פרגיות ממולאות בורגול ועגבניות מיובשות
רוצים להפתיע את האורחים במנת עוף נהדרת? אבי לוי מכין פרגיות ממולאות בורגול עם עגבניות מיובשות. מגישים עם טחינה וסלט רענן ונהנים ממנה משביעה וטעימה
רוצים להפתיע את האורחים במנת עוף נהדרת? אבי לוי מכין פרגיות ממולאות בורגול עם עגבניות מיובשות. מגישים עם טחינה וסלט רענן ונהנים ממנה משביעה וטעימה
- אבי לוי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1162.7 קק״ל 4650.8 קק״לפחמימות 286.5 גרם 1145.9 גרםשומן 68.0 גרם 271.8 גרםנתרן 4231.4 מ״ג 16925.4 מ״גחלבון 53.9 גרם 215.4 גרםסיבים תזונתיים 21.1 גרם 84.4 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.6 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 18.0 מ״גסידן 213.3 מ״ג 853.2 מ״גברזל 9.6 מ״ג 38.4 מ״גאשלגן 1913.0 מ״ג 7652.0 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.6 מ״גסגור
-
מרכיבים42
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1163
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1162.7 קק״ל 4650.8 קק״לפחמימות 286.5 גרם 1145.9 גרםשומן 68.0 גרם 271.8 גרםנתרן 4231.4 מ״ג 16925.4 מ״גחלבון 53.9 גרם 215.4 גרםסיבים תזונתיים 21.1 גרם 84.4 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.6 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 18.0 מ״גסידן 213.3 מ״ג 853.2 מ״גברזל 9.6 מ״ג 38.4 מ״גאשלגן 1913.0 מ״ג 7652.0 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 42 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1163 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות
-
4 סטייק פרגית בינוניים
מלית
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
3 שיני שום
-
1 כף אריסה
-
200 גרם בורגול עבה
-
1 כוס עגבניות מיובשות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 פרוסות לימון כבוש
-
8 זיתי קלמטה בינוניים
-
4 עלי בזיליקום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
600 מ"ל ציר עוף
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
5 עגבניות בינוניות
זיגוג פרגית
-
2 כפות רוטב צ’ילי חריף
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קרים
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 צרור כוסברה
סלט
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/4 צרור נענע
-
4 עלי בזיליקום
-
1/4 כוס חמוציות מיובשות
-
1/4 כוס אגוזי מלך
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את המילוי של הפרגית: קוצצים את הבצל, השום, העגבניות המיובשות, עלי הבזיליקום, הזיתים והלימון הכבוש.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את האריסה ומטגנים כ-30 שניות.
- מוסיפים את הבורגול, המלח, הפלפל, העגבניות המיובשות, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים.
- מתחילים לבשל את הבורגול כמו ריזוטו: מוסיפים בכל פעם מצקת של ציר עוף ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. בכל פעם מוסיפים מצקת של ציר, עד שהבורגול מוכן (בערך 12 דקות). מורידים מהאש ומצננים.
- מכינים פסטו: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הפסטו. מערבבים את הפסטו בתערובת המילוי.
- מכינים את הרוטב: חוצים את שיני השום וחותכים את הפלפל החריף לרצועות דקות.
- מגררים את העגבניות על פומפייה.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את שיני השום החצויות והפלפל החריף עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים, ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- ממלאים את הפרגית: מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- פורשים את הפרגיות על משטח העבודה. מניחים במרכז כל פרגית 3 כפות מהמילוי. מגלגלים את הפרגית לצינור הדוק ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה קטנה מערבבים את שני רטבי הצ’ילי. מברישים את הפרגיות בתערובת בעזרת מברשת סיליקון, ואופים בתנור במצב אפייה 15 דקות, ולאחר מכן עוד 30 דקות במצב גריל.
- כשהפרגיות מוכנות מעבירים אותן לסיר הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.
- מכינים את הטחינה: שמים את כל מרכיבי הטחינה מלבד המים במעבד מזון. מעבדים למשחה חלקה. מוסיפים מים קרים בהדרגה עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מכינים סלט: מערבבים את כל רכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: בצלחת הגשה מניחים נתח פרגית ממולאת עם רוטב. מזלפים מעל טחינה ומגישים בליווי סלט רענן.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי של הפרגית: קוצצים את הבצל, השום, העגבניות המיובשות, עלי הבזיליקום, הזיתים והלימון הכבוש.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את האריסה ומטגנים כ-30 שניות.
- מוסיפים את הבורגול, המלח, הפלפל, העגבניות המיובשות, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים.
- מתחילים לבשל את הבורגול כמו ריזוטו: מוסיפים בכל פעם מצקת של ציר עוף ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. בכל פעם מוסיפים מצקת של ציר, עד שהבורגול מוכן (בערך 12 דקות). מורידים מהאש ומצננים.
- מכינים פסטו: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הפסטו. מערבבים את הפסטו בתערובת המילוי.
- מכינים את הרוטב: חוצים את שיני השום וחותכים את הפלפל החריף לרצועות דקות.
- מגררים את העגבניות על פומפייה.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את שיני השום החצויות והפלפל החריף עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים, ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- ממלאים את הפרגית: מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- פורשים את הפרגיות על משטח העבודה. מניחים במרכז כל פרגית 3 כפות מהמילוי. מגלגלים את הפרגית לצינור הדוק ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה קטנה מערבבים את שני רטבי הצ’ילי. מברישים את הפרגיות בתערובת בעזרת מברשת סיליקון, ואופים בתנור במצב אפייה 15 דקות, ולאחר מכן עוד 30 דקות במצב גריל.
- כשהפרגיות מוכנות מעבירים אותן לסיר הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.
- מכינים את הטחינה: שמים את כל מרכיבי הטחינה מלבד המים במעבד מזון. מעבדים למשחה חלקה. מוסיפים מים קרים בהדרגה עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מכינים סלט: מערבבים את כל רכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: בצלחת הגשה מניחים נתח פרגית ממולאת עם רוטב. מזלפים מעל טחינה ומגישים בליווי סלט רענן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן