שרופים על זה! קנלוני חציל שרוף ובשר טחון
מתכון מושלם וקל להכנה של קנלוני חציל שרוף ובשר טחון ברוטב עגבניות עשיר בתנור, שילוב מושלם של טעמים ומרקמים לארוחת צהריים או ערב שכולם אוהבים
מתכון מושלם וקל להכנה של קנלוני חציל שרוף ובשר טחון ברוטב עגבניות עשיר בתנור, שילוב מושלם של טעמים ומרקמים לארוחת צהריים או ערב שכולם אוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 529.5 קק״ל 3176.8 קק״לפחמימות 47.3 גרם 283.6 גרםשומן 25.9 גרם 155.1 גרםנתרן 384.0 מ״ג 2304.1 מ״גחלבון 28.8 גרם 172.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 37.6 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 68.2 מ״ג 409.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 813.0 מ״ג 4877.9 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 34.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות530
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 529.5 קק״ל 3176.8 קק״לפחמימות 47.3 גרם 283.6 גרםשומן 25.9 גרם 155.1 גרםנתרן 384.0 מ״ג 2304.1 מ״גחלבון 28.8 גרם 172.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 37.6 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 68.2 מ״ג 409.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 813.0 מ״ג 4877.9 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 34.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 530 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה קנלוני
מלית בשר וחציל שרוף
-
1 חציל גדול
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
רוטב עגבניות
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
1קופסה או 400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כוס מים
אופן הכנה
- מחממים מראש את התנור למצב טורבו גריל, מניחים את החציל מתחת לגריל וקולים אותו תוך כדי הפיכתו מצד, עד שהקליפה משחירה מתנתקת מהתוכן של החציל, מכל הצדדים. מצננים ומחלצים את תוכן החציל מהקליפה.
- מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים שום ובשר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שמתקבלים פירורים שחומים. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: מחממים קלחת או סיר קטן עם שמן זית ומאדים שום ופלפל חריף במשך חצי דקה או עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן לספוג טעמים ולהתבשל 5 דקות בחום מואץ - booster - לאידוי הנוזלים. מוסיפים רסק עגבניות ומרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 10 דקות.
- בעזרת בלנדר מוט מרסקים את תכולת הסיר לקבלת רוטב חלק ולא סמיך מדי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מוסיפים 2-3 כפות מרוטב העגבניות למלית הבשר ומערבבים היטב.
- ממלאים את הקנלוני, אופים ומגישים: ממלאים את הקנלוני במלית הבשר בעזרת כפית או שק זילוף. מניחים בתבנית בשכבה אחת. יוצקים את הרוטב מעל.
- לפני ההגשה מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ב- FastPreheat.
- מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו מהדקים רדיד אלומיניום, לאטימה. אופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד להשחמה. מגישים חם עם גבעול בזיליקום, אורגנו או תימין מעל.
אופן הכנה
- מחממים מראש את התנור למצב טורבו גריל, מניחים את החציל מתחת לגריל וקולים אותו תוך כדי הפיכתו מצד, עד שהקליפה משחירה מתנתקת מהתוכן של החציל, מכל הצדדים. מצננים ומחלצים את תוכן החציל מהקליפה.
- מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים שום ובשר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שמתקבלים פירורים שחומים. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: מחממים קלחת או סיר קטן עם שמן זית ומאדים שום ופלפל חריף במשך חצי דקה או עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן לספוג טעמים ולהתבשל 5 דקות בחום מואץ - booster - לאידוי הנוזלים. מוסיפים רסק עגבניות ומרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 10 דקות.
- בעזרת בלנדר מוט מרסקים את תכולת הסיר לקבלת רוטב חלק ולא סמיך מדי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מוסיפים 2-3 כפות מרוטב העגבניות למלית הבשר ומערבבים היטב.
- ממלאים את הקנלוני, אופים ומגישים: ממלאים את הקנלוני במלית הבשר בעזרת כפית או שק זילוף. מניחים בתבנית בשכבה אחת. יוצקים את הרוטב מעל.
- לפני ההגשה מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ב- FastPreheat.
- מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו מהדקים רדיד אלומיניום, לאטימה. אופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד להשחמה. מגישים חם עם גבעול בזיליקום, אורגנו או תימין מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (9)
אפשר עם עלי לזנייה במקום?
כן אפשרי.
באיזו טמפרטורה לצלות את החציל?
היי מאירה,
את החציל יש לצלות בחום גבוה בתוכנית גריל.
בין 200 ל-230 מעלות.
מנה מאוד מעניינת