כמו באמריקה – קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. ויש גם גרסה פחות מושחתת למי שמבקש
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. ויש גם גרסה פחות מושחתת למי שמבקש
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11239.2 קק״ל 11239.2 קק״לפחמימות 1441.3 גרם 1441.3 גרםשומן 684.1 גרם 684.1 גרםנתרן 3267.3 מ״ג 3267.3 מ״גחלבון 125.6 גרם 125.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 4.9 גרםשומן רווי 385.2 גרם 385.2 גרםכולסטרול 4248.1 מ״ג 4248.1 מ״גסידן 856.1 מ״ג 856.1 מ״גברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 1586.9 מ״ג 1586.9 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 8.7 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות11239
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11239.2 קק״ל 11239.2 קק״לפחמימות 1441.3 גרם 1441.3 גרםשומן 684.1 גרם 684.1 גרםנתרן 3267.3 מ״ג 3267.3 מ״גחלבון 125.6 גרם 125.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 4.9 גרםשומן רווי 385.2 גרם 385.2 גרםכולסטרול 4248.1 מ״ג 4248.1 מ״גסידן 856.1 מ״ג 856.1 מ״גברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 1586.9 מ״ג 1586.9 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 8.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 11239 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיית שיבולת שועל
-
340 גרם חמאה רכה
-
210 גרם סוכר חום
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 1/3 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
3כוסות או 300 גרם שיבולת שועל עבה
בסיס
מלית
-
230 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום
-
1/4 כפית מלח דק
-
220 גרם חמאהמומסת
-
8 חלמונים L
-
3/4כוס או 190 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%מוקצפת
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממשיכים בהכנת הבסיס: שמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
- שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
- משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים מלית: מערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
ומי שקצת שומר על המשקל ורוצה להכין אבל מחפש גרסה שפויה יותר, רוצו לבדוק את המתכון האלטרנטיבי לשחיתות טיפה ממותנת!
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממשיכים בהכנת הבסיס: שמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
- שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
- משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים מלית: מערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
ומי שקצת שומר על המשקל ורוצה להכין אבל מחפש גרסה שפויה יותר, רוצו לבדוק את המתכון האלטרנטיבי לשחיתות טיפה ממותנת!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
אם אין לי שיבולת שועל בבית יש תחליף????
אין תחליף, יש צורך בשיבולת שועל 🙂
באזעה שיבולת שועל קרין המושלמת משתמשת מאיזה חברה
יש חברות שונות ברשתות השיווק הנבחרות 🙂