הכי בצ’יק – פתיתים אדומים עם בצל, עגבניות ופלפלים
אוהבים פתיתים? גם אנחנו! שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי של פתיתים אדומים רכים ועסיסיים, עם בצל, פלפלים ועגבניות. הילדים לא יפסיקו לאכול
אוהבים פתיתים? גם אנחנו! שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי של פתיתים אדומים רכים ועסיסיים, עם בצל, פלפלים ועגבניות. הילדים לא יפסיקו לאכול
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 128.6 קק״ל 771.9 קק״לפחמימות 19.5 גרם 117.0 גרםשומן 3.7 גרם 22.2 גרםנתרן 627.7 מ״ג 3766.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 20.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.0 מ״ג 78.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 197.7 מ״ג 1186.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות129
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 128.6 קק״ל 771.9 קק״לפחמימות 19.5 גרם 117.0 גרםשומן 3.7 גרם 22.2 גרםנתרן 627.7 מ״ג 3766.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 20.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.0 מ״ג 78.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 197.7 מ״ג 1186.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 129 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל קטן
-
2 שיני שום
-
1/2 פלפל אדום בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 עגבנייה בינונית
-
2 כוסות פתיתים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס מיץ עגבניות
-
1 כוס מים
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל, השום והצ’ילי. חותכים את הפלפל והעגבנייה לקוביות בגודל 1 ס”מ. מרתיחים את המים.
- מחממים את השמן בסיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, הפלפל האדום והפלפל החריף ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את העגבנייה ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את מיץ העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-7 דקות עד שהפתיתים מוכנים.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל, השום והצ’ילי. חותכים את הפלפל והעגבנייה לקוביות בגודל 1 ס”מ. מרתיחים את המים.
- מחממים את השמן בסיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, הפלפל האדום והפלפל החריף ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את העגבנייה ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את מיץ העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-7 דקות עד שהפתיתים מוכנים.
הערות
- אם לא אוהבים חריף אפשר להשמיט את הפלפל צ'ילי
הערות
- אם לא אוהבים חריף אפשר להשמיט את הפלפל צ'ילי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יצא מושלם!!! עשיר בטעמים!!
איזה כיף שאהבת! 🙂
היי, מה אפשר לשים במקום מיץ עגבניות? פשוט אולי יותר מים?
כן, אפשר להחליף את מיץ העגבניות בכוס מים רותחים.