פשוט, מתוק ומעלה זיכרונות: רולדה של דבש (פרווה)
קינוח טעים ומקסים שילדים ומבוגרים יאהבו! רולדת דבש מבצק רך ומתוק, במילוי קרם דבש קטיפתי. מאפה מצוין לשבת ביתית ומשפחתית או לארוחת חג מפנקת
קינוח טעים ומקסים שילדים ומבוגרים יאהבו! רולדת דבש מבצק רך ומתוק, במילוי קרם דבש קטיפתי. מאפה מצוין לשבת ביתית ומשפחתית או לארוחת חג מפנקת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 589.9 קק״ל 4719.0 קק״לפחמימות 40.6 גרם 325.0 גרםשומן 24.1 גרם 192.7 גרםנתרן 217.1 מ״ג 1736.6 מ״גחלבון 6.0 גרם 47.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרםשומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 24.2 מ״ג 193.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 59.4 מ״ג 475.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות590
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 589.9 קק״ל 4719.0 קק״לפחמימות 40.6 גרם 325.0 גרםשומן 24.1 גרם 192.7 גרםנתרן 217.1 מ״ג 1736.6 מ״גחלבון 6.0 גרם 47.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.2 גרםשומן רווי 9.9 גרם 79.4 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 24.2 מ״ג 193.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 59.4 מ״ג 475.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 590 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רולדה
-
4 ביצים L
-
1/2 כוס סוכר לבן100 גרם
-
3 כפות דבש65 גרם
-
3/4 כוס קמח לבן105 גרם
-
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את הרולדה: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והדבש ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים למלבן גדול.
- אופים את הרולדה כ-8-10 דקות, או עד שהיא מזהיבה, ויציבה וקפיצית למגע.
- הופכים את הרולדה החמה על גבי מגבת נקייה ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
- מגלגלים את הרולדה בתוך המגבת ומניחים להצטנן בצורה זו לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את המחמאה והדבש ומקציפים כ-2-3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר, שקית אחרי שקית, וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע, ומתקבל קרם אוורירי ויציב. מידי פעם עוצרים את המיקסר ומורידים את הקרם מהדפנות עם מרית.
- מרכיבים את הרולדה: אחרי שהרולדה קרה לגמרי, פותחים אותה, מורחים את הקרם ומיישרים.
- מגלגלים את הרולדה בחזרה ושמים על צלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת סוכר. אם רוצים, מזלפים גם קצת דבש.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את הרולדה: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והדבש ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים למלבן גדול.
- אופים את הרולדה כ-8-10 דקות, או עד שהיא מזהיבה, ויציבה וקפיצית למגע.
- הופכים את הרולדה החמה על גבי מגבת נקייה ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
- מגלגלים את הרולדה בתוך המגבת ומניחים להצטנן בצורה זו לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את המחמאה והדבש ומקציפים כ-2-3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר, שקית אחרי שקית, וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע, ומתקבל קרם אוורירי ויציב. מידי פעם עוצרים את המיקסר ומורידים את הקרם מהדפנות עם מרית.
- מרכיבים את הרולדה: אחרי שהרולדה קרה לגמרי, פותחים אותה, מורחים את הקרם ומיישרים.
- מגלגלים את הרולדה בחזרה ושמים על צלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת סוכר. אם רוצים, מזלפים גם קצת דבש.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
עוגה טעימה מאוד
האם אפשר במקום מחמאה להשתמש בחמאה?
בהחלט. אין שום בעיה להחליף.
אפשר במקום קרם חמאה לעשות קרם עם שמנת מתוקה?
שמנת מתוקה מוקצפת נוטה להתפרק ולההפך לנוזלית מהר, מה גם שיהיה קשה לגלגל את הרולדה עם קצפת בפנים. קרם החמאה יציב יותר ויחזיק מעמד זמן רב יותר.