שדרוג של חביתה: מאפינס חביתה אפוי, מזין וטעים!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.3 קק״ל 795.9 קק״לפחמימות 1.7 גרם 20.8 גרםשומן 4.1 גרם 48.8 גרםנתרן 237.4 מ״ג 2848.3 מ״גחלבון 5.2 גרם 62.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 5.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 12.6 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 36.1 מ״ג 432.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 119.1 מ״ג 1428.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות66
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.3 קק״ל 795.9 קק״לפחמימות 1.7 גרם 20.8 גרםשומן 4.1 גרם 48.8 גרםנתרן 237.4 מ״ג 2848.3 מ״גחלבון 5.2 גרם 62.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 5.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 12.6 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 36.1 מ״ג 432.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 119.1 מ״ג 1428.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
אחת השאלות ששואלים אותי הכי הרבה היא מה להכין לילדים לארוחת ערב. “נמאס כבר מחביתה וטוסט”!
הגיוני. מצד אחד הכי קל לתקתק חביתות בערב, ומצד שני – משעמם.
אז בואו נשדרג את החביתה המשעממת, ועל הדרך גם נוסיף לתוכה ירקות (שאני אפספס הזדמנות להכניס עוד ירקות לתוך האוכל של הילדים??? מה פתאום!) וגם נחסוך את הטיגון.
בגלל שמכינים את החביתות האלו בתנור, אפשר ומומלץ לאחסן את מה שנשאר במקרר או במקפיא, ולהוציא כמה שרוצים בכל פעם.
אם אתם מארחים חברים של הילדים לארוחת ערב, או אם יש לכם אורחים לבראנץ’ – תכינו ותאפו מראש, ורק תחממו לפני שיושבים לשולחן.
הפריטטות האישיות האלו יוצאות תפוחות ואווריריות כמו עננים, אז תשכחו מחביתה יבשה ומשעממת.
המתכון הזה: קל, מהיר, בריא וטעים – בדיוק כמו שאני אוהבת!
המתכון הוא סוג של הצעת הגשה. בחרתי ירקות שאני אוהבת, שמשדרגים את הטעם והופכים את החביתה הזו כמעט לפשטידה. אתם מוזמנים להוסיף או להחליף בירקות שאתם אוהבים, להוסיף עשבי תיבול, תבלינים ומה שתרצו. השארתי לכם כמה רעיונות בהערות בסוף המתכון.
טיפ בריא:
ירקות מסוימים בריאים יותר דווקא אחרי בישול או אפייה. למשל עגבניות ופטריות: גם תוספת של טעם, וגם תוספת של בריאות לחביתה שלכם.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 66 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ביצים L
-
1/2 כוס חלב סויהללא סוכר
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות גדושות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1/2 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1/2 כוס פלפל אדוםחתוך לקוביות קטנות
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות קטנות
-
1/2 כוס עלי תרדחתוכים לרצועות דקות
-
1 חופן בזיליקוםחתוך לרצועות דקות
-
2 כפות גדושות גבינת מוצרלהמגורדת
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוברים את הביצים לתוך קערה בינונית, טורפים ומוסיפים חלב סויה, מלח ופלפל. טורפים שוב לאיחוד. מוסיפים את שבולת השועל וטורפים עד שכולה נטעמת בבלילת הביצים.
- מוסיפים את הירקות והגבינה וטורפים לפיזור של כל התוספות בבלילה.
- מרפדים תבנית שקעים במנז’טים ומשמנים אותם בשמן זית בעזרת מברשת או ספריי. אני השתמשתי במנז’טים מסיליקון שלא דורשים שימון. בעזרת מצקת קטנה מחלקים את בלילת הביצים באופן שווה בין השקעים. ממלאים כמעט עד הסוף, החביתות תופחות בתנור ואחרי שמצטננות חוזרות לגובה המקורי שלהן.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהחביתות תפוחות ומעט זהובות. מוציאים ומגישים.
- שומרים במקרר (עד 3 ימים) או במקפיא.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוברים את הביצים לתוך קערה בינונית, טורפים ומוסיפים חלב סויה, מלח ופלפל. טורפים שוב לאיחוד. מוסיפים את שבולת השועל וטורפים עד שכולה נטעמת בבלילת הביצים.
- מוסיפים את הירקות והגבינה וטורפים לפיזור של כל התוספות בבלילה.
- מרפדים תבנית שקעים במנז’טים ומשמנים אותם בשמן זית בעזרת מברשת או ספריי. אני השתמשתי במנז’טים מסיליקון שלא דורשים שימון. בעזרת מצקת קטנה מחלקים את בלילת הביצים באופן שווה בין השקעים. ממלאים כמעט עד הסוף, החביתות תופחות בתנור ואחרי שמצטננות חוזרות לגובה המקורי שלהן.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהחביתות תפוחות ומעט זהובות. מוציאים ומגישים.
- שומרים במקרר (עד 3 ימים) או במקפיא.
הערות
- אפשר להחליף את התרד במנגולד או בקייל
- אם אתם אוהבים - אפשר להכפיל את כמות גבינת המוצרלה, או להשמיט אם אתם רוצים גרסת פרווה
- את הבצל אפשר להחליף בבצל ירוק (החלק הלבן והירוק, פרוס דק), בצל סגול או כרישה פרוסה דק
- אפשר להוסיף פטריות, בטטה מגוררת, פלפל חריף או כל ירק שאתם אוהבים.
הערות
- אפשר להחליף את התרד במנגולד או בקייל
- אם אתם אוהבים - אפשר להכפיל את כמות גבינת המוצרלה, או להשמיט אם אתם רוצים גרסת פרווה
- את הבצל אפשר להחליף בבצל ירוק (החלק הלבן והירוק, פרוס דק), בצל סגול או כרישה פרוסה דק
- אפשר להוסיף פטריות, בטטה מגוררת, פלפל חריף או כל ירק שאתם אוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
פשוט וגאוני!
אפשר לשים חלב רגיל במקום סויה?
בטח הילה, אין שום בעיה!
אליפות של מתכון! הקטנטנים טרפו הכל
נשמע נהדר.מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל?במקום