קיש בצל וגבינות עם בצק פריך ללא גלוטן וכשר לפסח
בליל הסדר מככבות בדרך כלל המנות הבשריות, אבל יש אנשים שעורכים דווקא הפעם ארוחות סדר צמחוניות, חלביות, צנועות וקלות יותר. קיש הבצל המשגע הזה יקצור מחמאות
בליל הסדר מככבות בדרך כלל המנות הבשריות, אבל יש אנשים שעורכים דווקא הפעם ארוחות סדר צמחוניות, חלביות, צנועות וקלות יותר. קיש הבצל המשגע הזה יקצור מחמאות
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 490.0 קק״ל 3919.8 קק״לפחמימות 43.0 גרם 344.2 גרםסוכר 4.7 גרם 37.7 גרםשומן 39.6 גרם 316.9 גרםנתרן 616.6 מ״ג 4932.5 מ״גחלבון 10.5 גרם 84.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.1 גרםשומן רווי 18.2 גרם 145.2 גרםכולסטרול 65.3 מ״ג 522.5 מ״גסידן 85.4 מ״ג 683.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 279.4 מ״ג 2235.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות490
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 490.0 קק״ל 3919.8 קק״לפחמימות 43.0 גרם 344.2 גרםסוכר 4.7 גרם 37.7 גרםשומן 39.6 גרם 316.9 גרםנתרן 616.6 מ״ג 4932.5 מ״גחלבון 10.5 גרם 84.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.1 גרםשומן רווי 18.2 גרם 145.2 גרםכולסטרול 65.3 מ״ג 522.5 מ״גסידן 85.4 מ״ג 683.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 279.4 מ״ג 2235.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 490 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק:
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 קופסה תערובת קניידל קנור
-
1 כוס קמח תפוחי אדמה
-
1 כפית אבקת מרק בצל קנור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 כפות מים
למלית הבצל:
-
5 בצלים בינוניים
-
3 כפות שמן זיתלטיגון הבצל
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%אפשר להחליף ביוגורט או בגבינת קוטג'.
-
200 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת. קשקוואל, עמק, מוצרלה, גרוייר, גאודה, מה שאוהבים.
-
3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
-
1 כף אבקת מרק בצל קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
לציפוי:
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת. או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים.
אופן הכנה
הכנת הבצק הפריך:
- בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר, כך יהיה לכם קל ללוש.
- אם הבצק גרגרי מדי הוסיפו עוד כף או שתיים של מים.
- אם הבצק דביק מדי הוסיפו עוד כף או שתיים של קמח תפוחי אדמה או קמח מצה.
- משמנים את תבנית הפאי היטב ומשטחים ביד את הבצק, חשוב לצפות גם את השוליים וגם את בסיס התבנית.
- עוטפים התבנית עם הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 20 דקות. בינתיים מכינים את מלית הבצל.
הכנת המלית:
- קוצצים את הבצלים דק.
- מטגנים את הבצלים במחבת, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב-חום בהיר. נותנים לבצל להצטנן מעט.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את שאר חומרי המלית. מוסיפים את הבצל ומערבבים שוב.
הרכבת הקיש:
- מוציאים את התבנית המצופה בבצק מהמקפיא.
- לפזר על הבצק את המלית באופן אחיד. אם רוצים אפשר לפזר עוד קצת גבינה צהובה מעל.
- אופים בתנור שחומם לחום בינוני (170 מעלות) כחצי שעה.
אופן הכנה
הכנת הבצק הפריך:
- בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר, כך יהיה לכם קל ללוש.
- אם הבצק גרגרי מדי הוסיפו עוד כף או שתיים של מים.
- אם הבצק דביק מדי הוסיפו עוד כף או שתיים של קמח תפוחי אדמה או קמח מצה.
- משמנים את תבנית הפאי היטב ומשטחים ביד את הבצק, חשוב לצפות גם את השוליים וגם את בסיס התבנית.
- עוטפים התבנית עם הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 20 דקות. בינתיים מכינים את מלית הבצל.
הכנת המלית:
- קוצצים את הבצלים דק.
- מטגנים את הבצלים במחבת, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב-חום בהיר. נותנים לבצל להצטנן מעט.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את שאר חומרי המלית. מוסיפים את הבצל ומערבבים שוב.
הרכבת הקיש:
- מוציאים את התבנית המצופה בבצק מהמקפיא.
- לפזר על הבצק את המלית באופן אחיד. אם רוצים אפשר לפזר עוד קצת גבינה צהובה מעל.
- אופים בתנור שחומם לחום בינוני (170 מעלות) כחצי שעה.
הערות
- ניתן לשלב חופן זיתים מגולענים במלית.
- הבצק הוא בסיס טוב לכל קיש. קיש ברוקולי, פטריות, בטטה... הכל הכל!
- לא לשכוח להתקשר לאחל חג שמח לסבא, סבתא, אמא, אבא, לבוס ולמי שאוהבים.
הערות
- ניתן לשלב חופן זיתים מגולענים במלית.
- הבצק הוא בסיס טוב לכל קיש. קיש ברוקולי, פטריות, בטטה... הכל הכל!
- לא לשכוח להתקשר לאחל חג שמח לסבא, סבתא, אמא, אבא, לבוס ולמי שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (32)
גרוע מאוד כל הקיש הלך לפח!! ערב פסח הבת צמחונית!! כועסת מאוד!! חוסר אחריות לפרסם כזה מתכון גרוע. הכנתי בדיוק צה שכתוב!! את תכינו כי יגיע לפח וחבל
היי מיכל, מצער מאוד לשמוע. מדוע יצא לא טוב? איזה חלק לא היה טעים?