אין על הצ’יבורקי בשר של מלי!
מלי מאירוב תכיר לנו היום את הצ`יבורקי במילוי בשר, כיסוני בשר מטוגנים במילוי בשר טחון מהמטבח הגיאורגי והבוכרי, אפשר גם לאפות אותם למי שמעדיף
מלי מאירוב תכיר לנו היום את הצ`יבורקי במילוי בשר, כיסוני בשר מטוגנים במילוי בשר טחון מהמטבח הגיאורגי והבוכרי, אפשר גם לאפות אותם למי שמעדיף
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.4 קק״ל 7296.0 קק״לפחמימות 20.5 גרם 821.8 גרםשומן 6.6 גרם 263.1 גרםנתרן 328.0 מ״ג 13119.1 מ״גחלבון 9.2 גרם 366.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 40.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 61.3 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 910.0 מ״גסידן 11.7 מ״ג 470.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 41.6 מ״גאשלגן 116.8 מ״ג 4670.7 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 74.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.4 קק״ל 7296.0 קק״לפחמימות 20.5 גרם 821.8 גרםשומן 6.6 גרם 263.1 גרםנתרן 328.0 מ״ג 13119.1 מ״גחלבון 9.2 גרם 366.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 40.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 61.3 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 910.0 מ״גסידן 11.7 מ״ג 470.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 41.6 מ״גאשלגן 116.8 מ״ג 4670.7 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 74.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת בשר
-
2 בצלים גדוליםקצוץ
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פלפל שחור טחון
-
1 כפית בהרטאו תבלין מעורב ירושלמי
-
1 כפית פפריקה מתוקה
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל על כיריים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ותוך כדי טיגון מפוררים אותו בעזרת כף עץ עד שצבעו משתנה ומאפיר.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הבהרט או התבלין המעורב הירושלמי ואת הפפריקה.
- מטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והבשר מבריק משמן. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומקררים.
- בקערת מיקסר, או באופן ידני שמים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את המים הפושרים והשמן ולשים בערך 5 דקות. מוסיפים את המלח.
- לשים שוב בערך 12 דקות, מוסיפים מים בטיפות במידת הצורך עד שהבצק חלק נעים וגמיש.
- יוצרים כדור מהבצק, מלטפים אותו בטיפונת שמן, מניחים עליו מגבת למשך 15 דקות ומתפיחים.
- מחלקים את כדור הבצק לחתיכות כך שמשקל כל חתיכה תהיה בין 30-40 גרם.
- מרדדים כל חתיכת בצק לעלה דק מאוד, ממלאים בכף ממלית הבשר, סוגרים לחצי ירח ומהדקים עם מזלג את השוליים.
- מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד הזהבה.
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל על כיריים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ותוך כדי טיגון מפוררים אותו בעזרת כף עץ עד שצבעו משתנה ומאפיר.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הבהרט או התבלין המעורב הירושלמי ואת הפפריקה.
- מטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והבשר מבריק משמן. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומקררים.
- בקערת מיקסר, או באופן ידני שמים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את המים הפושרים והשמן ולשים בערך 5 דקות. מוסיפים את המלח.
- לשים שוב בערך 12 דקות, מוסיפים מים בטיפות במידת הצורך עד שהבצק חלק נעים וגמיש.
- יוצרים כדור מהבצק, מלטפים אותו בטיפונת שמן, מניחים עליו מגבת למשך 15 דקות ומתפיחים.
- מחלקים את כדור הבצק לחתיכות כך שמשקל כל חתיכה תהיה בין 30-40 גרם.
- מרדדים כל חתיכת בצק לעלה דק מאוד, ממלאים בכף ממלית הבשר, סוגרים לחצי ירח ומהדקים עם מזלג את השוליים.
- מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד הזהבה.
הערות
- המתכון נמדד בכוס מדידה.
- לא להתפיח את הבצק לאחר המילוי על מנת להרגיש את הבשר יותר מאת הבצק.
- מי שמעוניין לאפות ולא לטגן יש להתפיח את הבצק לאחר המילוי במשך 45 דקות, להבריש את הבצק בביצה, לפזר שומשום ולהכניס לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
הערות
- המתכון נמדד בכוס מדידה.
- לא להתפיח את הבצק לאחר המילוי על מנת להרגיש את הבשר יותר מאת הבצק.
- מי שמעוניין לאפות ולא לטגן יש להתפיח את הבצק לאחר המילוי במשך 45 דקות, להבריש את הבצק בביצה, לפזר שומשום ולהכניס לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות