קציצות דגים בקארי עם דלעת וקישוא
אושר אידלמן מגלה לנו מתכון משגע של קציצות דגים בקארי שלמד מאחד הטבחים התאילנדיים במסעדה שבה עבד. רק מוסיפים ירקות שאוהבים ואוכלים בליווי אורז לבן
אושר אידלמן מגלה לנו מתכון משגע של קציצות דגים בקארי שלמד מאחד הטבחים התאילנדיים במסעדה שבה עבד. רק מוסיפים ירקות שאוהבים ואוכלים בליווי אורז לבן
- אושר אידלמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 594.5 קק״ל 2378.0 קק״לפחמימות 21.7 גרם 86.6 גרםשומן 33.1 גרם 132.5 גרםנתרן 1414.4 מ״ג 5657.6 מ״גחלבון 59.7 גרם 238.7 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרםשומן רווי 22.7 גרם 90.7 גרםכולסטרול 197.5 מ״ג 790.0 מ״גסידן 108.7 מ״ג 434.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 22.7 מ״גאשלגן 2057.0 מ״ג 8227.9 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות595
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 594.5 קק״ל 2378.0 קק״לפחמימות 21.7 גרם 86.6 גרםשומן 33.1 גרם 132.5 גרםנתרן 1414.4 מ״ג 5657.6 מ״גחלבון 59.7 גרם 238.7 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרםשומן רווי 22.7 גרם 90.7 גרםכולסטרול 197.5 מ״ג 790.0 מ״גסידן 108.7 מ״ג 434.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 22.7 מ״גאשלגן 2057.0 מ״ג 8227.9 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 15.7 מ״גסגור
את המתכון של קציצות דגים בקארי למדתי להכין משוטף כלים תאילנדי (או בשמו: נאטאוואט) במסעדה שעבדתי בה. הוא היה מכין אותה לפעמים לארוחת עובדים שמוגשת אחרי סרוויס הצהריים. זה תמיד היה טעים וחריף מדי, מהסוג ששורף אבל אי אפשר להפסיק. אז הנה הגרסה המתונה יותר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 595 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים את הדג לחתיכות גדולות. קוצצים דק את הבצל הירוק וקוצצים גס את הכוסברה.
- מעבירים את הדגים למעבד המזון יחד עם שאר רכיבי הקציצות וטוחנים בפולסים רק עד שהתערובת אחידה.
- מכינים את הירקות לתבשיל: חותכים את הבצל לקוביות. חוצים ופורסים את הקישואים. חותכים את הדלעת לקוביות.
- מחממים סיר סוטאז’, מוסיפים את הבצל ומתיזים את תרסיס השמן. מועכים מעט את גבעול הלמון גראס ומוסיפים אותו בשלמותו לסיר. מקפיצים מעט ומוסיפים את שאר הירקות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג מתערובת הדגים. מוסיפים בזהירות לסיר.
- מבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
- קוצצים את הכוסברה והקשיו ופורסים דק את הצ’ילי.
- מגישים עם האורז, הכוסברה, הקשיו והצ’ילי.
אופן הכנה
- חותכים את הדג לחתיכות גדולות. קוצצים דק את הבצל הירוק וקוצצים גס את הכוסברה.
- מעבירים את הדגים למעבד המזון יחד עם שאר רכיבי הקציצות וטוחנים בפולסים רק עד שהתערובת אחידה.
- מכינים את הירקות לתבשיל: חותכים את הבצל לקוביות. חוצים ופורסים את הקישואים. חותכים את הדלעת לקוביות.
- מחממים סיר סוטאז’, מוסיפים את הבצל ומתיזים את תרסיס השמן. מועכים מעט את גבעול הלמון גראס ומוסיפים אותו בשלמותו לסיר. מקפיצים מעט ומוסיפים את שאר הירקות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג מתערובת הדגים. מוסיפים בזהירות לסיר.
- מבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
- קוצצים את הכוסברה והקשיו ופורסים דק את הצ’ילי.
- מגישים עם האורז, הכוסברה, הקשיו והצ’ילי.
הערות
- אפשר להשתמש בדגים לבנים כמו בורי, דניס, לברק
הערות
- אפשר להשתמש בדגים לבנים כמו בורי, דניס, לברק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן