הפטנט של יונית צוקרמן להכנת תפוחי אדמה קראנצ’יים במיוחד
מה הסוד של תפוחי אדמה קראנצ'יים בטירוף? תוספת סודה לשתייה! ולא צריך אפילו לקלוף את תפוחי האדמה - מתכון הכי פשוט וקריספי שטעמתם
מה הסוד של תפוחי אדמה קראנצ'יים בטירוף? תוספת סודה לשתייה! ולא צריך אפילו לקלוף את תפוחי האדמה - מתכון הכי פשוט וקריספי שטעמתם
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.3 קק״ל 1073.6 קק״לפחמימות 0.4 גרם 3.2 גרםשומן 13.4 גרם 120.2 גרםנתרן 1255.0 מ״ג 11295.2 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.9 גרם 16.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות119
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.3 קק״ל 1073.6 קק״לפחמימות 0.4 גרם 3.2 גרםשומן 13.4 גרם 120.2 גרםנתרן 1255.0 מ״ג 11295.2 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.9 גרם 16.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 119 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כף מלח גס
-
1 כף אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות עם הקליפה ומכניסים לסיר. ממלאים את הסיר במים רותחים לכיסוי תפוחי האדמה.
- מוסיפים לסיר כף סודה לשתייה וכף מלח גס ומבשלים במשך 10 דקות בדיוק.
- לאחר 10 דקות מסננים את תפוחי האדמה, מניחים על מגבת ומקררים במשך 30 דקות.
- מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את שמן הזית, כפית מלח וכפית פלפל שחור גס ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן זית.
- בתבנית גדולה שמים נייר אפייה, מפזרים עליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 45-50 דקות במצב טורבו.
- תפוחי האדמה מוכנים כשצבעם מוזהב יפה.
- לתוספת קראנצ’יות אופים 10 דקות אחרונות במצב גריל, בחום של 200 מעלות.
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות עם הקליפה ומכניסים לסיר. ממלאים את הסיר במים רותחים לכיסוי תפוחי האדמה.
- מוסיפים לסיר כף סודה לשתייה וכף מלח גס ומבשלים במשך 10 דקות בדיוק.
- לאחר 10 דקות מסננים את תפוחי האדמה, מניחים על מגבת ומקררים במשך 30 דקות.
- מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את שמן הזית, כפית מלח וכפית פלפל שחור גס ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן זית.
- בתבנית גדולה שמים נייר אפייה, מפזרים עליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 45-50 דקות במצב טורבו.
- תפוחי האדמה מוכנים כשצבעם מוזהב יפה.
- לתוספת קראנצ’יות אופים 10 דקות אחרונות במצב גריל, בחום של 200 מעלות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
מה נותנת הסודה לשתיה לתפו”א
היי מלני, הסודה לשתיה גורמת לריכוך
אפשר קודם לבשל מראש, נגיד בבוקר, ובערב רק להכניס לתנור?
כן, אין בעיה