קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות)

קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות) אלה עוגיות פרווה בסגנון עוגיות עבאדי מפורסמות - טבעות פריכות וטעימות עם ציפוי שומשום שקשה להפסיק לנשנש
קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות) אלה עוגיות פרווה בסגנון עוגיות עבאדי מפורסמות - טבעות פריכות וטעימות עם ציפוי שומשום שקשה להפסיק לנשנש
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    50
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 50.1 קק״ל 3755.8 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 750.9 גרם
    שומן 0.3 גרם 25.7 גרם
    נתרן 107.9 מ״ג 8096.2 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 116.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 3.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 4.8 מ״ג 357.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 15.4 מ״ג 1158.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    50
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 50.1 קק״ל 3755.8 קק״ל
    פחמימות 10.0 גרם 750.9 גרם
    שומן 0.3 גרם 25.7 גרם
    נתרן 107.9 מ״ג 8096.2 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 116.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 3.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 4.8 מ״ג 357.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 15.4 מ״ג 1158.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-10 ס”מ. מעגלים ומהדקים יחד את שני הקצוות לקבלת צורת טבעת.
  5. מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית עם שומשום. טובלים כל עוגייה בביצה ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
  6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט!

      Avatar
      בלה רוביןbellafr

      כמה שמרים יבשים

      Avatar
      מערכת Foody

      1 כף שמרים יבשים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות