ריבועי תפוחים ופירורים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6283.7 קק״ל 6283.7 קק״לפחמימות 1175.8 גרם 1175.8 גרםשומן 257.4 גרם 257.4 גרםנתרן 50.9 מ״ג 50.9 מ״גחלבון 57.0 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 47.8 גרם 47.8 גרםשומן רווי 147.0 גרם 147.0 גרםכולסטרול 738.0 מ״ג 738.0 מ״גסידן 231.9 מ״ג 231.9 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 2133.0 מ״ג 2133.0 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות6284
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6283.7 קק״ל 6283.7 קק״לפחמימות 1175.8 גרם 1175.8 גרםשומן 257.4 גרם 257.4 גרםנתרן 50.9 מ״ג 50.9 מ״גחלבון 57.0 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 47.8 גרם 47.8 גרםשומן רווי 147.0 גרם 147.0 גרםכולסטרול 738.0 מ״ג 738.0 מ״גסידן 231.9 מ״ג 231.9 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 2133.0 מ״ג 2133.0 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
השף הצמוד שלי וגם אחותי – שני הטועמים הכי קשוחים שלי, פסקו פה אחד שזה אחד המתכונים הכי טובים שלי. לא נראה לי שתתווכחו איתם. ולי – סתם כיף לפתוח את היום איתם – גם קל להכין וגם, עם התבנית חלוקה שלי, קל לקחת מנה אחת ודי (נו טוב, ועוד אחת ודי…).
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 6284 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
300 גרם חמאה רכה
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כף קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
- קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
- משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
- משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
- מצננים ופורסים לריבועים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
- קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
- משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
- משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
- מצננים ופורסים לריבועים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
היי קרין, אפשרי לשים ריבה במקום תפוחי עץ? ושאלה נוספת מה אפשר לשים למתכון פרווה במקום חמאה ? תודה רבה
היי ענת, כן, אפשר להחליף את התפוחים בריבה, ואת החמאה ניתן להמיר במרגרינה או נטורינה.
היי קרין, באיזה גודל תבנית השתמשת בסרטון?
תבנית מלבנית 32*25
התערובת נוזלית ולא פירורים בתבנית הקטנ
כנראה שהמסת את החמאה – היא צריכה להיות רכה ולא מומסת