-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 294.3 קק״ל 1765.7 קק״לפחמימות 35.1 גרם 210.4 גרםסוכר 21.4 גרם 128.1 גרםשומן 10.0 גרם 60.2 גרםנתרן 173.8 מ״ג 1042.5 מ״גחלבון 4.7 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.5 מ״ג 465.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 396.8 מ״ג 2380.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות294
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 294.3 קק״ל 1765.7 קק״לפחמימות 35.1 גרם 210.4 גרםסוכר 21.4 גרם 128.1 גרםשומן 10.0 גרם 60.2 גרםנתרן 173.8 מ״ג 1042.5 מ״גחלבון 4.7 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.5 מ״ג 465.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 396.8 מ״ג 2380.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
תבשיל עוף בצבעים מעוררי תיאבון! התבשיל הזה שמזכיר בטעמיו טנזיה עוף ובטטה, נותן לעוף טעם מתקתק וגוון חום עמוק ומפתה. אם לא בא לכם את הדברים השגרתיים כמו עוף צלוי, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון הזה שיש בו שילוב בין המישמש המיובש לרוטב שזיפים שעוטף את העוף. חובה לנסות
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 294 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
12 יחידות שוקיים
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפות שמן שומשום
-
1 כפית תבלין כוסברה טחון
-
12 שיני שום4 מהן קצוצות
-
4 בצלים בינונייםחתוכים לרבעים
-
6 בטטות בינונייםחתוכות לחתיכות
-
12 יחידות משמשים מיובשים
-
1 צנצנת רוטב שזיפים קנור
-
2 כוסות יין אדום יבש
-
1 כף אבקת מרק בצל קנור
-
3 יחידות מקלות קינמון
הגשה
-
8 מנות אורז לבן מבושל
-
1 צרור פטרוזיליהאו כוסברה קצוצה
-
50 גרם שקדים קלויים
אופן הכנה
- מחממים שמן שומשום ושמן רגיל בסיר רחב ושטוח (סוטאז’), מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים 7-8 דקות, צורבים מעט מכל הצדדים, מתבלים במלח פלפל שחור וזרעי כוסברה.
- מכבים את האש ומסדרים בין השוקיים רבעי בצלים, בטטות, שיני שום שלמות, משמשים מיובשים ושיני שום קצוצות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה רוטב שזיפים של קנור, יין, אבקת מרק בצל של קנור, יוצקים את הרוטב מעל העוף והירקות מניחים את מקלות הקינמון ומכסים.
- אופים במשך 45 דקות או עד שהעוף מבושל ומקבל צבע שחום ומבריק.
- מגישים: בכלי הגשה מרכזי מערימים במרכז אורז לבן (אפשר גם בלי אורז בכלל), מסדרים מעל את העוף והירקות, יוצקים מהרוטב שנותר בתבנית, מקשטים בפטרוזיליה, שקדים, לא שוכחים את מקלות הקינמון ומגישים חם למרכז השולחן.
אופן הכנה
- מחממים שמן שומשום ושמן רגיל בסיר רחב ושטוח (סוטאז’), מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים 7-8 דקות, צורבים מעט מכל הצדדים, מתבלים במלח פלפל שחור וזרעי כוסברה.
- מכבים את האש ומסדרים בין השוקיים רבעי בצלים, בטטות, שיני שום שלמות, משמשים מיובשים ושיני שום קצוצות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה רוטב שזיפים של קנור, יין, אבקת מרק בצל של קנור, יוצקים את הרוטב מעל העוף והירקות מניחים את מקלות הקינמון ומכסים.
- אופים במשך 45 דקות או עד שהעוף מבושל ומקבל צבע שחום ומבריק.
- מגישים: בכלי הגשה מרכזי מערימים במרכז אורז לבן (אפשר גם בלי אורז בכלל), מסדרים מעל את העוף והירקות, יוצקים מהרוטב שנותר בתבנית, מקשטים בפטרוזיליה, שקדים, לא שוכחים את מקלות הקינמון ומגישים חם למרכז השולחן.
הערות
- בזמן בישול העוף, מומלץ מדי 15 דקות להרטיב את העוף והירקות בנוזלים בתחתית הסיר, (במידה ונותרו בסיר הרבה נוזלים לטעמכם, ניתן להמשיך ולאפות בתנור עוד 15 דקות ללא מכסה וזאת לצמצם את הנוזלים, לא חובה).
הערות
- בזמן בישול העוף, מומלץ מדי 15 דקות להרטיב את העוף והירקות בנוזלים בתחתית הסיר, (במידה ונותרו בסיר הרבה נוזלים לטעמכם, ניתן להמשיך ולאפות בתנור עוד 15 דקות ללא מכסה וזאת לצמצם את הנוזלים, לא חובה).
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן