-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 42.8 קק״ל 342.8 קק״לפחמימות 4.4 גרם 35.1 גרםשומן 2.1 גרם 16.5 גרםנתרן 4.9 מ״ג 39.3 מ״גחלבון 0.5 גרם 3.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.8 גרםשומן רווי 1.6 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.6 מ״ג 20.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 51.0 מ״ג 407.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות43
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 42.8 קק״ל 342.8 קק״לפחמימות 4.4 גרם 35.1 גרםשומן 2.1 גרם 16.5 גרםנתרן 4.9 מ״ג 39.3 מ״גחלבון 0.5 גרם 3.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.8 גרםשומן רווי 1.6 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.6 מ״ג 20.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 51.0 מ״ג 407.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
תקראו לזה שכבות של עונג או במילים אחרות קינוח טפיוקה עם פירות צבעוניים, זה לא משנה! כפית אחת מהמנה ואתם בעננים! קינוח שכבות של טפיוקה בקרם קוקוס ונוזל קוקוס מרוכז וממותק עם פירות עסיסיים ומהממים, יפהפה וטעים כל כך.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 43 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טפיוקה
-
1/2 כוס פניני טפיוקהמזרח מערב
-
3 כוסות מים רותחים
-
קורט מלח דק
-
1/4 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
-
3/4 כוס נוזל קוקוס מרוכז וממותקמזרח מערב
-
1/2 כוס תותיםאו פירות יער, טריים או קפואים, מרוסקים גס עם חתיכות
-
1/2 כוס מנגומרוסק גס עם חתיכות
-
2 כפיות אבקת סוכר
אופן הכנה
- שמים את הטפיוקה בסיר עם מים רותחים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 15 דקות עד שרוב פניני הטפיוקה הופכים לשקופים.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ונוזל הקוקוס הממותק והמרוכז ומבשלים 2 דקות נוספות עד שפניני הטפיוקה שקופים לגמרי והנוזל הופך לסמיך.
- מעבירים את הטפיוקה לקערה ומצננים, אפשר להכניס למקפיא לרבע שעה.
- מעבירים שליש מהטפיוקה לקערה אחרת ומערבבים עם התותים המרוסקים ועם כפית מאבקת הסוכר. מעבירים שליש נוסף של הטפיוקה לקערה נוספת ומערבבים עם המנגו המרוסק וכפית של אבקת סוכר.
- יוצקים לכוסות את שכבות הטפיוקה: טפיוקה-קוקוס, טפיוקה-תות וטפיוקה-מנגו. אם רוצים שכבות מסודרות שלא מתערבבות אחת עם השנייה, מקפיאים את כוסות הקינוח במשך 10-15 דקות בין שכבה לשכבה.
- מכסים ומצננים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
אופן הכנה
- שמים את הטפיוקה בסיר עם מים רותחים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 15 דקות עד שרוב פניני הטפיוקה הופכים לשקופים.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ונוזל הקוקוס הממותק והמרוכז ומבשלים 2 דקות נוספות עד שפניני הטפיוקה שקופים לגמרי והנוזל הופך לסמיך.
- מעבירים את הטפיוקה לקערה ומצננים, אפשר להכניס למקפיא לרבע שעה.
- מעבירים שליש מהטפיוקה לקערה אחרת ומערבבים עם התותים המרוסקים ועם כפית מאבקת הסוכר. מעבירים שליש נוסף של הטפיוקה לקערה נוספת ומערבבים עם המנגו המרוסק וכפית של אבקת סוכר.
- יוצקים לכוסות את שכבות הטפיוקה: טפיוקה-קוקוס, טפיוקה-תות וטפיוקה-מנגו. אם רוצים שכבות מסודרות שלא מתערבבות אחת עם השנייה, מקפיאים את כוסות הקינוח במשך 10-15 דקות בין שכבה לשכבה.
- מכסים ומצננים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מה אפשר במקום נוזל קוקוס מרוכז?
אפשר חלב מרוכז ואז הקינוח יהיה חלבי
כמה זמן אפשר להכין מרטש ?
היי אריאלה, מוזמנת להציץ בתפריט הטבעוני שלנו לארוחת חג ראש השנה – המתכון הוא חלק מהתפריט הזה. יש שם הוראות כיצד להתכונן להכנה מראש של הקינוח!
https://foody.co.il/%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%98-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90%d7%a8%d7%95%d7%97%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%92/