תבשיל חגיגי של כתף כבש עם ציר רימונים וגזרים צבעוניים
תבשיל חגיגי במיוחד לראש השנה! תבשיל כתף כבש עם ציר רימונים מטורף שמכינים עם טריק וגזרים צבעוניים מתקתקים שמוסיפים צבע וטעם נפלאים למנה
תבשיל חגיגי במיוחד לראש השנה! תבשיל כתף כבש עם ציר רימונים מטורף שמכינים עם טריק וגזרים צבעוניים מתקתקים שמוסיפים צבע וטעם נפלאים למנה
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 682.5 קק״ל 5460.2 קק״לפחמימות 24.7 גרם 197.4 גרםשומן 43.8 גרם 350.3 גרםנתרן 444.2 מ״ג 3553.6 מ״גחלבון 43.8 גרם 350.1 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 41.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.1 מ״ג 345.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 405.9 מ״ג 3247.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות683
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 682.5 קק״ל 5460.2 קק״לפחמימות 24.7 גרם 197.4 גרםשומן 43.8 גרם 350.3 גרםנתרן 444.2 מ״ג 3553.6 מ״גחלבון 43.8 גרם 350.1 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 41.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.1 מ״ג 345.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 405.9 מ״ג 3247.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 683 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג כתף כבשחתוך לקוביות עם העצם
-
4 כוסות גרגירי רימוןמשלושה רימונים
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניקלוף וחצוי לשניים
-
1 שורש סלרי בינוניקלוף וחתוך לארבעה חלקים
-
1 צרור עלי סלרי
-
1 יחידה מקל קינמון
-
5 גרגירי פלפל אנגלי
-
4 כפות שמן זית
-
1 כף מלח ים אטלנטיחצי כף לתיבול הבשר בטיגון וחצי כף לשלב התיבול
-
1 כפית פלפל שחור גרוסחצי כפית לתיבול הבשר בטיגון וחצי כפית לשלב התיבול
-
2 בצלים סגולים גדוליםחתוכים לקוביות
-
1שקית או 7 גזרים צבעוניים בינונייםקלופים וחצויים לאורך
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 צרור זעתרטרי
אופן הכנה
- שמים בשקית בד שלושה רימונים קלופים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, עלי סלרי, מקל קינמון, עלי דפנה ופלפל אנגלי (השקית בעצם תחליף לנו את הצורך בהכנת ציר וסינונו, אנחנו רק מניחים את השקית בסיר וזהו - כל הטעמים יצאו החוצה כבר מסוננים). שומרים בצד.
- מחממים סיר סוטאז’ על האש ומוסיפים שמן זית, צורבים את קוביות בשר הכבש היטב מכל הצדדים ומתבלים עם מלח ופלפל גרוס.
- לאחר שהכבש צרוב כמו שצריך מוסיפים את הבצל הסגול וטיפה מנערים את הסיר כדי שהבצל ירד לתחתית ויקבל מעט טיגון.
- מוסיפים את הגזר, הסילאן, שאר המלח והפלפל, את תבלין הראס אל חנות ואת פלפל הצ’ילי האדום.
- מכניסים את שקית הבישול שהכנו ומפנים לה מקום.
- מפזרים עלי זעתר טרי, מכסים במים 2 סנטימטר מעל הבשר, מכסים ומבשלים אש קטנה שעתיים וחצי.
- מכניסים לתנור לעוד שעה על 170 מעלות טורבו להשחמה וקירמול. מגישים ובתאבון!
אופן הכנה
- שמים בשקית בד שלושה רימונים קלופים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, עלי סלרי, מקל קינמון, עלי דפנה ופלפל אנגלי (השקית בעצם תחליף לנו את הצורך בהכנת ציר וסינונו, אנחנו רק מניחים את השקית בסיר וזהו - כל הטעמים יצאו החוצה כבר מסוננים). שומרים בצד.
- מחממים סיר סוטאז’ על האש ומוסיפים שמן זית, צורבים את קוביות בשר הכבש היטב מכל הצדדים ומתבלים עם מלח ופלפל גרוס.
- לאחר שהכבש צרוב כמו שצריך מוסיפים את הבצל הסגול וטיפה מנערים את הסיר כדי שהבצל ירד לתחתית ויקבל מעט טיגון.
- מוסיפים את הגזר, הסילאן, שאר המלח והפלפל, את תבלין הראס אל חנות ואת פלפל הצ’ילי האדום.
- מכניסים את שקית הבישול שהכנו ומפנים לה מקום.
- מפזרים עלי זעתר טרי, מכסים במים 2 סנטימטר מעל הבשר, מכסים ומבשלים אש קטנה שעתיים וחצי.
- מכניסים לתנור לעוד שעה על 170 מעלות טורבו להשחמה וקירמול. מגישים ובתאבון!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן