קציצות בשר עירקיות ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים
מתכון קליל לתבשיל קציצות בשר עירקיות אווריריות ברוטב חמוץ מתוק עם מלא פירות יבשים, מנה בסיר אחד שכל השולחן יבקש מנה נוספת ממנה. מחווה מרגשת לטעמים של סבתא
מתכון קליל לתבשיל קציצות בשר עירקיות אווריריות ברוטב חמוץ מתוק עם מלא פירות יבשים, מנה בסיר אחד שכל השולחן יבקש מנה נוספת ממנה. מחווה מרגשת לטעמים של סבתא
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 144.3 קק״ל 2885.7 קק״לפחמימות 17.8 גרם 355.5 גרםשומן 4.7 גרם 94.3 גרםנתרן 210.8 מ״ג 4215.2 מ״גחלבון 8.1 גרם 161.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.7 גרםשומן רווי 1.6 גרם 31.1 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״גסידן 22.5 מ״ג 449.2 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 262.6 מ״ג 5251.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 35.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות144
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 144.3 קק״ל 2885.7 קק״לפחמימות 17.8 גרם 355.5 גרםשומן 4.7 גרם 94.3 גרםנתרן 210.8 מ״ג 4215.2 מ״גחלבון 8.1 גרם 161.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.7 גרםשומן רווי 1.6 גרם 31.1 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״גסידן 22.5 מ״ג 449.2 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 262.6 מ״ג 5251.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 35.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 144 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל גדולמגורר או קצוץ דקיקות סחוט היטב
-
1 ביצה L
-
1 כף שמן זית
-
6 כפות פירורי לחם
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דק
-
שמן לטיגון הקציצות
רוטב
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
5 כפות סוכר לבן
-
1 כף דבש
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
1 חופן משמשים מיובשים
-
1 כף אבקת מרק בטעם עוף(או בשמו הסבתאי "ויטה")
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הביצה, הבצל, פירורי הלחם, שמן הזית, כפית הסוכר, המלח והפלפל.
- יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותם להזהבה בלבד. חשוב שהקציצות יהיו רכות וחיות בפנים. אל תשכחו שלפניהן בישול ברוטב. מניחים את הקציצות המטוגנות על נייר סופג ומכינים את הרוטב.
- שופכים את העגבניות המרוסקות, הלימון, הסוכר, הדבש, השום, הצ’ילי, המלח והפלפל לסיר רחב ומערבבים היטב. מוסיפים גם שתי כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק (שקוראים לה “ויטה” גם אם ייצרו אותה בקנור. אגב, אבקת המרק היא לא חובה, היא כיוון. שאלו את הסבתות שלכם אם הן הכינו אי פעם ציר והן יסתכלו עליכם כאילו נפלתם על הראש. ציר? מה ציר? למי יש זמן לצירים? יש מדינה להקים וכביסה לכבס. תעזבו אותן מצירים באמא שלכם. צירים זה בשביל הריונות!). מביאים את כל זה לרתיחה.
- מוסיפים את הצימוקים והמשמשים, ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקציצות. ממקמים אותן בעדינות בסיר.
- בודקים שיש מספיק נוזלים, אם צריך מוסיפים. הנוזלים צריכים להיות בגובה הקציצות.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה על אש קטנה. טועמים, מתקנים ומגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הביצה, הבצל, פירורי הלחם, שמן הזית, כפית הסוכר, המלח והפלפל.
- יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותם להזהבה בלבד. חשוב שהקציצות יהיו רכות וחיות בפנים. אל תשכחו שלפניהן בישול ברוטב. מניחים את הקציצות המטוגנות על נייר סופג ומכינים את הרוטב.
- שופכים את העגבניות המרוסקות, הלימון, הסוכר, הדבש, השום, הצ’ילי, המלח והפלפל לסיר רחב ומערבבים היטב. מוסיפים גם שתי כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק (שקוראים לה “ויטה” גם אם ייצרו אותה בקנור. אגב, אבקת המרק היא לא חובה, היא כיוון. שאלו את הסבתות שלכם אם הן הכינו אי פעם ציר והן יסתכלו עליכם כאילו נפלתם על הראש. ציר? מה ציר? למי יש זמן לצירים? יש מדינה להקים וכביסה לכבס. תעזבו אותן מצירים באמא שלכם. צירים זה בשביל הריונות!). מביאים את כל זה לרתיחה.
- מוסיפים את הצימוקים והמשמשים, ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקציצות. ממקמים אותן בעדינות בסיר.
- בודקים שיש מספיק נוזלים, אם צריך מוסיפים. הנוזלים צריכים להיות בגובה הקציצות.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה על אש קטנה. טועמים, מתקנים ומגישים עם אורז לבן.
עוד מתכונים עירקיים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (43)
יצא נהדר. הציליהוסיף עקצוץ מעניין !
שמחים לשמוע אירית 🙂
טעים כמו הקציצות של אמא שלי ז”ל הרומניה, כל האוכל שלה היה עם סוכר וזה טעם הילדות שלי , טעים טעים
משמח מאוד לקרוא, תמי!