קוקילידה ביתית מהממת ומטריפה עם פיסטוק ושוקולד לבן
אין סוף למתיקות! קוקילידה מעוגיות נימוחות מושלמות שממולאות בגלידת שמנת עם פיסטוק ושוקולד לבן. כולם יחטפו אותן ברגע!
אין סוף למתיקות! קוקילידה מעוגיות נימוחות מושלמות שממולאות בגלידת שמנת עם פיסטוק ושוקולד לבן. כולם יחטפו אותן ברגע!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1193.2 קק״ל 11932.4 קק״לפחמימות 130.0 גרם 1300.4 גרםשומן 70.1 גרם 701.1 גרםנתרן 299.0 מ״ג 2989.7 מ״גחלבון 14.5 גרם 144.7 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 30.7 גרםשומן רווי 38.9 גרם 389.2 גרםכולסטרול 130.3 מ״ג 1303.4 מ״גסידן 245.1 מ״ג 2451.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 467.0 מ״ג 4669.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל 14 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות1193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1193.2 קק״ל 11932.4 קק״לפחמימות 130.0 גרם 1300.4 גרםשומן 70.1 גרם 701.1 גרםנתרן 299.0 מ״ג 2989.7 מ״גחלבון 14.5 גרם 144.7 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 30.7 גרםשומן רווי 38.9 גרם 389.2 גרםכולסטרול 130.3 מ״ג 1303.4 מ״גסידן 245.1 מ״ג 2451.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 467.0 מ״ג 4669.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 15.7 מ״גסגור
השילוב של פיסטוק ושוקולד לבן כבר מזמן ידוע כשילוב מושלם! תוסיפו לזה גם שתי עוגיות רכות עם שבבי שוקולד לבן וקיבלתם קוקילידה ביתית נהדרת. תומר אומנסקי הביא לכם מתכון שאתם פשוט חייבים להכין ונותן גם טיפ איך ניתן להפוך את הקוקילידה לקינוח בטעם אגוזי לוז.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל 14 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 1193 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
340 גרם חלב מרוכז
-
60 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
עוגיות
-
200 גרם חמאה רכה
-
150 גרם סוכר חום כהה
-
150 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
5גרם או 1 כפית גדושה אבקת אפייה
-
100 גרם שוקולד לבןקצוץ
-
50 גרם פיסטוקים טבעייםקצוצים
-
1/2 כפית מלח דק
ציפוי
-
400 גרם שוקולד לבן
-
70 גרם חמאת קקאו
-
60 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
-
70 גרם פיסטוקים טבעייםקצוצים
קישוט
-
קצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת להקצפה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא מדי. מקפלים לתוך הקצפת את החלב המרוכז ומחית הפיסטוק באמצעות מרית.
- עוטפים את התחתית של 10 רינגים בקוטר 8 ס”מ בניילון נצמד ויוצקים בתוכם את תערובת הגלידה לצורך יצירת דסקיות גלידה. מקפיאים למשך 12 שעות לפחות.
- מכינים את העוגיות: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- בקערה רחבה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המצרכים היבשים: הקמח, המלח, אבקת האפייה, הפיסטוקים והשוקולד הלבן לקערה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם ומשטחים מעט על נייר האפייה בתבנית תוך שמירה על רווחים בין העוגיות. אופים את העוגיות בתנור במשך עשר דקות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חמאת הקקאו, מוסיפים את השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק ומערבבים. מצננים כרבע שעה בטרם השימוש.
- מרכיבים את הקוקילידה: מניחים על עוגייה דסקית גלידה שהוצאנו מהרינג. סוגרים בעוגייה נוספת ומעבירים להקפאה של כחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות.
- לאחר ההקפאה מצפים את הקוקילידה בציפוי ומקשטים בשוקולד לבן מומס ופיסטוקים קצוצים.
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת להקצפה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא מדי. מקפלים לתוך הקצפת את החלב המרוכז ומחית הפיסטוק באמצעות מרית.
- עוטפים את התחתית של 10 רינגים בקוטר 8 ס”מ בניילון נצמד ויוצקים בתוכם את תערובת הגלידה לצורך יצירת דסקיות גלידה. מקפיאים למשך 12 שעות לפחות.
- מכינים את העוגיות: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- בקערה רחבה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המצרכים היבשים: הקמח, המלח, אבקת האפייה, הפיסטוקים והשוקולד הלבן לקערה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם ומשטחים מעט על נייר האפייה בתבנית תוך שמירה על רווחים בין העוגיות. אופים את העוגיות בתנור במשך עשר דקות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חמאת הקקאו, מוסיפים את השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק ומערבבים. מצננים כרבע שעה בטרם השימוש.
- מרכיבים את הקוקילידה: מניחים על עוגייה דסקית גלידה שהוצאנו מהרינג. סוגרים בעוגייה נוספת ומעבירים להקפאה של כחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות.
- לאחר ההקפאה מצפים את הקוקילידה בציפוי ומקשטים בשוקולד לבן מומס ופיסטוקים קצוצים.
הערות
- מומלץ לאכול את הקוקילידות הישר מהמקפיא.
- ניתן לוותר על הרינגים ולהעביר את הגלידה לכלי לצורך הקפאה. בסיום ההקפאה מניחים את הגלידה על העוגיות באמצעות כף גלידה. אם הגלידה לא יוצאת בקלות מהקערה, נותנים לקערה לעמוד מספר דקות על השיש ואז יוצרים את כדור הגלידה.
- ניתן לשמור את הקוקילידות במקפיא עד חודש בקופסה אטומה.
- ניתן להמיר את מחית הפיסטוק במחית פרלינה ואת הפיסטוקים באגוזי לוז ולייצר קוקילידות אגוזי לוז.
הערות
- מומלץ לאכול את הקוקילידות הישר מהמקפיא.
- ניתן לוותר על הרינגים ולהעביר את הגלידה לכלי לצורך הקפאה. בסיום ההקפאה מניחים את הגלידה על העוגיות באמצעות כף גלידה. אם הגלידה לא יוצאת בקלות מהקערה, נותנים לקערה לעמוד מספר דקות על השיש ואז יוצרים את כדור הגלידה.
- ניתן לשמור את הקוקילידות במקפיא עד חודש בקופסה אטומה.
- ניתן להמיר את מחית הפיסטוק במחית פרלינה ואת הפיסטוקים באגוזי לוז ולייצר קוקילידות אגוזי לוז.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
היי מה הכמות קוקילידות שיוצאות?
10, ראי שכתוב מעל רשימת המצרכים
היי
שכחת את הג’לטין
היי שון, הג’לטין לא נשכח. מדובר בקוקילידה – אלו עוגיות עם גלידה שמגישים אותן קפואות, כך שאין צורך בג’לטין