קינוח כוסות לראש השנה – ביסקוויטים, מסקרפונה ותאנים בדבש
קינוחים אישיים וחגיגיים, קלים ומהירים להכנה! שכבות של פירורי עוגיות עם דבש ושקדים, קרם מסקרפונה רך וקטיפתי, עם תאנים טריות ושקדים. מתכון ב-10 דקות!
קינוחים אישיים וחגיגיים, קלים ומהירים להכנה! שכבות של פירורי עוגיות עם דבש ושקדים, קרם מסקרפונה רך וקטיפתי, עם תאנים טריות ושקדים. מתכון ב-10 דקות!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 589.9 קק״ל 3539.2 קק״לפחמימות 32.3 גרם 193.8 גרםשומן 48.8 גרם 292.9 גרםנתרן 59.4 מ״ג 356.6 מ״גחלבון 7.0 גרם 42.0 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.5 גרםשומן רווי 25.7 גרם 154.5 גרםכולסטרול 67.9 מ״ג 407.5 מ״גסידן 92.0 מ״ג 552.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 181.2 מ״ג 1087.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות590
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 589.9 קק״ל 3539.2 קק״לפחמימות 32.3 גרם 193.8 גרםשומן 48.8 גרם 292.9 גרםנתרן 59.4 מ״ג 356.6 מ״גחלבון 7.0 גרם 42.0 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.5 גרםשומן רווי 25.7 גרם 154.5 גרםכולסטרול 67.9 מ״ג 407.5 מ״גסידן 92.0 מ״ג 552.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 181.2 מ״ג 1087.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 590 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת עוגיות
-
1 חבילה פתי בר וניל250 גרם, או עוגיות אחרות שאוהבים
-
1/2 חבילה חמאה50 גרם, מומסת
-
3 כפות דבש
-
1/2 כוס שקדים קלויים
קרם מסקרפונה
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 חבילה גבינת מסקרפונה250 גרם
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות דבש
קישוט
-
3 תאנים טריות בינוניותחתוכות לרבעים
-
1 חופן שקדים קלוייםחתוכים לשברים גסים
-
1 כף דבשאו לפי הצורך
אופן הכנה
- מכינים את שכבת העוגיות: טוחנים את הפתי בר במעבד מזון לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת והדבש ומערבבים עוד כחצי דקה. מעבירים לקערה.
- קוצצים גס את השקדים (בסכין חדה) ומוסיפים לפירורי הפתי בר. מערבבים.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, הוניל והדבש עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
- מרכיבים את המנה: מניחים בכל כוס כף-כף וחצי מתערובת העוגיות, מוזגים מעל שכבה של קרם מסקרפונה וממשיכים עם השכבות לסירוגין עד כ-1 ס”מ לפני שוליה העליונים של הכוס.
- מקשטים כל כוס ב-2 רבעי תאנה, מעט שברי שקדים ומזלפים מעט דבש מלמעלה על הכל.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת העוגיות: טוחנים את הפתי בר במעבד מזון לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת והדבש ומערבבים עוד כחצי דקה. מעבירים לקערה.
- קוצצים גס את השקדים (בסכין חדה) ומוסיפים לפירורי הפתי בר. מערבבים.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, הוניל והדבש עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
- מרכיבים את המנה: מניחים בכל כוס כף-כף וחצי מתערובת העוגיות, מוזגים מעל שכבה של קרם מסקרפונה וממשיכים עם השכבות לסירוגין עד כ-1 ס”מ לפני שוליה העליונים של הכוס.
- מקשטים כל כוס ב-2 רבעי תאנה, מעט שברי שקדים ומזלפים מעט דבש מלמעלה על הכל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אפשרי להכין את הקרם היום ומחר להרכיב את המנה?
כן בטח.
אפשר להשתמש בעוגיות חמאה תוצרת בית? פתי בר ניראה לי פשוט מידי…. מה דעתכם?
ודאי שאפשר!
נראה ממש טוב שנה טובה ומתוקה