים למעלה בספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים כשהמאפה שחום מאוד.
- הופכים את המאפה על צלחת גדולה מקוטר התבנית. מאבקים באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מרססים מחבת גדולה בספריי שמן ומטגנים בו את הבצלים. אחרי כמה דקות מוסיפים 3 כפות מים וממשיכים לטגן עד שהמים מתאדים והבצל מתרכך ומזהיב מעט.
- מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים תוך כדי מעיכה כדי לפורר אותו היטב בין הבצלים.
- מוסיפים את הצימוקים, המשמשים, השומשום והשקדים. מערבבים היטב ומוסיפים רוטב שום דבש, קינמון ומלח. מערבבים ומקררים את התערובת מעט.
- מניחים על משטח עבודה דף פילו אחד ומרססים אותו בספריי שמן. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ומשמנים גם אותו.
- מרססים את תחתית התבנית ואת הדפנות ומניחים את שני עלי הבצק בתוכה כך ששוליהם עוברים את הדפנות. חוזרים על הפעולה עם עוד שני דפי פילו ומניחים אותם בתבנית כך ששוליהם יוצאים מהתבנית מכיוון אחר. כך עושים את זה עם עוד שני זוגות עלי פילו עד שהדפנות מכוסות היטב ושוליהם של דפי הפילו מציצים החוצה.
- יוצקים את המילוי אל תוך התבנית.
- לוקחים עלה פילו נוסף ומרססים אותו, ועליו עוד עלה ושוב מרססים.
- מניחים את הזוג מעל המילוי ומקפלים את השוליים שלהם מתחת לעלים המשתפלים מהתבנית.
- אוספים את שולי הבצק המשתפלים ומקפלים אותם פנימה לתוך התבנית.
- מרססים למעלה בספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים כשהמאפה שחום מאוד.
- הופכים את המאפה על צלחת גדולה מקוטר התבנית. מאבקים באבקת סוכר.
בשיתוף עם קנור
יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם פשוט חייבים להכין!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
נראה מושלם נלך להכין
נשמח לדעת איך יצא, בתיה
המתכון לא אמור להיות עם עוף מבושל ומופרק?
פה השתמשנו בעוף טחון כדי לקצר תהליכים, רצינו שזו תהיה פסטייה מהירה וקלה להכנה
נשמע טעים. אנסה את המתכון