פריקסה תוצרת בית: איך מכינים את הפריקסה המושלם?
הסוד של הפריקסה המושלם הוא כמובן בלחמנייה המטוגנת. אנחנו מצאנו דרך להכין פריקסה תוצרת בית עם לחמנייה בגרסה הרבה יותר בריאה ולא פחות טעימה
הסוד של הפריקסה המושלם הוא כמובן בלחמנייה המטוגנת. אנחנו מצאנו דרך להכין פריקסה תוצרת בית עם לחמנייה בגרסה הרבה יותר בריאה ולא פחות טעימה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.4 קק״ל 1586.3 קק״לפחמימות 99.2 גרם 595.4 גרםשומן 63.3 גרם 380.0 גרםנתרן 192.9 מ״ג 1157.6 מ״גחלבון 66.2 גרם 397.2 גרםסיבים תזונתיים 62.3 גרם 373.9 גרםשומן רווי 60.9 גרם 365.7 גרםכולסטרול 60.7 מ״ג 364.2 מ״גסידן 68.2 מ״ג 409.4 מ״גברזל 61.3 מ״ג 367.9 מ״גאשלגן 114.2 מ״ג 685.4 מ״גאבץ 61.2 מ״ג 367.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות264
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.4 קק״ל 1586.3 קק״לפחמימות 99.2 גרם 595.4 גרםשומן 63.3 גרם 380.0 גרםנתרן 192.9 מ״ג 1157.6 מ״גחלבון 66.2 גרם 397.2 גרםסיבים תזונתיים 62.3 גרם 373.9 גרםשומן רווי 60.9 גרם 365.7 גרםכולסטרול 60.7 מ״ג 364.2 מ״גסידן 68.2 מ״ג 409.4 מ״גברזל 61.3 מ״ג 367.9 מ״גאשלגן 114.2 מ״ג 685.4 מ״גאבץ 61.2 מ״ג 367.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 264 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
300 גרם קמח לבן
-
1/2 כף שמרים יבשים
-
1/2 כף סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס מים פושרים
תוספות
-
2 קופסאות טונה בשמןמסוננת
-
1 קופסה אריסה
-
1 קופסה לימון כבוש
-
קלופים, מבושלים וחתוכים לפרוסות עבות
-
חופן זיתים שחוריםמגולענים
-
חופן פטרוזיליהעלים שטופים
-
חתוך לקוביות
לטיגון באיירפריי
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערה. לשים מעט עד לקבלת בצק. אם דביק אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מכסים את הקערה ונותנים לבצק להכפיל את נפחו במשך כשעה.
- מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה זריזה, מחלקים את הבצק ל-6 ויוצרים צורת פריקסה (עין) בעזרת הידיים או בעזרת מכסה של קופסת אבקת מרק (ראו הערה). מניחים על תבנית עם נייר אפייה וגוזרים את נייר האפייה כך שכל 3 לחמניות יקבלו נייר אפייה משלהן.
- מרססים את הלחמניות בספריי שמן זית, עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.
- בוחרים במכשיר הנינג’ה גריל XL בתוכנית AIRFRY בחום של 180 מעלות ובזמן של 10 דקות.
- מכניסים את סלסלת טיגון האוויר ולוחצים start\stop להתחלת החימום מראש. המכשיר יצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים. מעבירים 3 לחמניות לסלסלת הטיגון יחד עם ניירות האפייה ומרססים עליהן עוד ספריי שמן. סוגרים את המכסה.
- אחרי 5 דקות, כשהמכשיר מצפצף ומציג FLIP פותחים את המכסה, הופכים את הלחמנייה ומרססים שוב שמן, שולפים את נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות.
- כשהמכשיר כבה, מוציאים את הלחמניות, מחכים 5 דקות שיתקררו ובעזרת סכין מסור חותכים באמצע למילוי.
- חוזרים על פעולות 5-7 עם שלוש הלחמניות הנותרות.
- מרכיבים את הפריקסה: ממלאים את הסנדוויץ’ או מגישים את הלחמניות לצד קעריות עם כל התוספות וכל אחד ממלא בעצמו. הסדר הוא: אריסה, לימון כבוש, טונה, ביצה קשה, פרוסות תפוח אדמה, פטרוזיליה, זיתים ומלפפון חמוץ.
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערה. לשים מעט עד לקבלת בצק. אם דביק אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מכסים את הקערה ונותנים לבצק להכפיל את נפחו במשך כשעה.
- מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה זריזה, מחלקים את הבצק ל-6 ויוצרים צורת פריקסה (עין) בעזרת הידיים או בעזרת מכסה של קופסת אבקת מרק (ראו הערה). מניחים על תבנית עם נייר אפייה וגוזרים את נייר האפייה כך שכל 3 לחמניות יקבלו נייר אפייה משלהן.
- מרססים את הלחמניות בספריי שמן זית, עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.
- בוחרים במכשיר הנינג’ה גריל XL בתוכנית AIRFRY בחום של 180 מעלות ובזמן של 10 דקות.
- מכניסים את סלסלת טיגון האוויר ולוחצים start\stop להתחלת החימום מראש. המכשיר יצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים. מעבירים 3 לחמניות לסלסלת הטיגון יחד עם ניירות האפייה ומרססים עליהן עוד ספריי שמן. סוגרים את המכסה.
- אחרי 5 דקות, כשהמכשיר מצפצף ומציג FLIP פותחים את המכסה, הופכים את הלחמנייה ומרססים שוב שמן, שולפים את נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות.
- כשהמכשיר כבה, מוציאים את הלחמניות, מחכים 5 דקות שיתקררו ובעזרת סכין מסור חותכים באמצע למילוי.
- חוזרים על פעולות 5-7 עם שלוש הלחמניות הנותרות.
- מרכיבים את הפריקסה: ממלאים את הסנדוויץ’ או מגישים את הלחמניות לצד קעריות עם כל התוספות וכל אחד ממלא בעצמו. הסדר הוא: אריסה, לימון כבוש, טונה, ביצה קשה, פרוסות תפוח אדמה, פטרוזיליה, זיתים ומלפפון חמוץ.
הערות
- טיפ: אם מנטרלים את הטיגון העמוק של לחמניות הפריקסה, הרי שמדובר בארוחת בוקר סופר מזינה ובריאה. ביצה, טונה, תפוח אדמה, אריסה ולימון כבוש שנכנסים לתוך לחמנייה קריספית וטעימה. אנחנו מכינים את הלחמניות האלה בנינג’ה בתוכנית איירפריי והן לא נופלות מאלו המטוגנות. רוצים את הצורה המסורתית של לחמניות הפריקסה? השתמשו במכסה של אבקת המרק. יש לו בדיוק את הצורה הנכונה (צורת עין) והוא יוצר לחמניות מושלמות!
הערות
- טיפ: אם מנטרלים את הטיגון העמוק של לחמניות הפריקסה, הרי שמדובר בארוחת בוקר סופר מזינה ובריאה. ביצה, טונה, תפוח אדמה, אריסה ולימון כבוש שנכנסים לתוך לחמנייה קריספית וטעימה. אנחנו מכינים את הלחמניות האלה בנינג’ה בתוכנית איירפריי והן לא נופלות מאלו המטוגנות. רוצים את הצורה המסורתית של לחמניות הפריקסה? השתמשו במכסה של אבקת המרק. יש לו בדיוק את הצורה הנכונה (צורת עין) והוא יוצר לחמניות מושלמות!
Ninja
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות