שגר ושכח: רוסטביף סינטה בתנור (התנור עובד, אתם נחים)
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״לפחמימות 2.0 גרם 16.2 גרםשומן 15.5 גרם 123.8 גרםנתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״גחלבון 0.6 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות146
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.4 קק״ל 1170.9 קק״לפחמימות 2.0 גרם 16.2 גרםשומן 15.5 גרם 123.8 גרםנתרן 1088.1 מ״ג 8705.0 מ״גחלבון 0.6 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אוטוטו עוברים את החג, ומגיע יום כיפור, אחרי כל הבישולים של החג כולנו מחפשים מנה קלה…
רוסטביף סינטה. היא דוגמה מצוינת לכך.
בלי הרבה הכנות ,בלי הרבה התעסקות. מכניסים לתנור פורסים חם או קר ויש לכם מנה לתפארת.
כמו רוב המנות שאני מעלה פה, גם למנה הזו יש קשר וזיכרון מילדותי ונעורי בקיבוץ.
יום כיפור הוא דוגמה קלאסית לעניין הנצלנים והחמקנים בקיבוץ. בין אם ידעתם או לא, יום כיפור הוא יום עבודה רגיל בקיבוץ, למרות שזה יום שבתון בכל הארץ, על לוח המודעות היו תולים רשימה שבועיים קודם, של אלו שממתכוונים לצום.
הפריבילגיה של אותם צמים הייתה ארוחה מפסקת ומתחלת מפנקות במיוחד, אבל בעיקר פטור מהעבודה!!!
באורח פלא, אנשים שהדת והאמונה קרובה אליהם כמו שריקוד קלאסי בבלט הרוסי קשור אלי, היו נרשמים כצמים רק כדי להתחמק מלעבוד ולזכות בעוד שתי ארוחות מפנקות בחדר האוכל.
אני זוכר אותנו עומדים מול לוח המודעות ומגחכים על אותם נרשמים חמקנים. אני לא צם ולכן הייתי מוצא את עצמי לא פעם מגיש אוכל לאותם הנצלנים.
אל תתבלבלו, למרות הסיפורים והחוויות הביקורתיות שיש לי מהקיבוץ, נהניתי שם בכל רגע! החל מהחגים, הגיוסים וחיי הקהילה, כולל הלינה המשותפת, שהייתה חוויה מדהימה עבורי (בניגוד למקובל לחשוב) ובעיקר במתכונים שהזיכרונות מעלים בי.
אז בברכת חג שמח, המתכון לפניכם!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 146 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג סינטהטרייה
-
1 כף שוםכתוש
-
2 כפות חרדל גרגירים
-
1 כף פלפל שחור גרוס
-
1 כף מלח גס
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- שמים את הסינטה בתוך מגש נירוסטה או פאיירקס, רחב מגודל הנתח. מורחים את הסינטה בשמן זית, עם היד.
- בקערה, מערבבים את שאר המצרכים ומורחים בעזרת היד ועושים לסינטה “מסאג'” טוב ויסודי מכל הצדדים. אם יש זמן, מומלץ בשלב הזה לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 24 שעות, אבל לא חייבים.
- מחממים תנור לחום גבוהה מאוד של 250 מעלות ומכניסים את הנתח לתנור לחצי שעה, עד שמתקבל קרום כהה מסביב לנתח.
- מורידים את חום התנור ל 180 מעלות לעוד חצי שעה, ובודקים, נוגעים עם האצבע בנתח. אם הנתח עדיין רך - מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לעוד רבע שעה ובודקים שוב. כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב - ככל שהנתח יהיה רך יותר כך הבשר יהיה אדום יותר.
- ניתן לצנן מעט ולפרוס חמים, או לקרר לגמרי ולהגיש קר.
- במידה והסינטה עדיין חיה וגילתם זו אחרי הפריסה, אפשר לתת לה צריבה נוספת על המחבת.
- שומרים במקרר ונהנים כל השבוע (אפשר גם לשים בסנדוויץ’ לילידים).
אופן הכנה
- שמים את הסינטה בתוך מגש נירוסטה או פאיירקס, רחב מגודל הנתח. מורחים את הסינטה בשמן זית, עם היד.
- בקערה, מערבבים את שאר המצרכים ומורחים בעזרת היד ועושים לסינטה “מסאג'” טוב ויסודי מכל הצדדים. אם יש זמן, מומלץ בשלב הזה לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 24 שעות, אבל לא חייבים.
- מחממים תנור לחום גבוהה מאוד של 250 מעלות ומכניסים את הנתח לתנור לחצי שעה, עד שמתקבל קרום כהה מסביב לנתח.
- מורידים את חום התנור ל 180 מעלות לעוד חצי שעה, ובודקים, נוגעים עם האצבע בנתח. אם הנתח עדיין רך - מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לעוד רבע שעה ובודקים שוב. כל אחד ומידת העשייה שהוא אוהב - ככל שהנתח יהיה רך יותר כך הבשר יהיה אדום יותר.
- ניתן לצנן מעט ולפרוס חמים, או לקרר לגמרי ולהגיש קר.
- במידה והסינטה עדיין חיה וגילתם זו אחרי הפריסה, אפשר לתת לה צריבה נוספת על המחבת.
- שומרים במקרר ונהנים כל השבוע (אפשר גם לשים בסנדוויץ’ לילידים).
תגובות (8)
מכוסה נייר כסף??
לא.
האם להכניס לתנור עם כל הנוזלים בפיירקס מהמקרר או שמניחים על רשת בתנור?
מושלם!!!
שמתי את הנתח גבוה בתנור עם שכבת השומן שלו קרובה לגוף החימום. רק במזל שמתי לב ללהבות בתוך התנור. כמעט גרם לשריפה נוראית. מזל שכיביתי בזמן. להבות בתנור עוד לא היו לי…
וואו – צריך ממש להיזהר!
עשיתי והתייבש ממש…….
היי עליזה, מצער לקרוא, לפעמים תנורים חזקים יותר (או פחות). אפשר להבא לשים פחות זמן