קל, קלי קלותה: קיש ברוקולי מבצק יוגורט
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7174.5 קק״ל 7174.5 קק״לפחמימות 790.4 גרם 790.4 גרםשומן 304.1 גרם 304.1 גרםנתרן 16934.0 מ״ג 16934.0 מ״גחלבון 302.5 גרם 302.5 גרםסיבים תזונתיים 36.3 גרם 36.3 גרםשומן רווי 142.0 גרם 142.0 גרםכולסטרול 1205.2 מ״ג 1205.2 מ״גסידן 3607.1 מ״ג 3607.1 מ״גברזל 22.4 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 2283.7 מ״ג 2283.7 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 30.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות7175
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7174.5 קק״ל 7174.5 קק״לפחמימות 790.4 גרם 790.4 גרםשומן 304.1 גרם 304.1 גרםנתרן 16934.0 מ״ג 16934.0 מ״גחלבון 302.5 גרם 302.5 גרםסיבים תזונתיים 36.3 גרם 36.3 גרםשומן רווי 142.0 גרם 142.0 גרםכולסטרול 1205.2 מ״ג 1205.2 מ״גסידן 3607.1 מ״ג 3607.1 מ״גברזל 22.4 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 2283.7 מ״ג 2283.7 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 30.1 מ״גסגור
את הרעיון לקיש הזה קיבלתי משליחותי האחרונה (מזמן) בשיקגו, כשנסעתי למשלחת שפים מטעם “שותפות 2000”. שם ישנו קונספט שנקרא “פיצה הפוכה”, הפיצה המפורסמת של שיקגו. מה זה אומר? שהגבינות למטה ורוטב העגבניות למעלה. מה שבעצם יוצר מעין פיצה עם דפנות גבוהות. כיאה לארה”ב זה ממש טעים, מלא שומן ובכמות שלא ניתן לסיים.
כמו כל מנה טובה ומפורסמת, גם הקיש הזה, קרה במקרה! בזמן שהכנתי מקלות פיקורינו, נשאר לי כמות מכובדת של בצק. אני לא אוהב לזרוק אוכל, מבט חטוף במקרר ישר הקפיץ לי לעין גבינות וברוקולי, ומשם הדרך לקיש טעים ומזין הייתה קצרה מאוד.
אז המתכון לפניכם והוא ממש פשוט! מבטיח. דרך אגב, תרגישו חופשי להתפרע עם הגבינות, להחליף ולהשתמש במה שאתם אוהבים, או מה במה שיש במקרר.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 7175 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כוס יוגורט יווני 7%או גביע שמנת חמוצה
-
1 כף מלח דק
-
3 כוסות מים פושריםלפי הצורך
-
2 כפות שומשום
-
1/2 כוס גבינת פקורינואו פרמז'ן מגורדת
מילוי
-
2חבילות או 1 ראש ברוקולי
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
200 גרם גבינת פטה 5%
-
200 גרם גבינה צפתית 5%
-
3 ביצים L
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס גבינת פקורינואו פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה
- מכינים את הקיש: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל.
- מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את היוגורט ואת יתרת המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים אבל לא רך מידי.
- לשים במהירות בינונית כ-8 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות. מכסים את קערת הבצק עם מגבת ומתפיחים כ-40 דקות.
- מכינים את הקיש: בזמן שהבצק תופח, לוקחים את הברוקולי, מפרקים לפרחים וחוצים אותם לחצי.
- שמים את הברוקולי בקערת פלסטיק, שופכים כוס מים רותחים ושמים במיקרורגל למשך דקה. מערבבים, ומכניסים לדקה נוספת - זו דרך קלה ומהירה לחלוט את הברוקולי, אפשר גם בדרך המסורתית. מסננים ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לוקחים 1/3 מכמות הבצק (עם השאר אפשר להכין עוד קישים נוספים או לחמניות), בתבנית רחבה מפזרים את השומשום והפיקורינו ומשטחים את הבצק מעל.
- לוקחים תבנית פאי, משמנים בעזרת מברשת סיליקון ושמן, ומשטחים דק דק את הבצק בתבנית כולל דפנות התבנית.
- מפזרים על הבצק את הברוקולי החלוט בצורה שווה ואת הגבינות.
- בקערה מערבבים את שלוש הביצים עם מיכל השמנת המתוקה, מתבלים במלח ופלפל ושופכים בצורה אחידה על הברוקולי והגבינות.
- מפזרים מעל את יתרת הפיקורינו ומכניסים לתנור החם עד להשחמה של הבצק והקיש מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הקיש: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל.
- מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את היוגורט ואת יתרת המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים אבל לא רך מידי.
- לשים במהירות בינונית כ-8 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות. מכסים את קערת הבצק עם מגבת ומתפיחים כ-40 דקות.
- מכינים את הקיש: בזמן שהבצק תופח, לוקחים את הברוקולי, מפרקים לפרחים וחוצים אותם לחצי.
- שמים את הברוקולי בקערת פלסטיק, שופכים כוס מים רותחים ושמים במיקרורגל למשך דקה. מערבבים, ומכניסים לדקה נוספת - זו דרך קלה ומהירה לחלוט את הברוקולי, אפשר גם בדרך המסורתית. מסננים ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לוקחים 1/3 מכמות הבצק (עם השאר אפשר להכין עוד קישים נוספים או לחמניות), בתבנית רחבה מפזרים את השומשום והפיקורינו ומשטחים את הבצק מעל.
- לוקחים תבנית פאי, משמנים בעזרת מברשת סיליקון ושמן, ומשטחים דק דק את הבצק בתבנית כולל דפנות התבנית.
- מפזרים על הבצק את הברוקולי החלוט בצורה שווה ואת הגבינות.
- בקערה מערבבים את שלוש הביצים עם מיכל השמנת המתוקה, מתבלים במלח ופלפל ושופכים בצורה אחידה על הברוקולי והגבינות.
- מפזרים מעל את יתרת הפיקורינו ומכניסים לתנור החם עד להשחמה של הבצק והקיש מלמעלה.
הערות
- אפשר לשנות לאיזה סוגי גבינות שאוהבים
הערות
- אפשר לשנות לאיזה סוגי גבינות שאוהבים
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
חיפשתי מתכון בסגנון תודה
היי גלית, שמחים לעזור ושתפי אותנו איך יצא