קבב דגים על רוטב עגבניות וקארי
קבב דגים על רוטב קארי, מנה אסייתית עם נגיעות ים תיכוניות. קבב דגים עשיר בירקות טחונים ותבלינים, על רוטב משגע של עגבניות שרי עם קארי
קבב דגים על רוטב קארי, מנה אסייתית עם נגיעות ים תיכוניות. קבב דגים עשיר בירקות טחונים ותבלינים, על רוטב משגע של עגבניות שרי עם קארי
- דנה רייכר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 43.4 קק״ל 1085.4 קק״לפחמימות 3.3 גרם 83.3 גרםשומן 2.4 גרם 61.0 גרםנתרן 75.9 מ״ג 1896.7 מ״גחלבון 6.3 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 45.7 גרםשומן רווי 1.4 גרם 34.9 גרםכולסטרול 9.7 מ״ג 243.2 מ״גסידן 12.5 מ״ג 312.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 167.3 מ״ג 4181.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 29.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 35 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות43
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 43.4 קק״ל 1085.4 קק״לפחמימות 3.3 גרם 83.3 גרםשומן 2.4 גרם 61.0 גרםנתרן 75.9 מ״ג 1896.7 מ״גחלבון 6.3 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 45.7 גרםשומן רווי 1.4 גרם 34.9 גרםכולסטרול 9.7 מ״ג 243.2 מ״גסידן 12.5 מ״ג 312.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 167.3 מ״ג 4181.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 29.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 43 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
קבב דגים
-
500 גרם דגי לברקדג בר ים (לברק ג'מבו)
-
1 בצל בינוני
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 כף גדושה קליפת לימוןמגורדת
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
רוטב
שקית בישול
-
1 חופן פלפל אנגלי
-
3 עלי דפנה
אופן הכנה
- קוצצים את הדג דק דק.
- למעבד מזון מכניסים פטרוזיליה, בצל וצ׳ילי וטוחנים למרקם דק.
- שמים בקערה את הדג הקצוץ, הירקות הטחונים, גרידת הלימון, המלח והשמן ומערבבים היטב! חשוב לערבב את המסה 2-3 דקות לקבלת מרקם הומוגני.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
- לסוטאז’ מוסיפים שמן. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הגמבה והעגבניות וצורבים אותן קלות, בערך 6 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.
- כשהעגבניות והגמבה מתרככות מעט, מוסיפים את שיני השום והקארי הצהוב ומערבבים.
- קושרים את שקית הבד עם התבלינים ומניחים בסוטאז’. מוזגים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה חצי סגור 20 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- טוחנים את הרוטב למרקם חלק - בשלב הזה, ניתן להשתמש בשקית בד נוספת כדי לסנן את הרוטב למי שמעדיף רוטב חלק חלק.
- מוציאים את מסת הדגים מהמקרר ויוצרים קבבים קטנים. צורבים אותם בערך 2-3 דקות מכל צד על מחבת פסים עם מעט שמן - חשוב להפוך את הקבבים רק אחרי שהם מקבלים צריבה חזקה מספיק כדי שלא יתפרקו.
- מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה, מעליו מניחים את הקבבים ובתיאבון!
אופן הכנה
- קוצצים את הדג דק דק.
- למעבד מזון מכניסים פטרוזיליה, בצל וצ׳ילי וטוחנים למרקם דק.
- שמים בקערה את הדג הקצוץ, הירקות הטחונים, גרידת הלימון, המלח והשמן ומערבבים היטב! חשוב לערבב את המסה 2-3 דקות לקבלת מרקם הומוגני.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
- לסוטאז’ מוסיפים שמן. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הגמבה והעגבניות וצורבים אותן קלות, בערך 6 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.
- כשהעגבניות והגמבה מתרככות מעט, מוסיפים את שיני השום והקארי הצהוב ומערבבים.
- קושרים את שקית הבד עם התבלינים ומניחים בסוטאז’. מוזגים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה חצי סגור 20 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- טוחנים את הרוטב למרקם חלק - בשלב הזה, ניתן להשתמש בשקית בד נוספת כדי לסנן את הרוטב למי שמעדיף רוטב חלק חלק.
- מוציאים את מסת הדגים מהמקרר ויוצרים קבבים קטנים. צורבים אותם בערך 2-3 דקות מכל צד על מחבת פסים עם מעט שמן - חשוב להפוך את הקבבים רק אחרי שהם מקבלים צריבה חזקה מספיק כדי שלא יתפרקו.
- מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה, מעליו מניחים את הקבבים ובתיאבון!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן