תבשיל עוף חגיגי עם משמשים ושקדים ברוטב שזיפים

תבשיל עוף לארוחת צהריים שסוגר פינה בצורה מושלמת! תבשיל לחובבי האוכל המרוקאי, שהולך מעולה עם אורז לבן וקצת ירק מעל
תבשיל עוף לארוחת צהריים שסוגר פינה בצורה מושלמת! תבשיל לחובבי האוכל המרוקאי, שהולך מעולה עם אורז לבן וקצת ירק מעל
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    294
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 294.3 קק״ל 1765.7 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 210.4 גרם
    סוכר 21.4 גרם 128.1 גרם
    שומן 10.0 גרם 60.2 גרם
    נתרן 173.8 מ״ג 1042.5 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 28.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.5 מ״ג 465.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 396.8 מ״ג 2380.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    294
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 294.3 קק״ל 1765.7 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 210.4 גרם
    סוכר 21.4 גרם 128.1 גרם
    שומן 10.0 גרם 60.2 גרם
    נתרן 173.8 מ״ג 1042.5 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 28.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.5 מ״ג 465.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 396.8 מ״ג 2380.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור

תבשיל עוף בצבעים מעוררי תיאבון! התבשיל הזה שמזכיר בטעמיו טנזיה עוף ובטטה, נותן לעוף טעם מתקתק וגוון חום עמוק ומפתה. אם לא בא לכם את הדברים השגרתיים כמו עוף צלוי, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון הזה שיש בו שילוב בין המישמש המיובש לרוטב שזיפים שעוטף את העוף. חובה לנסות

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים שמן שומשום ושמן רגיל בסיר רחב ושטוח (סוטאז’), מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים 7-8 דקות, צורבים מעט מכל הצדדים, מתבלים במלח פלפל שחור וזרעי כוסברה.
  2. מכבים את האש ומסדרים בין השוקיים רבעי בצלים, בטטות, שיני שום שלמות, משמשים מיובשים ושיני שום קצוצות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מערבבים בקערה רוטב שזיפים של קנור, יין, אבקת מרק בצל של קנור, יוצקים את הרוטב מעל העוף והירקות מניחים את מקלות הקינמון ומכסים.
  5. אופים במשך 45 דקות או עד שהעוף מבושל ומקבל צבע שחום ומבריק.
  6. מגישים: בכלי הגשה מרכזי מערימים במרכז אורז לבן (אפשר גם בלי אורז בכלל), מסדרים מעל את העוף והירקות, יוצקים מהרוטב שנותר בתבנית, מקשטים בפטרוזיליה, שקדים, לא שוכחים את מקלות הקינמון ומגישים חם למרכז השולחן.

הערות

  • בזמן בישול העוף, מומלץ מדי 15 דקות להרטיב את העוף והירקות בנוזלים בתחתית הסיר, (במידה ונותרו בסיר הרבה נוזלים לטעמכם, ניתן להמשיך ולאפות בתנור עוד 15 דקות ללא מכסה וזאת לצמצם את הנוזלים, לא חובה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל עוף חגיגי עם משמשים ושקדים ברוטב שזיפים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות