סיר קציצות קיפודים מבשר ואורז שכל המשפחה תעוף עליו!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.7 קק״ל 1993.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 86.4 גרםסוכר 0.3 גרם 6.2 גרםשומן 5.7 גרם 113.6 גרםנתרן 173.0 מ״ג 3459.8 מ״גחלבון 6.8 גרם 135.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 33.0 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 138.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 84.7 מ״ג 1693.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-2 דק׳
-
קלוריות100
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 99.7 קק״ל 1993.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 86.4 גרםסוכר 0.3 גרם 6.2 גרםשומן 5.7 גרם 113.6 גרםנתרן 173.0 מ״ג 3459.8 מ״גחלבון 6.8 גרם 135.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 33.0 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 138.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 84.7 מ״ג 1693.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״גסגור
קציצות קיפודים זה אחד המאכלים היותר חמודים שיש! כיף לאכול אותן וכיף גם לראות איך קציצות בשר ואורז עגולות פשוטות מתפתחות בבישול לכדי מעין קיפודים עם אורז מבצבץ. נסו את הקציצות האלה ברוטב מיוחד שחוסך זמן ומאמץ בהכנה.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-2 דק׳ | קלוריות 100 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
1 בצל בינוניקלוף
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1 כף כורכום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
4 כפות שמן זית
רוטב
-
1 צנצנת רוטב אדום לקציצות קנור
-
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי.
- יוצקים את הרוטב לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקציצות ברוטב ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות עד שהן מוכנות ומקבלות מראה של קיפודים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי.
- יוצקים את הרוטב לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקציצות ברוטב ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות עד שהן מוכנות ומקבלות מראה של קיפודים. מגישים מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
לצערי לא הצליח 🙂 האורז לא ספג את המים ונשאר קרנצ’י למדיי… מה עושים עכשיו? המשכתי לבשל על האש
היי רוני, באיזה אורז השתמשת? נסי לאטום יותר את הסיר, התוצאה אמורה לצאת מצוינת. אם צריך להוסיף עוד קצת מים, תוסיפי
אפשר להכין מעוף טחון?
עדיף מפרגית טחונה ולא מחזה עוף טחון, כדי שלא יצא יבש
אין צורך בביצה לתערובת קציצות?
במתכון הזה – לא