-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.1 קק״ל 3203.4 קק״לפחמימות 17.5 גרם 436.6 גרםסוכר 1.6 גרם 40.9 גרםשומן 4.2 גרם 104.9 גרםנתרן 405.1 מ״ג 10127.2 מ״גחלבון 5.6 גרם 140.3 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 37.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 38.5 גרםכולסטרול 17.4 מ״ג 434.6 מ״גסידן 86.9 מ״ג 2171.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 71.8 מ״ג 1794.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 16.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות128
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.1 קק״ל 3203.4 קק״לפחמימות 17.5 גרם 436.6 גרםסוכר 1.6 גרם 40.9 גרםשומן 4.2 גרם 104.9 גרםנתרן 405.1 מ״ג 10127.2 מ״גחלבון 5.6 גרם 140.3 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 37.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 38.5 גרםכולסטרול 17.4 מ״ג 434.6 מ״גסידן 86.9 מ״ג 2171.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 71.8 מ״ג 1794.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 16.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 128 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
250 גרם קמח לבן
-
250 גרם קמח מלא
-
1כף או 9 גרם שמרים יבשים
-
3 כפות שמן זית
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
300 מ"ל מים פושרים
מלית
-
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
-
1 חופן עגבניות שרי צהובותוכתומות, חתוכות לרבעים
-
150 גרם גבינה צהובה 9%מגוררת
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 צנצנת זיתים ירוקיםללא חרצנים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים לקערה סוכר, שמרים וחצי מכמות המים ומערבבים היטב.
- ממתינים 10 דקות ומוסיפים את שאר חומרי הבצק.
- מערבבים היטב ואז לשים חמש דקות (אפשר במיקסר ואפשר ביד).
- מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח חצי שעה.
- תמחלקים את הבצק לשלושה עיגולים ומרדדים כל אחד מהם לעלה דק מלבני ומוארך.
- מורחים על העלים את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינות.
- חותכים את הזיתים לארבע ומפזרים מעל. מפזרים גם את רבעי עגבניות השרי.
- סוגרים את העלים לגלילים מאורכים ומכניסים למקפיא ל-15 דקות, כדי שיהיה קל לחתוך אותם לשבלולים.
- מוציאים מהמקפיא וחותכים לשבלולים בעובי 3 ס”מ.
- מניחים את השבלולים על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.
- טורפים את הביצה עם המים והמלח ומברישים את השבלולים.
- מכניסים לתנור ל-25 דקות עד שהשבלולים אפויים וזהובים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים לקערה סוכר, שמרים וחצי מכמות המים ומערבבים היטב.
- ממתינים 10 דקות ומוסיפים את שאר חומרי הבצק.
- מערבבים היטב ואז לשים חמש דקות (אפשר במיקסר ואפשר ביד).
- מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח חצי שעה.
- תמחלקים את הבצק לשלושה עיגולים ומרדדים כל אחד מהם לעלה דק מלבני ומוארך.
- מורחים על העלים את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינות.
- חותכים את הזיתים לארבע ומפזרים מעל. מפזרים גם את רבעי עגבניות השרי.
- סוגרים את העלים לגלילים מאורכים ומכניסים למקפיא ל-15 דקות, כדי שיהיה קל לחתוך אותם לשבלולים.
- מוציאים מהמקפיא וחותכים לשבלולים בעובי 3 ס”מ.
- מניחים את השבלולים על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.
- טורפים את הביצה עם המים והמלח ומברישים את השבלולים.
- מכניסים לתנור ל-25 דקות עד שהשבלולים אפויים וזהובים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן