סיר קציצות קיפודים מבשר ואורז שכל המשפחה תעוף עליו!

סיר משמח וכיפי עם קציצות קיפודים שהילדים ישמחו לזלול! קציצות בשר מעולות שבתוכן אורז בסמטי רך מבושלות ברוטב נהדר ללא מאמץ!
סיר משמח וכיפי עם קציצות קיפודים שהילדים ישמחו לזלול! קציצות בשר מעולות שבתוכן אורז בסמטי רך מבושלות ברוטב נהדר ללא מאמץ!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-2 דק׳
  • קלוריות
    100
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 99.7 קק״ל 1993.2 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 86.4 גרם
    סוכר 0.3 גרם 6.2 גרם
    שומן 5.7 גרם 113.6 גרם
    נתרן 173.0 מ״ג 3459.8 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 33.0 גרם
    כולסטרול 22.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 6.9 מ״ג 138.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 84.7 מ״ג 1693.5 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-2 דק׳
  • קלוריות
    100
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 99.7 קק״ל 1993.2 קק״ל
    פחמימות 4.3 גרם 86.4 גרם
    סוכר 0.3 גרם 6.2 גרם
    שומן 5.7 גרם 113.6 גרם
    נתרן 173.0 מ״ג 3459.8 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 33.0 גרם
    כולסטרול 22.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 6.9 מ״ג 138.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 84.7 מ״ג 1693.5 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 32.4 מ״ג
    סגור

קציצות קיפודים זה אחד המאכלים היותר חמודים שיש! כיף לאכול אותן וכיף גם לראות איך קציצות בשר ואורז עגולות פשוטות מתפתחות בבישול לכדי מעין קיפודים עם אורז מבצבץ. נסו את הקציצות האלה ברוטב מיוחד שחוסך זמן ומאמץ בהכנה.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
21 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי.
  4. יוצקים את הרוטב לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מסדרים את הקציצות ברוטב ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות עד שהן מוכנות ומקבלות מראה של קיפודים. מגישים מיד.
קציצות קיפודים. צילום: רון יוחננוב
קציצות קיפודים מבשר ואורז. צילום: רון יוחננוב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סיר קציצות קיפודים מבשר ואורז שכל המשפחה תעוף עליו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    רוני

    לצערי לא הצליח 🙂 האורז לא ספג את המים ונשאר קרנצ’י למדיי… מה עושים עכשיו? המשכתי לבשל על האש

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רוני, באיזה אורז השתמשת? נסי לאטום יותר את הסיר, התוצאה אמורה לצאת מצוינת. אם צריך להוסיף עוד קצת מים, תוסיפי

      Avatar
      מערכת Foody

      עדיף מפרגית טחונה ולא מחזה עוף טחון, כדי שלא יצא יבש

    Avatar
    דריה

    אין צורך בביצה לתערובת קציצות?

      Avatar
      מערכת Foody

      במתכון הזה – לא

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות