קציצות עוף אפויות אהובות על ילדים
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 86.1 קק״ל 1377.0 קק״לפחמימות 3.3 גרם 52.1 גרםשומן 4.5 גרם 72.4 גרםנתרן 284.3 מ״ג 4548.4 מ״גחלבון 8.3 גרם 132.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.4 גרםשומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרםכולסטרול 18.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.5 מ״ג 87.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 19.3 מ״ג 309.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות86
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 86.1 קק״ל 1377.0 קק״לפחמימות 3.3 גרם 52.1 גרםשומן 4.5 גרם 72.4 גרםנתרן 284.3 מ״ג 4548.4 מ״גחלבון 8.3 גרם 132.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.4 גרםשומן רווי 0.4 גרם 7.0 גרםכולסטרול 18.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.5 מ״ג 87.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 19.3 מ״ג 309.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לפני שאני מספרת לכם על הקציצות המעולות האלו, אני רוצה לספר שלאחרונה התאהבתי בברוקולי אפוי. זה מהיר, טעים וממש כיף לאכול אותו כך עם הקצוות הפריכים שלו. ובגלל שהוא קצת מזכיר צ’יפס (משומן, מלוח וקצת פריך), אז הוא גם בא בטוב לילדים. אז בכל הזדמנות שיש לי, אני זורקת אותו לתנור ואם יש איזה חלבון שאפשר לאפות לידו, אז זו בכלל ארוחה (ראו המתכון לסלמון וירקות בתנור מלפני כמה שבועות).
אז לפני כמה שבועות היה עוף טחון. קצצתי לתוכו את כל הירוקים שהיו לי במקרר (שזה בגדול, בצל ירוק וכוסברה), הוספתי ג’ינג’ר ושמן שומשום וקיבלתי קציצות שמזכירות בטעם מילוי של דים סאם. הילדים עפו עליהן והעובדה שהן אפויות הופכות אותן להצלחה מסחררת. יחד עם הברוקולי, ואורז בצד, ואולי איזה עלה ירוק (בתמונה שמתי כמה עלי בייבי תרד טריים), יש לכם ארוחה שלמה בצלחת.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 86 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג סטייק פרגית"עוף טוב" עם הסימון הירוקטחון
-
1 ביצה Lטרופה
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ דק
-
1/3 צרור כוסברהקצוצה דק
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר
-
3 כפות פירורי פנקו
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כף שמן שומשום
-
1/4 כפית מלח דק
רוטב
-
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפיות רוטב סויה
-
1 כפית שמן זיתאו שמן קנולה
-
4 טיפות שמן שומשום
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר, לפחות.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן צמחי.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- מניחים את הברוקולי על התבנית, מתבלים בשמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים ומזיזים את הברוקולי לצד התבנית.
- יוצרים מהתערובת הקרה קציצות, ומניחים בצד השני של התבנית באופן מסודר. הקציצות צריכות לתפוס 2/3 מהתבנית והברוקולי 1/3. שימו לב שתערובת הקציצות מאוד רכה, וזה בסדר - כך יוצאות קציצות רכות.
- מברישים את הקציצות ברוטב ואופים 17-18 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים שוב את הקציצות ברוטב ואופים בתכנית גריל עוד כ-3 דקות ונזהרים לא לשרוף.
- מומלץ להגיש עם אורז מאודה בצד.
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר, לפחות.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן צמחי.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- מניחים את הברוקולי על התבנית, מתבלים בשמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים ומזיזים את הברוקולי לצד התבנית.
- יוצרים מהתערובת הקרה קציצות, ומניחים בצד השני של התבנית באופן מסודר. הקציצות צריכות לתפוס 2/3 מהתבנית והברוקולי 1/3. שימו לב שתערובת הקציצות מאוד רכה, וזה בסדר - כך יוצאות קציצות רכות.
- מברישים את הקציצות ברוטב ואופים 17-18 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים שוב את הקציצות ברוטב ואופים בתכנית גריל עוד כ-3 דקות ונזהרים לא לשרוף.
- מומלץ להגיש עם אורז מאודה בצד.