רותם ליברזון מתארחת ומכינה: עוגת שוקולד ללא גלוטן
- רותם ליברזון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5561.1 קק״ל 5561.1 קק״לפחמימות 303.0 גרם 303.0 גרםשומן 435.2 גרם 435.2 גרםנתרן 1047.0 מ״ג 1047.0 מ״גחלבון 91.5 גרם 91.5 גרםסיבים תזונתיים 29.3 גרם 29.3 גרםשומן רווי 164.1 גרם 164.1 גרםכולסטרול 2032.4 מ״ג 2032.4 מ״גסידן 525.7 מ״ג 525.7 מ״גברזל 15.9 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 2756.2 מ״ג 2756.2 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5561
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5561.1 קק״ל 5561.1 קק״לפחמימות 303.0 גרם 303.0 גרםשומן 435.2 גרם 435.2 גרםנתרן 1047.0 מ״ג 1047.0 מ״גחלבון 91.5 גרם 91.5 גרםסיבים תזונתיים 29.3 גרם 29.3 גרםשומן רווי 164.1 גרם 164.1 גרםכולסטרול 2032.4 מ״ג 2032.4 מ״גסידן 525.7 מ״ג 525.7 מ״גברזל 15.9 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 2756.2 מ״ג 2756.2 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
מי לא אוהב עוגות שוקולד? לצד עוגות השוקולד הקלאסיות, תמיד יש מקום לעוד מתכונים שיוצאים קצת מהקופסה. רותם ליברזון אופה עוגת שוקולד ללא גלוטן עם אגוזי לוז והמון שוקולד, שתתאים גם למי שנמנעים מגלוטן מכל סיבה, אבל גם למי שלא, בזכות הטעם העשיר והכיפי שלה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5561 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
250 גרם מטבעות שוקולד מרירמינימום 50% קקאו
-
250 גרם חמאהלא מלוחה חתוכה לקוביות
-
5 ביצים Lמופרדות ובטמפרטורת חדר
-
3/4 כוס סוכר לבןלהפריד לרבע כוס וחצי כוס
-
1/4 כוס חלב 3%
-
1 כוס אגוזי לוזטחונים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 קופסה תותיםלא חובה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- ממיסים בבאן מרי או במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהופכים לתערובת הומוגנית ומצננים.
- מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
- את החלמונים מערבבים במקצפת ידנית כשלוש דקות עם חצי כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את החלב, אגוזי הלוז ואת תערובת השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.
- מקפלים פנימה בעדינות ובשני סבבים את החלבונים המוקצפים ומוזגים לתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים 35 דקות בלי לפתוח את התנור. אחרי 20 דקות מסובבים את התבנית כדי להבטיח אפיה אחידה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות. מצננים ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
- להגשה: הופכים את העוגה על צלחת הגשה (כך שהחלק הפחות יפה מונח למטה) ולמעלה העוגה חלקה ויפה. מאבקים היטב באבקת סוכר ופורסים לפרוסות עם סכין חדה טבולה במים חמים. אפשר לקשט עם מעט תותים באמצע ושמנת חמוצה ליד.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- ממיסים בבאן מרי או במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהופכים לתערובת הומוגנית ומצננים.
- מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
- את החלמונים מערבבים במקצפת ידנית כשלוש דקות עם חצי כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את החלב, אגוזי הלוז ואת תערובת השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.
- מקפלים פנימה בעדינות ובשני סבבים את החלבונים המוקצפים ומוזגים לתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים 35 דקות בלי לפתוח את התנור. אחרי 20 דקות מסובבים את התבנית כדי להבטיח אפיה אחידה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות. מצננים ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
- להגשה: הופכים את העוגה על צלחת הגשה (כך שהחלק הפחות יפה מונח למטה) ולמעלה העוגה חלקה ויפה. מאבקים היטב באבקת סוכר ופורסים לפרוסות עם סכין חדה טבולה במים חמים. אפשר לקשט עם מעט תותים באמצע ושמנת חמוצה ליד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
שלום.מבקשת את המתכון שנתת בתוכנית של איילה חסון עוגת שוקולד לפסח 4 מרכיבים
היי איילה, המתכון הזה לא נמצא באתר שלנו, אולי באתר של רותם ליברזון
אני שואלת אם אפשר להחליף את החמאה בחמאת קקאו?
לא ניתן להחליף את החמאה בחמאת קקאו, מכיוון שכל אחד מהם מעניק מרקם שונה לעוגה- חמאת הקקאו מייצבת ואילו החמאה מעדנת את המרקם. בנוסף, הם אינם מכילים את אותו הרכב שומנים.
המתכון שכתבתם לא נכון! רותם לי רזון אומרת בסרטון 250 גר’ חמאה ו250 גר’ שוקולד, בנוסף, אפייה ב175 למשך 35 דק’ גג, ניסיתי לפי ההוראות בסרטון ויצא נהדר! תקנו בבקשה את המתכון, תודה
היי שון. תודה על העירנות, נתקן מיד.