3 מתכוני אורז בכמה דקות עבודה
איך מכינים 3 מתכוני אורז ב-10 דקות עבודה? מבשלים אורז לבן איכותי, מפרידים לקערות ומוסיפים לכל קערה ירקות ותבלינים. שלוש תוספות נפלאות לכל ארוחה
איך מכינים 3 מתכוני אורז ב-10 דקות עבודה? מבשלים אורז לבן איכותי, מפרידים לקערות ומוסיפים לכל קערה ירקות ותבלינים. שלוש תוספות נפלאות לכל ארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 595.1 קק״ל 3570.6 קק״לפחמימות 89.7 גרם 538.4 גרםשומן 14.6 גרם 87.5 גרםנתרן 590.1 מ״ג 3540.7 מ״גחלבון 23.4 גרם 140.7 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 112.9 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 150.8 מ״ג 904.9 מ״גברזל 7.4 מ״ג 44.4 מ״גאשלגן 1203.8 מ״ג 7222.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 20.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות595
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 595.1 קק״ל 3570.6 קק״לפחמימות 89.7 גרם 538.4 גרםשומן 14.6 גרם 87.5 גרםנתרן 590.1 מ״ג 3540.7 מ״גחלבון 23.4 גרם 140.7 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 112.9 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 150.8 מ״ג 904.9 מ״גברזל 7.4 מ״ג 44.4 מ״גאשלגן 1203.8 מ״ג 7222.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 20.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 595 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז לבן
-
1 כף שמן זית
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
3 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
אורז ירוק
-
1/3 שקית אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/3 צרור כוסברה
-
1/3 צרור פטרוזיליה
-
1/3 צרור עירית
-
1/4 צרור שמיר
אורז צימוקים ושקדים
-
3/4 כוס צימוקים בהירים
-
3/4 כוס שקדים פרוסים
-
1/2 כפית קינמון טחון
אורז עם חומוס וגזר
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
-
2 גזרים בינוניים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב שמים שמן זית ומטגנים את האורז במשך דקה, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 25 דקות. משאירים את המכסה סגור לעוד 5 דקות ורק אז פותחים ומאווררים את האורז עם מזלג.
- מכינים את התוספות לאורז: קוצצים דק את עשבי התיבול לאורז הירוק.
- קולים את השקדים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.
- קולפים את הגזר, מגררים בפומפייה ומטגנים במחבת עם שמן זית 3 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מחלקים את האורז ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים את התוספות הרלוונטיות לסוג האורז: לאחת מוסיפים את כל עשבי התיבול והאפונה, לשנייה מוסיפים צימוקים עם שקדים וקינמון ולשלישית מוסיפים גרגירי חומוס, גזר מטוגן ופטרוזיליה.
- מערבבים ומגישים.
צילום:
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב שמים שמן זית ומטגנים את האורז במשך דקה, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 25 דקות. משאירים את המכסה סגור לעוד 5 דקות ורק אז פותחים ומאווררים את האורז עם מזלג.
- מכינים את התוספות לאורז: קוצצים דק את עשבי התיבול לאורז הירוק.
- קולים את השקדים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.
- קולפים את הגזר, מגררים בפומפייה ומטגנים במחבת עם שמן זית 3 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מחלקים את האורז ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים את התוספות הרלוונטיות לסוג האורז: לאחת מוסיפים את כל עשבי התיבול והאפונה, לשנייה מוסיפים צימוקים עם שקדים וקינמון ולשלישית מוסיפים גרגירי חומוס, גזר מטוגן ופטרוזיליה.
- מערבבים ומגישים.
צילום:
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
רעיונות ממש טובים לפסח